Дистанционно обучение за учениците- Тема №2

• 34 400
  • 793
  •   1
Отговори
# 180
Няма заповед на МОН да.се ползва Teams.

# 181
  • Ямбол
Разбира се, че няма. Има само препоръки. Не се ли научихте, че мненията на Румка не са достоверни?

# 182
Здравейте и от мен. И аз се интересувам от Тиймс и по-скоро има ли първокласници, които го ползват. Ще съм благодарна за отзиви.
Коригирам се, намерих указания от 24.03.

Към днешна дата, това което можем да кажем с висока степен на вероятност е, че преустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април 2020 година. Това ни изправя пред задачата да направим електронната форма на обучение още по-пълноценна. В тази връзка в следващите дни усилията ни трябва да са насочени към:

Ето и т. 4 от тях:

Преминаване към работа с електронни платформи от учителите, които досега не са ги използвали, тъй като те предоставят възможност за по-пълноценно обучение и улесняват отчетността. Интернет приложения, социални мрежи или електронна поща могат да продължат да се използват за връзка с родителите.Училищата по техен избор могат да продължат да работят с познатите им платформи и ресурси.

А ето и линка:
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2020/03/%D0%97%D0% … %86%D0%B0_2.3.pdf

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 10:38 от Анонимен

# 183
Няма заповед на МОН да.се ползва Teams.
Няма, но е удобно за учениците и родителите всичко да е на едно място. А и платформата е лесна за използване. При синът ми първата седмица всеки учител ползваше различен вид комуникация и беше доста сложно. Едно лутане в пощи, платформи и т.н и всеки пуснал домашно в различно време от денонощието.

# 184
При нас все още е така. В едното училище.

# 185
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте и от мен. И аз се интересувам от Тиймс и по-скоро има ли първокласници, които го ползват. Ще съм благодарна за отзиви.
Коригирам се, намерих указания от 24.03.

Към днешна дата, това което можем да кажем с висока степен на вероятност е, че преустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април 2020 година. Това ни изправя пред задачата да направим електронната форма на обучение още по-пълноценна. В тази връзка в следващите дни усилията ни трябва да са насочени към:

Ето и т. 4 от тях:

Преминаване към работа с електронни платформи от учителите, които досега не са ги използвали, тъй като те предоставят възможност за по-пълноценно обучение и улесняват отчетността. Интернет приложения, социални мрежи или електронна поща могат да продължат да се използват за връзка с родителите.Училищата по техен избор могат да продължат да работят с познатите им платформи и ресурси.

А ето и линка:
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2020/03/%D0%97%D0% … %86%D0%B0_2.3.pdf

По-надолу в прикачения файл пише: "Министерството на образованието и науката осигури интеграция на тези профили и безплатна поддръжка за платформата Майкрософт Тиймс, като ползването й не е задължително в този момент, а възможност."
и: "Училищата по техен избор могат да продължат да работят с познатите им платформи и ресурси."

# 186
Вече трета седмица детето е с дистанционно обучение.То е седми клас.Според мен ДО е по-подходящо с по-големите ученици.Правиха преразказ по БЕЛ.Учителката не дава подробно къде са грешките,защото явно не и се пище на 27деца подробна рецензия.При пряк контакт има по-добра обратна връзка при домашните.С дистанционното обучение тази обратна връзка не е пълноценна.

# 187
  • Пловдив
Аз да питам що часовете са по 30 мин...?

# 188
Аз да питам що часовете са по 30 мин...?
На МС са по 80 мин блокове.. Няма такова 30 мин?

# 189
От МОН са дали ,че ДО са по 30мин.часовете.Така е при детето.

# 190
  • Пловдив
При нас са по 30 мин, че и голямо междучасие имат Close

# 191
По 30 мин са часовете на начален курс, за да не са пред компютрите дълго

# 192
Говоря,че в 7кл са по 30 минути,а не за началните класове.Това е според МОН.

# 193
  • Пловдив
Говоря,че в 7кл са по 30 минути,а не за началните класове.Това е според МОН.
точно така!

# 194
  • Ямбол
Препоръката е до 7 часа за големите включително подготовката. 7 по 30 е 210 минути, това са 3 часа и половина. Още толкова дават за подготовка.

Общи условия

Активация на акаунт