Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 898
  • 793
  •   1
Отговори
# 375
И ние. Но аз ще го занимавам само с английски език. Там темпото е невъзможно за спазване, 3 юнита за 2 седмици хахаха в 3 клас

# 376
Аз плащам данъци. Държавата плаща заплата на учителите от моите данъци. Работата на учителите е да занимават децата през това време, защото аз през същото това време също работя, за да могат те да получават заплати от моите данъци. Какво има да ми казва какво да учи детето ми в първи клас? Мисля, че няма нужда да обяснявам.

# 377
  • пак там
Това е абсолютно различен начин на обучение. Учителите може и да са структурирали урока преди сто години, но в момента трябва да го преразгледат. Отделно от липсата на обща комуникация (както е в училище, който в момента е 30 мин в ДО) и съответно невъзможност да обхване на веднъж всичките деца се явява и по-късият час (говоря за 40 мин час в училище). Всичко това трябва да се измисли, да се премахнат ненужните части и да се сложат по-важните за ДО. Отделно имат проверки на всичко написано, на домашни и тънъ. А това си е ад, като гледам как пише и снима моят син.

Това е моят опит с ДО на детето. Така че не гледайте само - пусна два-три текста и две-три упражнения и свърши. Учителите, имам предвид качествените учители, може и да не мръднат от стола си до полунощ.

# 378
Еми нашата класна не проверява и домашни.

# 379
  • пак там
Защо мислиш така?

# 380
  • Пловдив
Малката ми дъщеря е 1 клас.Имаме избор между това сами да се подготвяме,но с качени аудиофайлове от госпожата с инструкции за  всеки час упражнение по упражнение и директно с госпожата онлайн,което тя и прави всеки ден.Реално  тя си им преподава в часовете,те я виждат и чуват.Въпрос на желание е дали да се включваме директно онлайн,или самостоятелно да учим.

# 381

Защото коментари за домашните получаваме само от учителката от занималнята, и защото класната ни е технически неграмотна. Защото изобщо не се усеща никаква заинтересованост от нейна страна как се справят децата. Защото в началото дори изобщо не пращахме домашни.. .

# 382
  • Ямбол
Аз плащам данъци. Държавата плаща заплата на учителите от моите данъци. Работата на учителите е да занимават децата през това време, защото аз през същото това време също работя, за да могат те да получават заплати от моите данъци. Какво има да ми казва какво да учи детето ми в първи клас? Мисля, че няма нужда да обяснявам.
Това, което си мислиш, че трябва да се предоставя от държавата срещу твоите данъци, го няма. Държавата ти предлага само образование под тази форма. За забавачка и гледачка, доплащаш допълнително и го получаваш, като в момента това не е възможно от държавата.
Грешиш много, като си ги мислиш тези фантасмагории, но няма как да те убедя.

# 383
Лиляна, това може да го твърди само учител, който не си харесва професията .

# 384
  • София
Лиляна е учител на гимназисти, доколкото помня, така че нейната гледна точка е по-различна. При малките ученици е съвсем различно, там винаги е по-сложно, а и винаги родителите участват доста по-активно, налага се, дори при перфектен учител.

# 385
Не знам за учителите, които не си харесват професията /все едно всяка от вас е влюбена в своята/, но се нагледах на майки, които не могат да понасят децата си и вече нямат търпение да падне карантината по тази причина! В тази тема дори, основно майки на ученици в малките класове мрънкат и имат претенции нон стоп!

Сега видях, че в Школо са нанесени оценки по няколко предмета на моето дете. Явно се готвят за възможността онайн да завършат учебната година

# 386
Лиляна е учител на гимназисти, доколкото помня, така че нейната гледна точка е по-различна. При малките ученици е съвсем различно, там винаги е по-сложно, а и винаги родителите участват доста по-активно, налага се, дори при перфектен учител.

До преди ваканцията изобщо никога не бях участвала в обучението на детето. Само преглеждах за няколко минути учебниците и тетрадките събота или неделя.

Не знам за учителите, които не си харесват професията /все едно всяка от вас е влюбена в своята/, но се нагледах на майки, които не могат да понасят децата си и вече нямат търпение да падне карантината по тази причина! В тази тема дори, основно майки на ученици в малките класове мрънкат и имат претенции нон стоп!

Сега видях, че в Школо са нанесени оценки по няколко предмета на моето дете. Явно се готвят за възможността онайн да завършат учебната година

Аз моята професия много си я харесвам. Децата си ги понасям много добре, даже бих искала да си учат от вкъщи когато си поискат, стига на учителката да не се плаща за това, когато аз и върша работата, а тя изобщо да не проявява никакъв интерес. Не ме дразни, че взема заплата. То няма как.. Ама да поработи малко бе...

При нас също има оценки в школо, което не знам защо е, при положение, че малките деца не трябва да имат оценки.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 12:38 от celika

# 387
Ще ви кажа какво конктретно мъчи моето дете. Това го писах и в другата тема относно помагането в домашните и до кога. Става въпрос Основно за разказвателните предмети ( шести клас е ) . По тях му пращат план детето трябва да го препише, да научи урока  и да попълни тетрадката. Не смея да го твърдя, но смятам  че повечето деца преписват,  нашлякат някак си плана тетрадката и за има няма час са готови. Какво има в главата им след това е най - важния въпрос и аз предполагам че е с извинение едно голямо нищо. Те са като студенти на самоподготовка, без да имат капацитет за това. Наблюдавам детето ми как се спряваше преди като йодеха на училище и сега - говоря за справяне  по време. Преди са били 45 минути в училище за всеки час  и вкъщи около час до час и половина  за урок и домашно според обема  . Имаме абонамент към уча.се и заниманието включва и него ( около 10-15  минути видео и поне още толкова за тест към него ) , от там урока в учебника, въпроси , домашно , УТ. Сега, при ДО ,детето Не се побира в два часа-  това е истината. Преди когато ходеха на училише, то се връща и вече има представа за урока, текстът му е ясен в по- голямата си част. И да има пропуски са минимални, то у дома затвърждава . А тук всичко по урока започва от начисто ако мога така да се изразя. Ако той можеше да се справи напълно самостоятелно то това би означавало липса от необходимост от учители. А това не е така. Не, не става да се подготви , поне за времето за което е предвидено да се случи. Мен не ме мързи да му помагам. Имам знания има възможност, както и не броя заплатите нито заетостта на учителите. Това което искам да кажа е че  качеството липсва. А като искам детето ми да има качествено усвоение , то не сварва да е в крак със скоростта на  задаваните задания. За да мога да намаля загубите на време почнах да му преподавам предмета доколкото ми е възможно. Аз разказвателните , мъжът ми математика и ЧП ако се наложи, голямата ни дъщеря с английски. Пак казвам - имаме възможност, имаме и интерес да няма глобални пропуски, но това ДО общо взето макар и да е някакво решение, всъщност за голяма част от учениците  е едно голямо нищо.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 12:54 от _re_ge

# 388
  • Бургас
Образование, в което най-важното е писане на план на урока никога не може да се оправи.
Не зная вие навремето как сте били по разказвателните предмети. При мен учителките си изпяваха урока, кой усвоил - усвоил. После вкъщи текста (урока) се зазубряше. После се изпяваше със запетайките и това е. Май още нищо те се е променило.

# 389
  • European Union
Аз помагам на моята дъщеря само по английски. Ако ходеше на училище, нямаше да го правя. По другите предмети се оправя сама.
Но използвах случая да я науча как се изпращат имейли, как се прикачват файлове, как същото нещо, което го прави на телефона, може да се направи и на компютър. Защо за различните платформи има нужда от различни адреси. Какви пароли трябва да си прави, да ги помни. И все извъртам разговора към това какво е ок да се прави в интернет и какво никога не трябва да се прави.
Прави ми впечатление, че масово родителите качват заданията на децата, учат заедно с тях. А нямат никаква представа какво правят по цяла вечер на телефоните. Вече почти съм я убедила, че не трябва да кликва на всеки линк, изпратен от приятелките ѝ, но ми отне страшно много време. Снимат се, разменят клипчета, направо е страшно. Засега са още малки и сравнително защитени в групите, в които комуникират. Но ми се струва, че се изпуска моментът да им се обясни колко опасности ги дебнат онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт