Любители на кучета - 103

• 24 727
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Bарна, морето, сините вълни
Честити месечинки на Леон и Арчи. Kissing Heart Прекрасни душици.
Vige, тия очички направо ме разтапят, уникални са! Heart Eyes Показвай го по-често.

# 361
Марулче, по-дълго време я дръжте вън и когато се изпишка или изака, наградка, възглас браво и ръкопляскане. Малко циркаджийско, ама с бебе е така, ще се научи.
   Опитваме се,но навън  е овчарката,която май никак не харесва бебето.Днес се опитахме да ги срещнем отново,първо без поводи.Голямата души малката,малката иска да играе,щраква със зъбки,голямата се нерви и става неспокойна.Преди малко ги изкарахме на повод,на улицата.Вървяха ,душиха се,дребоса подскача,и изведнъж овчарката я ковна за гърба.Не я нарани,но я захапа лекичко,дъщеря ми дръпна малката веднага.Аз останах с голямата,заведох я до двора,тя си беше спокойна.Дали я предупреждава,дали не я харесва,изобщо как ще станат нещата не знам.Това ме тревожи,защото се очертава дъщеря ми да поживеят със зетя известно време при нас,докато тече ремонт в тяхното жилище,съответно и кучаците ще са заедно.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:17 от марулета

# 362
  • Пловдив
Марулета, много съм нова в гледането на кучета. Но това, което мен ме посъветваха за отношенията куче/котка може да се прехвърли и върху твоя казус. Голям контрол на кучетата, каквото и да значи това във вашия вариант. Да са разделени при липса на човешко присъствие, на каишка когато са заедно.
Вече за възпитанието на кучетата и обучението им могат да се изкажат другите.

Ето го пишман готвачът.

Вече ще излизаме навън - утре стават 14 дни от ваксината. Сложила съм капки Vectra и вътрешно обезпаразитявам с Диронет.
Какво препоръчвате за кърлежи и бълхи?

# 363
Здрасти!Какво спокойствие и позитивизъм има тук!Честити празници на патерица,на всички-дву и четирикраки!Бъдете здрави!
      Много готини фотомодели сте пуснали,ще ми е нужно време да запомня имената им.
   Децата заведоха нашето беб Айра на ветеринар,за трета ваксина и за насоки относно възпитание и сдружаване с голямото ни куче.Вчера под надзор ги пуснахме малко да поиграят задено,обаче ни е страх голямата да не сдъвче малката.От утре сутрен мислим да започнем заедно да ги разхождаме сутрин,и двете да са на повод,извън дома.
    Приемам всякакъв акъл,който може да ми дадете или насоки къде да чета.
   И как да учим бебето да пишка навън.Днес два пъти я извеждат децата извън къщата,на двора,тя не прави нищо,но в момента,в който влезе вътре пишка в банят.
   Аз не съм имала проблем с голямото куче,но то си живее на двора от малко,има си място ,където си върши работите.А бебето предстои да живее в апартамент,а сега е вътре.

Когато взехме Райли,тя беше на два месеца.Веднага започнахме да я изкарваме на всеки 2-3 часа ,като се редувахме с мъжът ми и синът ни,включително и през нощите.За две седмици се научи да ака и пишка навън.

# 364
Май и ние така ще правим с дъщеря ми.За мен големият проблем е съжителството между двете кучета.Това някак си трябва да разрешим.Не искам овчарката да стои вързана в дъното на двора,тя е толкова добричка иначе.По цял ден си лежи на слънце и не й се чува гласчето.Но какво й става с тая малката не знам.
    Грешката е наша,това го отчитам,защото смятахме,че като си живее пусната на двора,играем с нея,тича и това е достатъчно.И не е много събирана с други кучета,не е социализирана.

# 365
  • тук-там
Здрасти!Какво спокойствие и позитивизъм има тук!Честити празници на патерица,на всички-дву и четирикраки!Бъдете здрави!
      Много готини фотомодели сте пуснали,ще ми е нужно време да запомня имената им.
   Децата заведоха нашето беб Айра на ветеринар,за трета ваксина и за насоки относно възпитание и сдружаване с голямото ни куче.Вчера под надзор ги пуснахме малко да поиграят задено,обаче ни е страх голямата да не сдъвче малката.От утре сутрен мислим да започнем заедно да ги разхождаме сутрин,и двете да са на повод,извън дома.
    Приемам всякакъв акъл,който може да ми дадете или насоки къде да чета.
   И как да учим бебето да пишка навън.Днес два пъти я извеждат децата извън къщата,на двора,тя не прави нищо,но в момента,в който влезе вътре пишка в банят.
   Аз не съм имала проблем с голямото куче,но то си живее на двора от малко,има си място ,където си върши работите.А бебето предстои да живее в апартамент,а сега е вътре.

Когато взехме Райли,тя беше на два месеца.Веднага започнахме да я изкарваме на всеки 2-3 часа ,като се редувахме с мъжът ми и синът ни,включително и през нощите.За две седмици се научи да ака и пишка навън.
И ние така научихм Мокка - на 2 месеца стискат 2 часа, на 3 - 3 часа. Ние я пускахме на двора на всеки 2 часа, включително и през нощта. Отне ни 10 дни да се научи. Ето я любопитката на 10 седмици:

# 366
  • София
След като днес намерих на Лили забит малък кърлеж, а МП намери огромен, напит и паднал сам кърлеж на пода, поръчах спешно противопаразитна каишка. Дано дойде бързо, предвид, че сега идват празници. Минах покрай вет. клиниката, затворена е - бях намислила да взема оттам, но бързо ми се промениха плановете. Сега се чудя къде да заведа Лили, ако се случи нещо.

# 367
  • Пловдив
Каква е тази противопаразитна каишка?
От нея ли сте най-доволни?

# 368
Ех какви пухкави и сладки муцунки 😍
Днес реших да ви покажа едни други маймуни от моята бездомна глутница. Показвала съм моята слабост Макарон, а сега е ред на три от другите кучета на работата ми, които с няколко колеги си храним и отглеждаме:
Най-старшия, кръстен от колегите Мъди. Душицата е много стара вече, но никой не му знае точната възраст. Някъде от 12-13 години (може вече и повече да са) се подвизава на работното ми място, като неговата история е, че преди да се засели в БГ на няколко пъти е идвал и си е отивал с ферибота от Видин до Калафат. Той е румънско куче, колегите казват че е бил кожа и кости в началото. Накрая е останал в БГ, всички са го хранили и след закриването на ферибота си го преместихме в базата.

Преди няколко годинин се появи и Тинчо, най-вероятно оставен след кастрация извън града и усетил къде ще има манджа се присламчи към старшия. Дори Мъди само него пуска да спи в колата му. Да, точно така, Мъди си има негова си кола, в която да се крие от сняг и студ. 😁
Та ей го Тинчо, ама той винаги се мята като умрял в краката ми и чака мачкане:

И трета по ред дойде Чара-Стара. И тя след кастрация е оставена в полето и тя надушила къде е манджата. Мисля, че е била вярна ловджийка, прилича на барак, ама с напредването на възрастта са и показали вратата. Нищо де, за късмет попадна на нас. Старичка е, ама много подвижна и игрива. Истинска брадата душица. Преди няколко месеца беше с краста и имаше ужасно много рани по цялото тяло. Толкова зле беше, че след нея оставаха капки кръв, но успях да я излекувам и сега лудува отново и е здравичка.

Има още двама юнаци и една мома, ама тях някой друг път ще ви ги покажа, че те обитават предната част на двора и не съм ги нащракала вчера.

# 369
  • София
Аз залагам трета поред година на Скалибор. Изключително доволна бях от нея първата година, втората година не успях да разбера доволна ли съм или не, защото някак си Лили успя да я изгуби.
Но миналата година и Неси беше с такава каишка, целият й врат стана в рани, така че тази година са на друга каишка.

# 370
Моето куче е със Скалибор, няма и месец, откакто я купих. До преди това беше с Пестигон, но видях да се разхожда кърлеж по нея и се изстрелях да купя каишката, препоръчана от хора в парка. Първият ден валя дъжд, каишката стана оранжева. Днес намерих кърлеж забит над окото. Май ще пробвам Фронтлайн накрая.
Вие какво ще препоръчате?

# 371
  • София
Честит рожден ден, Денис! Здрав, пъргав и пръв на кюфтета!
Честит имен ден на всички цветенца!
Дух, зло да те забрави! Flowers Tulip

Коте, миналата седмица намерих на Бека кърлеж на гърдите! Съвсем жив и смучещ си беше. Днес я заведох на вет и пуснах четворен тест и ПКК. Слава Богу, всичко е наред. Слагам за втора година Форесто, този път я купих от зоомагазин и се надявам да нямаме проблеми!

Сиви, жестоки са ти всичките кучета! Все така да се гледате и да си се радвате взаимно!

Много искам да ви покажа едно комшийче! Уникален французин Heart

# 372
  • Bарна, морето, сините вълни
И друг път съм го казвала, но го казвам отново и ще продължавам да го казвам. Тази тема е пълна с хора с огромни сърца! Благодаря, Сиви, че се грижите за тези мили душици! Heart Всички са прекрасни и с щастливи очи.
Ние от вчера сме си на село и днес с мама ходихме до вилната зона да берем лапад. Едно кученце винаги чака мама и сега имахме в колата 3 филии хляб, излапа ги буквално за секунди, гълташе като мисирка. Много ми е мъчно да виждам глад. Има там една баба, ама колко го храни не е сигурно. Обещали сме му гранулки.

# 373
  • София
Скалибор не е водоустойчива, пише си да не се мокри.
Сиви, моите родители също си "отглеждат" няколко кучета и котки, които къде "домашни", къде бездомни, купуват им гранули, хляб... Много ми пълните сърцето и ти, и те, и всички, които се грижат за животните. На този момент аз помагам само с финансови средства, когато мога.

# 374
След като днес намерих на Лили забит малък кърлеж, а МП намери огромен, напит и паднал сам кърлеж на пода, поръчах спешно противопаразитна каишка. Дано дойде бързо, предвид, че сега идват празници. Минах покрай вет. клиниката, затворена е - бях намислила да взема оттам, но бързо ми се промениха плановете. Сега се чудя къде да заведа Лили, ако се случи нещо.

Въпреки че мажем Райли на всеки три седмици,всеки намирам в нас по няколко кърлежа,къде живи,къде умрели.Каишка също ползваме,когато е навън.Като е вътре махаме всякакви каишки,за да се чувства тя спокойна и освободена.

Общи условия

Активация на акаунт