Илкер Калели - Öğretmen| Бурчин Терзиоолу-The Protector| След ПК нови проекти # 10

• 30 206
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Пепелче Hug сутринта така се зарадвах като видях. Чак сега се класирам да си пусна епизода. Но ще го изгледам с удоволствие.
Ради, Hug  благодаря ти за преведеният трейлър за втора серия. Flowers Rose
Историята на Филиз и сестра й е много сърцераздирателна, защото е действителна.
Но на мен ми е интересно какво или кого следи Сердар в трейлъра?  Много тайнствен и любопитен герой.
Дали след като е бил приятел на бащата на Есма, няма да й помага в разследването на убийството на баща й или в това на Инджи?

Отивам да гледам, пък да видим какво ще ми се проясни. Simple Smile

# 616
Здравейте!
Благодаря за линка на рускините.

Е,  нямах търпение и го изгледах на един дъх,  много ,много добра работа. Впечатли ме , задави ме ябълката и тези безброй дамски обувки  в червено, цветът на кръвта.Вместо живот навяват студенина, думите са излишни. Безброй са. Ужасно! И още едно  сравнение,  музиката на Чайковски и разстърсваща тъга на страдащ човек. Невероятна режисьорска работа и давещата  мъка от хапката ябълка.  Бурчин е профисионалист . Няма какво повече да кажа, уникална артистка.Пресъздава всеки момент с лекота. Просто оставя зрителя без дъх, потапям се в историята забравям ,че е филм и преживявам с героинята и.
За съжаление това се случва в много страни.
Отдавна не бях гледала Ханде, винаги съм я харесвала, а в комбинация с Бубето  -супер.
От няколко месеца не съм гледала нищо турско, направо ми дойде от мелодрами и прехвалени артисти в повече. Писах и преди май се наситих от еднакви или поне почти подобни сюжетни линии с предполагаемо развитие, едно и също. Не ми се гледаха познати прийоми и мъжки мускули  вместо професионална игра, много излишни сцени и глупави разговори, епизод да става.
Е тук излишното липсва. Дано продължат в същия стил,очаквам  останалите епизоди.Дано има БГ превод.

Чайковски

# 617
Добър вечер !  Hug  Hug  Hug
Ради,Инче  мерси за всичко което сте споделили в темата Flowers Hibiscus
Вече има и руски превод на 1 епизод на сериалчето на Бурчинка  ,супеееер Simple Smile Мисля да  изчакам  всички серийки да бъдат преведени и тогава да ги изгледам на куп Simple Smile
Малък спомен от ПК.

# 618
И аз изгледах епизода на един дъх. Мислех си, че след като вече съм го гледала на турски няма какво да ме изненада и впечатли, но тъкмо напротив. Потопих се в историята на героите, подплатена с перфектната режисура.
От музиката до диалозите всичко е толкова добре премислено и направено с идея.
Бурчин е просто невероятен талант и огромен професионалист. Толкова добре показа същността на Есма. Когато маската на студена, умна, амбициозна и покоряваща света жена се пропука се видя същността на героинята. Състрадателна, уважителна, склонна да подаде ръка на по-слабите, но най-вече любимото  момиче на татко, което загуби своят герой в рамките на някакви секунди.
И тази прословута ябълка...Не ябълката  й приседна. Приседна й тъгата, загубата на Филиз и  любимият й баща Тя не само трябва да живее с мъката от загубата, но и със слуховете и опетнената им памет. Жертвите, още веднъж станаха жертви пред обществото, а смъртта им бе обезценена с евтина сензация и недоказани обвинения.
Много силна сцена между Есма и Ферда. Майка и дъщеря, но всъщност две различни жени, две различни вселени. Ето в тази сцена ми стана ясно, че Есма ще се бори за справедливост каквото и да й коства това.
Майка й е твърде неуравновесена и протективна, затова си мисля, че Есма е била много привързана към баща си и това ще е причината да иска да изчисти паметта му.
Хареса ми партньорството между Бурчин и Ханде. Двете героини Есма и Филиз се допълват и очаквам да са огън и жупел в следващите епизоди.
Темата за насилието е поднесена толкова премерено и в същото време толкова впечатляващо. В малките детайли, в диалозите, в мъката и пустотата на героите. В отношението към жената. В отношението или липсата на отношение дори от най-близките. Дори във вица на двамата мъже от пристанището жените бяха осмяни, а на Есма гледаха като  първобитни диваци, водени от нагона си.
Продължава да ми е любопитен героят на Алиджан. Обърнах внимание, че загаси телевизора когато течеше репортажа,  отиде на гроба на Четин Йозтюрк, после се оказа, че е  в същата сграда. Не знам какво да очаквам и наистина не мога да предположа каква е неговата фигура в цялостната картина.
Филиз и репортерчето бяха сладки. Може би и той ще се рови и ще отразява истината по отделните случаи.
С други думи сценаристите са успяли да направят една невероятна палитра от  човешки съдби и характери, които по  прекрасен начин пресъздават грозната действителност не само в Турция, а в цял свят.

Скрит текст:
Умут продължава да подкрепя Бурчинка и да се гордее с работата й.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 23:39 от Inna_Hristova

# 619
Инче, то си е за гордост работа на Бубето, чудесна е. Стайлингът ми харесва, браво на Башак . Елегантна, делова изчистена. Няма показност и излишни детайли. Личи си естетиката и стила.

Сердар не само, че загаси телевизора на репортажа, но го направи в определен момент. Струва ми се когато се спомена за  евентуална връзка между бащата и секретарката, причина за случилото се.

Майката си е типичната турска жена, често показвана в сериалите им. Много добре са я представили с поведение, интонация, приказки.  Веднага се хвана на думите от репортажа и реагира ревниво , първично. Различни са с дъщеря си. Оставам с впечатлението, че няма доверие на съпруга си или пък всичко е в резултат на преживяния шок от загубата, инцидента. Изглежда подсказват чрез нея нещо или нарочно се създава такъв ефект.

# 620
Добро утро, момичета.
Страхотни коментари се написали. Написаното се препокрива и с моето мнение. За разбика от вас обаче, аз имам една забележка. Епизодът беше много кратък. Joy Шегувам се. Добре си е продължителността. Може би затова остава усещането, че се гледа на "един дъх". Няма изсмукани от пръстите пълнежи, целящи да запълнят време.
Инче, Ели, много точни психологически характеристики на Есма и майка ѝ. Дали шокът от загубата ѝ се отрази за да повярва толкова лесно в слуховете или е познавала едно друго лице на Четин Йозтюрк, за което Есма не знае.
И още нещо. В началото на епизода когато Есма отиде в кабинета на баща си, остана изненадана, че по делата на фирмата с морски превози е трябвало да защитава правата на другата страна. Той бе видимо притеснен. След смъртта му собственикът на фирмата се скри от Есма, когато тя отиде в офиса им за да каже, че поема делата на баща си....Не казвам, че Четин и Фатма са били любовници, а че фигурата на баща  ѝ може да не е чиста като сълза. Мотивът за убийството може да не е само ревност. Ако забелязахте, шофьорът не беше в колата и той се изненада.
Освен това холдинга и другата кантора в сградата на Сердар? Защо са му две паралелни? Дали е само от сантименталност?
Сега се замислям, че и Адем може да е маша на някой. Убива жена си от ревност и премахва шефа  ѝ заради личните си мотиви, но както каза Есма може истинските убийци/поръчители  са на свобода.
Сердар знае нещо, но не знам какво. Интересно е, че и той и Есма и Филиз са убедени, че любовната история е измислица.
За останалото нямам какво да кажа. Истинските истории на жертвите са покъртителни и както пишете и вие се случват навсякъде.
Много добър сериал. Има драма, крими, теми за размисъл, добра актьорска игра и режисура. Доволна съм. Бурчин е направила страхотен избор. Героинята е много стилна, различна и интересна. Още докато гледах се замислих, че изобщо не виждам Айшегюл.
Това при Илкер например не ми се получи. Всеки път гледам Пойраз.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 08:32 от _Radi

# 621
Ради, напълно възможна теория. Дори Ферда каза на Есма, че не би го преживяла отново, което е показателно, че свързва смъртта на мъжа си с работата му.

Ели, Есма е стилна, но Бурчин не й отстъпва по нищо. Heart

Гугъл ми преведе текста към снимката като "Много си красив, Измир", а аз бих казала "Много си красива, Бурчин".

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 16:55 от Inna_Hristova

# 622
Ели, Есма е стилна, но Бурчин не й отстъпва по нищо. Heart

Снимките на Бурчин са страхотни. Прекрасна гледка. Blue Heart
Есма каза, че не обича високи токчета, но аз се втренчих в уникално тънкия ток на Бубето. Heart Eyes

Цитат
Ради, напълно възможна теория. Дори Ферда каза на Есма, че не би го преживяла отново, което е показателно, че свързва смъртта на мъжа си с работата му. 

Да, Ферда наистина го каза, но първоначално реших, че говориш за спора им  когато Есма каза, че ще разбере истината за случилото се. Като се замисля обаче, го каза  когато излизаха в градината. Т.е.  хронологично е преди Есма да се разрови в убийството.
 И още нещо се сетих. Четин Йозтюрк имаше  два телефона, като единият беше с код и Есма не знаеше за съществуването му. Ще излезе нещо съмнително и от там според мен.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Абсурдно е, но дали пък няма  да се окаже свързан с убийството  на Инджи? Или Сердар? Но за него съм по-склонна да вярвам, че е "oт добрите"

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 22:33 от _Radi

# 623
Скрит текст:
Ради,  Четин Йозтюрк 100% е скрил нещо от Есма. Hands Plus1 Любовна връзка със секретарката - не вярвам. Съмнителни дела, корупция или заплахи,  нещо такова ми излежда по-вероятно. Какво знаем за него? Че е един от най-успешните адвокати и собственик на най-голямото правно бюро. Това само по себе си е свързано с интереси и хора, които е настъпил по опашките и му имат зъб. Не е никак абсурдно пряко или непряко да е замесен  в убийството на Инджи. По-скоро като адвокат. Зависи до колко ни е талантлив сценаристът и как ще оплете останалите герои, с които тепърва ще се запознаваме. Ако във всеки еп. ще има нов случаи, свързващите звена са тези, които видяхме в първи еп. и със сигурност са свързани и помежду си.
Обаче Сердар няма да е гад. Убедена съм. Обявен е като главна мъжка роля и е партньор на Бурчинка. (Нали беше благодарил на скъпата си партньорка за новогодишния подарък).Да, тайнствен е, но от малкото кадри с него се видя, че  е вглъбен и по-скоро изглежда, че разследва нещо.

Мисля, че позиционирането на 4-ката в постерът ни говори много.

Колко е хубаво, че отново коментираме и гледаме с интерес сериал, който събужда любопитството ни и ни кара да мислим и предполагаме, защото е непредсказуем

# 624
Привет!  Hug  Hug  Hug
Ради,Инче,Ели  изчетох ви с удоволствие и започвам да се замислям дали да не подхващам и аз сериала без да чакам  да излезнат всичките му серии на куп и без бг превод.
Много красива Бурчинка на фона на моренцето Simple SmileВ Измир температурите през зимата са май доста приятни ,за разлика от температурите при нас .
И една припомка от 8 януари 2017г ,тогава не е била хич на  топло ,нооооо Бурчин е пак в много добро настроение Simple Smile

# 625
Инче последният ти пост се препокрива с това, което си мисля и аз.
Възможно е, разбира се да останем изненадани.
За постера и аз мисля, че позиционирането на героите не е случайно.
Есма, Филиз и Сердар според мен ще разследват случилото се, по-скоро за да "изчистят" паметта на Чентин и Фатма, а репортерът може би ще играе контра на Есма (Заради трейлъра, в които обвинява баща й в нещо)
Любопитно е на кой от четиримата принадлежи това разследване
Скрит текст:
Мисля, че втори епизод ще ни даде много отговори, предвид на това, че все пак форматът е мини сериал

От официалната страница на сериала
Живот, свободен като на птиците, безкраен като небето ...
Всяка жена заслужава да живее добре
.
Hükümsüz EXXEN

Ени, много се смях  с коментари за това стори  на Бубето. Текстът гласи: " Малко надежда",  обаче в същото време Умут е името на сегашната й половинка. И имаше кометнари, че още тогава си го е измолила Joy

Да кажа нещо за превода, понеже вече няколко  души  ме питаха. 
Доколкото ми е известно сериалът не се превежда на български. Нямам представа дали   ще се превежда изобщо. 
Аз не мога да поема  подобен ангажимент в момента по няколко причини, а и освен това не мога да слагам субтитри.
Засега мога да ви превеждам откъси и трейлъри, когато имам време, но пък от друга страна се превежда на руски, което за голяма част от хората е по-достъпен език в сравнение с турския.

# 626

Чудесно е, че има какво да коментираме,и още по -хубаво е, че си заслужава  това което следим.
Напълно подкрепям предположението, че Фатма е просто повод за инцидента и Адем е ,,машата,, на отмъщение. И не от ревност, а от съвсем други задкулисни игри.
Есма се изненада от втория телефон на баща си ,и сигурно  от това ще излезне нишка. Няма начин бизнесът да е вървял без конкуренция и неприятели.
Сердар трябва да се включи в  помощ на Есма, знае как и  с какво.
Бубето няма какво да я коментирам,   прекрасна, харесвам я и си я гледам с удоволствие.

Съвсем топла

За мен нов и любопитен ми е Исмаил, който играе журналист. Обичам когато се запознавам с нов артист.

От  Ханде.
Не зная защо но предполагах ,че е с перука в сериала, но се вижда,че е с естествена прическа за което браво!
Влезнала е изцяло в образ

Зад кемера

Мисля, че е още един превод от друг руски екип

https://vk.com/video-63885652_456239492

# 627

Много жалко за превода. Все пак  се надявам  дори и да е след време някой да го преведе и да го изгледам с български буквички.
Ради, ти правиш достатъчно и винаги си била насреща за каквото и да съм те помолила интервюта, преводи и какво ли още не. В крайна сметка една птичка пролет не прави. За съжаление Бурчин не е от харесваните и популярни актриси при нас, а повечето преводачески екипи превеждат по симпатии към актьори, а не по качество на сериали. Това си е мое мнение.
Ще гледаме на руски. По-добре от нищо.

Ени, ако решиш да гледаш - пиши за да си сверим часовниците  Simple Smile

имаше кометнари, че още тогава си го е измолила Joy
Това да не го е написал Илкер под прикритие Joy Joy Joy

Ели, писали сме едновременно. Мерси за снимките Simple Smile

# 628
За съжаление Бурчин не е от харесваните и популярни актриси при нас, а повечето преводачески екипи превеждат по симпатии към актьори, а не по качество на сериали. Това си е мое мнение.

+1 То е се вижда що теми има за едни и същи артисти само в този подфорум. Да им се наслаждават феновете.

Ханде  изглежда много свежа, сякаш факторът време за нея не важи. Младее, то си е  млада де.
Доволна съм ,че се появи и тя на екран.
Инче, ще си го следим на руски. Все пак ще разберем какво гледаме в детайли.

# 629
Ели Hug Ханде е с естествената си коса. Не е перука. Постригала се е за сериала, което е похвално. Харесва ми.

Бурчин и Ханде  успяват във всяка роля да са различни, което е чудесно. Не при всички актьори се получава. Не говоря само за визуални промени, това е най-лесното. Говоря за характера, поведението и излъчването в  конкретната роля. Фунда също е от този тип актриси.

За мен нов и любопитен ми е Исмаил, който играе журналист. Обичам когато се запознавам с нов артист.
Всички са ми любопитни, защото с изключение на Ханде, Бурчин и Алиджан другите актьори не съм ги гледала никога.
Леля Хикмет ми е много позната, но не знам къде съм я гледала.

Общи условия

Активация на акаунт