Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 392
  • 793
  •   1
Отговори
# 165
  • София-Младост
Ала-Бала...вие каква платформа ползвате? Понеже и аз в началото мислех, че се качва домашното и е видимо от всички, но има опция да е самостоятелно от самия профил на ученика...не в общата стая...поразгледай.
Google ползват. И да има такава опция, аз на няколко пъти пращам домашното до мейла на преподавателя. Обаче знам ли, дали всички си ги гледат... Досега само един учител ми върна отговор. Те и те ще луднат, ако трябва на всеки да отговарят... Не че не получих отзив "без домашно" при изпратено такова...Та пишеш на преподавателя, той го намира, извинява се, благодарим си взаимно...Накрая и директор явно се намесва, защото отзив в Школо не се трие току-така.

# 166
  • Майничка
Ако домашната е пусната към задание в Гугъл, само учителят я вижда. Същото е, ако му се прати на мейл или документът се сподели с него (син бутон SHARE горе вдясно). При споделянето е добре да се заложи функция "предлагане на промени", не "редактиране", за да се видят поправките. При пускане в задание това става автоматично.
 Вижда се от всички само ако е качено в стрийма (потока).

# 167
  • София-Младост
На сто места се пускат. Не бях ползвала гугъл групи до сега...И за мен е ново.
Отделно , който е ползвал и classroom.google.com, и там същото задание го има. Малко ми е хаотично на мен всичко, но може и в мен да  е проблемът:)
Не виждам "син бутон SHARE горе вдясно".

# 168
  • Майничка
Ала-Бала, ако домашната е на гугъл документ, таблица или слайд, в десен горен ъгъл има споделяне/share.

# 169
  • Бургас
В Teams домашното може да се види само от госпожата ако се прати в Асайнмънтс, но трябва тя първо да е пуснала такова, а нашата госпожа не е толкова напред.

# 170
  • Между гори и планини
Нашите са на Тиймс. Пращат тестове и задачи за проекти там, вижда ги само учителя, а ако е задал верни отговори, като погледнеш какво си пратил и отвориш изпратения си тест, веднага виждаш точки и оценка. Освен това сина ми си прави и проекти на Паур поинт и ги праща пак лично до учител. Днес вече е пратил домашно и проект по биология, домашно по английски, след малко ще праща 3 задачи по математика и проект по история.

# 171
Вече започвам да си мисля, че нещо аз не съм наред с това онлайн обучение, което е през месенджър. Върви търси домашното от понеделник, вторник или сряда какво е, то писано,писано няма край. Един предмет - първо поздравите, после план, коментари, кой разбрал, кой преписал хоп и домашното. Следва втори предмет, трети предмет, чевърти и т.н. Проект след проект, домашни. И днес хоп какво беше домашното" Ами незнам, те май бяха две..." Върви ги търси. Не трябвало да бъдат натоварени. И това ли е начина за учене-месенджър. Пълен кошмар....

# 172
Вече започвам да си мисля, че нещо аз не съм наред с това онлайн обучение, което е през месенджър. Върви търси домашното от понеделник, вторник или сряда какво е, то писано,писано няма край. Един предмет - първо поздравите, после план, коментари, кой разбрал, кой преписал хоп и домашното. Следва втори предмет, трети предмет, чевърти и т.н. Проект след проект, домашни. И днес хоп какво беше домашното" Ами незнам, те май бяха две..." Върви ги търси. Не трябвало да бъдат натоварени. И това ли е начина за учене-месенджър. Пълен кошмар....
Ами ако си ги пишете ден за ден, няма да ги търсите през няколко дни...
Разберете се в групата да няма коментари и благодарности, само от учителите да се вижда какво е писано. Който има да коментира - на лични с г-жите. И няма да е сложно нито намирането, нито изпълнението.
Но те така са и в час - кой записал домашното, кой не - и се питат между тях си Simple Smile

# 173
Ами ако си ги пишете ден за ден, няма да ги търсите през няколко дни...
Разберете се в групата да няма коментари и благодарности, само от учителите да се вижда какво е писано. Който има да коментира - на лични с г-жите. И няма да е сложно нито намирането, нито изпълнението.
Но те така са и в час - кой записал домашното, кой не - и се питат между тях си Simple Smile

Колкото и добре да е организирано, в месинджър няма как да е добре организирано, защото все ще се губи време за търсене, четене... Пълна тъпня.

# 174
  • Между гори и планини
Нашите имат чат в Школо, и индивидуални или групови в Тиймс. В Школо много не смеят, че и директорката е там 😂

# 175
Какво ви е мнението за школо? Часовете на сина ми (6ти клас) вече минаха на Teams, доста по-адекватно е, но дъщеря ми (4ти клас) са си на школо, а и двамата са в едно училище. В школо госпожата праща word И powerpoint резюмиран урока и домашно, после пращаме домашните снимани пак в школо.

# 176
Последно ще има ли пролетна ваканция?

# 177
  • оттам, откъдето започва България
Какво ви е мнението за школо? Часовете на сина ми (6ти клас) вече минаха на Teams, доста по-адекватно е, но дъщеря ми (4ти клас) са си на школо, а и двамата са в едно училище. В школо госпожата праща word И powerpoint резюмиран урока и домашно, после пращаме домашните снимани пак в школо.

Нямате ли онлайн контакт с госпожата, не си ли изнася урока на живо? Как учите уроци само като ви се изпраща материали?

ПП Извини ме, но изникнаха допълнителни въпроси (лично за мен интересни) относно обучението с платформи:
Синът ви - 6-ти клас, нуждае ли се от вашата помощ при работа в Teams?
Дъщеря ви - 4-ти клас, нуждае ли се от помощ при работа в Школо?

Благодаря ти за отделеното време! Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 18:44 от didka ®

# 178
  • Бургас

Ами той месинджъра не е направен за такива цели все пак. Целта му е съвсем друга.

# 179
1. Преди седмица някъде излезе заповед да спрат ползването За обучение на фейсбук, Вайбър и подобни.
И при нас беше така, ама аз доста се противих. В резултат, сега внедриха Тиймс, а госпожата по своя инициатива, публикува и във фейсбук.

2. На двете нахалници-госпожи, които си въобразяват, че могат да ме манипулират все едно съм в 3 клас, съобщих, че аз и синът ми ползваме тиймс, съгласно заповедта на МОН и директорката
 Тъй че очаквам да ми пишат там по надлежния ред. Майкооооо, като почнаха тия с простотиите си, да ме увещават... Жалка работа са. Но ще пишат в Тиймс, защото аз във фейсбук не мога да се ориентирам. Нито пък съм длъжна да представям личния си профил за тяхното удобство.

3. А госпожата по занимания, и преди нищо не вършеше. И сега нищо не върши, какво да ме учудва?😉

Общи условия

Активация на акаунт