Любители на кучета - 103

• 24 331
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • sf
Това "да роди поне веднъж" е върховна глупост! Кастрирай женската и й спести много неприятности. Адмирации за желанието да вземете пострадалото кученце.

# 571
И аз съм на мнението на Донси. Някой някога е казал тази простотия. Кастрацията е най доброто решение.

# 572
  • о`майна лунна нощ е
Четох,че женската е хубаво да роди поне веднъж....

Моля те, НЕ, не и не!
Това е толкова остаряло и за съжаление така набито в главите на хората виждане, че се е превърнало в модел, който е довел до сега само до лоши последици като свръх популация и зачестяване на случаи като този, за когото се бориш сега.
Нито добро, нито лошо ще се случи, ако кучето не роди. Няма медицинско потвръждение, че раждането води до удължаване на живота или по-добро здраве. Не е така и от сърце те моля да прочетеш повече по въпроса. Същото важи и за мъжките - няма да е по-малко мъж едно куче, ако не се качи на женска. Грам няма да разбере, че животът му е бил "напразен" и не се размножил.
Още веднъж - наистина от сърце те моля да разшириш кръга на статии и информацията, която се предоставя по отношение на това дали е жизнено важно женското куче да роди поне веднъж.
За протокла - ние сме с мъжко куче, кастрирано от 6 месеца вече. Грам не му личи, а на мен ми е спокойно, че няма да се налага да го търся през три квартала заради поредната разгонена женска.

# 573
Аз по—нагоре казах,че не съм много компетентна и тепърва се уча.Имам близка,която си кастрира кучето и нещо хормонално така му се обърка, че до ден днешен все са по лекари.Приемам си кучето като човек,другаде биха се смяли,но знам че вие го разбирате.Аз като човек претърпял 7 операции,никак никак не.искам да го.причинявам на което и да е живо същество.Вижте,на мен не ми е проблем да опазя репродуктивно мое куче.Проблема идва от това хипотетично осиновяване и че ще са в един дом.Ще прочета, но вътрешно съм против.За бездомничетата е наложително,но за домашните чуто популация е наша отговорност,е ли?

# 574
  • о`майна лунна нощ е
Мила, проблемът с бездомните идва от стопани, които са изпуснали кучета /и от двата пола/ и/или са изхвърлили нежеланото поколение на улицата, а то в последствие се е размножило в прогресия. Мъжките бягат, а женските и от оградата хващат. Гонила съм разнонена женска из квартала и само благодарение на това, че беше абсолютна кучка и така и не допусна мъжко до себе си, нямаше последствия. Постоянно виждам и обяви за избягали мъжки. Това са хормони. Те не прощават и нито от сопа, нито от молби, нито от награди разбира кучето, щом го хванат.

Абсолютно си права, че домашните кучета са отговорност на стопаните, но колко са като теб - да мислят, да задават въпроси, да се интересуват .... На Ганьо му е в главата тая мастия взе, че забременя, ма от кой помияр ... и мята в найлона поколението и си разчиства двора. До следващия път. Или другото, която правят е диванно развъждане - постоянно заплождане на женските до изтощаване на организма, продажби, докато може и накрая - айде пак на улицата с множество заболявания. А непроследените здравословно поколения отиват по хора, които или се разочароват от полученото като поотрасне и не прилича на желаното, но е късно вече, или наливат маса пари да спасят новия член от проявата на някое генетично заболяване, което иска лечение до живот или съкращава ужасно сегашния.

Много ме радва, че си така положително настроена да се образоваш и учиш. Още веднъж - имаш моята, а предполагам и на останалите момичета подкрепа.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 09:30 от `ТуиГ

# 575
Аз също се присъединявам към мненията на Туиг и искам да уверя Мила, че кастрацията на женското куче в нейния случай, ако реши да осинови мъжкото, е най-доброто решение. Така ще са спокойни и двете животни, а и стопаните. Не мога да си представя каква мъка е за мъжкаря да живее под един покрив с разгонена женска, пък било то и в различни стаи. Стопаните също все да са нащрек "да не стане белята" и пак има много случаи на фалове. Мила, в твоя случай мъжкарят е доста по-едър от женската и евентуално инцидентно заплождане би било много по-опасно за живота на йоркито от една кастрация.

# 576
  • Пловдив
Уважавам мнението на всеки за кастрирането. Но трябва да има контрол на домашните животни.
Имахме коли /шотландска овчарка/, мъж - кастрирахме го по принуда, защото беше възрастен и болен и се наложи. Не сме имали проблеми с него преди това. Мъжката котка също я кастрирах късно - на 6 години, защото започна да маркира къщата. Реших, че съм сгрешила, че не съм го направила, когато е бил малък.

Питах нашия ветеринар за Саске - каза, че според него е излишно. Не мисля да го кастрирам за сега. Но каза, че е добре женските да се кастрират. От друга страна кастрацията на женското животно е по - сложна като интервенция.

Мила, тази нощ даже съм ви сънувала с  простреляното кученце. Ние живеем в две стаи. Котката стои в едната, кучето в другата. Но вечер като се съберем е много топло. Голяма смелост и доброта се иска да вземеш такова животинче. Хубавото е, че малко, подлежи на възпитание. Толкова мил изглежда. Heart

На разположение съм с каквото мога да помогна.

# 577
Аз съм За кастрацията като цяло. Но ММ не е, и не знам дали ще изляза на глава с него...

Мила, адмирирам, че искаш да осиновиш тази душица. Кученцето е много хубаво. И е добре, че е малко. Прилича малко на голдънче, поне на мен ми прилича. Не мога да ти кажа "Вземи го". Факторите са много. Ако решиш да го вземеш обаче, знаеш, тук всички ще помагаме със съвети. Кой с каквото може.

# 578
  • Бургас
Мила, няма по-антиприродно нещо от животно, което не може да удовлетвори половите си инстинкти. Това е мъчение най-вече за животното. Все едно го държиш гладно, ама с години.
Природата е решила животните да се размножават два пъти годишно, а ние не им разрешаваме това, като ги държим вързани и затворени. Затова кастрацията е възможно най-хуманното решение. Женските кучета и котки развиват множество заболявания, ако не са кастрирани. Правят и фалшиви бременности, след които в повечето случаи отново се налага кастрация, но след години.
Почети още, консултирай се и с ветеринари. Ще имаш по-щастливо и спокойно куче, което няма да се мъчи от неудовлетворени желания.
А този хубавец и на мен ми прилича на голдън. Дано всичко ви се нареди!

# 579
Благодаря ви.Ще мисля.Ако някой не го пожелае по време на моето мислене как да стане...

# 580
  • о`майна лунна нощ е
С теб сме, голямо сърце! Каквото и да решиш.

# 581
  • Бургас
Остави ме, на работа съм. Почивните дни свършиха. Да не мислиш, че кашкавалът от този кокал ще се извади сам?

# 582
На тати момчето.Smiley

Голяма любов са, както си личи.

# 583
Елза, aко след две седмици случАЕно се окаже, че има парчета кашкавал/награди (денталните пръчки barko от зооплюс влиза перфектно в конга), да знаеш, че като накиснеш в гореща вода и после избуташ с шишче излизат. Това, за бъдеща референция.

# 584
  • Бургас
Две седмици? Шегуваш ли се? Около час трая цялата процедура. Сега го ближе празен.

Общи условия

Активация на акаунт