Любители на кучета - 103

• 24 319
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • sofia

Леон е вечно залепен за мен. Докато готвя, догато спя, чака ме пред тоалетната...Определено и той ще е моето куче...
Благодаря за съветите за обривът. Мазах с лекарството веднъж, след това сутрин и вечир със Здраве. В момента няма и следа. Ако пак се появи, ще го водя на ветеринар.

# 586
На една позната тук от квартала кучето й вече прави 5 пъти фалшиви бременности, понеже все не можела да се накани да я кастрира. Това е толкова остаряло и неправилно схващане за раждането поне веднъж, че носи повече минуси, отколкото ползи.
Денис е кучето на тоя, дето има манджа в себе си. А сега колко агнешки кокали има да яде... Спи основно в хола (преходен), да не вземат да избягат от хладилника.

# 587
  • тук-там
Аз пак ще се повторя - кастрирах женско куче на 8 месеца и от тогава си живее спокойна и здрава. Няма никакво колебание - или искате още кученца, или кастрирате. Достатъчно дами се включиха по темата и няма сми от повече примери. Аз имам конкретен въпрос - давали ли сте на мъниците черупки от яйце като добавка за калций?

# 588
  • Пловдив
Кажете моля какъв е тоз Конг?
Какви са му предимствата? Има един с ексцентрична форма и един - кокал. Кое харсват повече кучетата?

Моето се очертава като злоядо - кучешките нещо не го привличат особено. Пощръклява за риба, месо, яйца, човешки манджи. Моля да ми предложите гранули, които ги харесват и ядат с желание. И някакви лакомства също.

# 589
Две седмици? Шегуваш ли се? Около час трая цялата процедура. Сега го ближе празен.
НИ ма разбра значи! С времето се заклещват гадориики в средата, в нашия(сто годишен) има едно парче от барко, дето и с шиш го бутах, не ще да излезе, трябва си накисване..

иланг, конг са играчки от каучук и е единственото нещо, което не успява да разруши. Не съм го купила заради формата, а заради материала. Тези, които са като фуния са удобни за пълнене с пастети и такива меки неща, но аз не давам такива лакомства, за това купух кокал, неговите отвори са подходящи  за дентални пръчки.
За гранулите ще ти кажа едно златно правило. Предлагаш ли човешка храна, няма да яде фураж Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 16:09 от Хибискус

# 590
  • Бургас
Имаме и такъв с ексцентрична форма, купих го още като беше малко кученце. Вътре се пъхат различни лакомства така, че да не могат да излязат, пастети за замразяване, сирена и пр. Кучето обича да се занимава да вади храната отвътре, това го изморява и така му остава по-малко време да ти руши къщата.
Много е добре също да се приучва да стои само - излизаш, даваш Конга, то го яде и грам не се сеща за теб. Докато измъкне нещата отвътре, е така каталясало, че иска само да спи. Съответно не му остава време да вие, да лае и пак да ти руши къщата. Аз така я учих да стои сама - оставях пластмасово шише с гранули, конга, гранули увити във вестници, да се занимава. Нямам почти нищо разрушено вкъщи.
Кокалът е по-удобен за пъхане на разни работи, оценям го високо. Материалът наистина е уау, всички други гумени играчки се разпарчетосват на момента.
За Саске кокалът ще е голям сега, но като порасне, ще му е добре.

# 591
Имат и с форма на топка, Денис е с такъв в момента.
Има и едно торнадо, пак от каучук, но не знам дали е на фирмата или някоя конкурентна.

# 592
  • sf
А Нейо определено е Моето куче. 😍 Следва ме постоянно, чака ме пред банята, спи при мен, буквално е залепен за мен. Понякога ми писва, но като се замисля, че аз съм целия му живот и ми става мило. Мисля, че няма да имам друго куче след него.

# 593
Я кажете надежден продавач, от който купувате конг,моля!Всички играчки,които купуваме се разпарчетисват точно след един час.
   Относно хранато  на кученцата-което е свикнало или опитва често човешка храна,трудно,да не кажа невъзможно, ще мине на кучешки гранули. Ибратното-ако е научено на гранули,не се впечатлява от оставена храна.Това го казвам от личен и професионален опит.Нашата овчарка яде гранули ,откато сме я взели.Когато се храним навън,тя си лежи на един метър от масата и въобщене обръща внимание какво има на нея.Но ние никога не й даваме храна ,докато се храним.Не посяга .Докато бебето застава до нас,с едни такива жаални очи,и стои и не мърда.Но ММ не ни слуша и й дава по малко хлебче,или саламче.Даже преди няколко дни беше обърнала една чиния с кекс  и най-вероятно хапнала едно парче.
   Нашата бандитка си бандитства из нас.Ако някой се осмели да излезе,чехълът му веднага е прибран и надлежно  скрит в леглото й.Понаучи се да пишка и ака в банята.Кофти при нас е,че през деня е на първия етаж,където прекарва по-голяма част от времето.За сън я качваме на втори,а там не е много понато за нея,вкл. и банята.Понякога пиша на пода.Обаче ни е стах да я оставим през нощта сама на първия етаж.И ще трябва да се научи да стои сама.Тук приемам всякакви съвети.
    Относно контакта с голямото куча не двора-до никъде сме.Това е проблем,защото когато е хубаво времето ни се иска да сме по двора,а двете кучета заедно е мисия невъзможна.Мести голямата в дворчето, което е оградено, но там ми е зеленчковата градина,а тя ще я огази.Малката пъкнепрекъснато  я търси да играе с нея,а това изнервя голямата.Направо не знам какво ще правим.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 09:50 от марулета

# 594
  • sf
Според мен трябва да ги събирате. Изпуснете ли момента, голямата винаги ще възприема новата като натрапник, особено като расте. А сега докато е бебв, по-лесно ще свикне.

# 595
  • sofia
Днес Леон биде къпан без време...
Срещнаха се с една дама джачка, с която се заиграха и аз сглупих да дам идеята да ги пуснем да потичкат на полянка. В резултат, потичаха, поиграха и се овъргаляха в мъртъв плъх...
Честит Празник на всички джакчета в темата!

# 596
Даже не знаех, че има такъв ден...
Честити да са джакчетата!

Един лигоч:

# 597
  • Sliven
Ей, добре че дойдох на работа, че да ви изчета, вкъщи не ми се получава.
Мила, поздравления за чудесното намерение да осиновите тази душичка! Наблюдавам го още когато някой изрод го е гърмял и след това лечението и операциите му в Ст. Загора, всичко, и аз много го харесвам милия, какво ли още е преживял. Сигурна съм, че при вас ще е гледан и ще получи много любов. По въпроса с пазенето да знаете, че е невъзможно. На 100% съм сигурна защото миналата есен макар, че сме в къща и ги разделяхме и пазихме и за секунда не ги оставяхме сами Олито успя когато отидоха в другата стая докато отидем при тях след минута беше качен на майка си, хванахме ги в секундата и веднага като минахме разгонването я кастрирахме. Той беше на 10 месеца. Знам за дребните породи, а още повече и за йоркитата, че бременноста и раждането при тях са трудни и опасни за живота им. Така че аз бих кастрирала нея.
А ние пък боядисвахме с Оли яйца докато майка му се препича на слънце.

и после щото е много изморително да боядисваш яйца и да се препичаш на двора си почиваха на дивана в комбина

ама после и поклюкарстваха, че да не изтърват нещо

# 598
  • София
Две снимки от серията след баня

не се лъжете от миловидния поглед, това куче ще вечеря бой Smiley

# 599
Дида, качвай по-често тези сладури. Липсват ми.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт