Любители на кучета - 103

• 24 333
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Anguished Не ми казвай, че тоя откачалник е прострелял и други кучета??!

# 556
Не мисля,че двата случая имат общо.Кучето което искам е простреляно в бургаски квартал,това клетниче е простреляно в Българово—място с претенции за град,а е едно село.Уроди има навсякъде.

# 557
Мила добре е да имсш поглед върху поведението на кучето преди да го вземеш. Поел ли го е някой да го лекува и да му потърси дом? Ако да, говорете с хората които в момента го обгрижват и какви са техните наблюдения. Освен това два различни пола е по-лесно съжителството. Най-важното в момента е как реагира кучето на хора, има ли вяра в тях, търси ли контакт.

# 558
Най-накрая се осмелих да пиша на.организацията и бързо.ме.приземиха.То било бебе,едва на 9 месеца и вече е 15 кг.Знаех че е безпородно,но вероятно.ще стане двойно.на тези килограми а аз нямам площ,каквато е редно да му осигуря.И кастрация скоро ще е немислима,защото му е натрошена и реконструирана костта по крачето и иска възстановяване преди друга интервенция.Много ли голямо.ше стане според вас,направо ми е трудно да се откажа.от идеята да се притежаваме взаимно...Аз имам.куче от година.и.половина и тепърва се уча, та....как се опазват две разнополови кучета в една къща,когато не са кастрирани?

# 559

На патерици и от мен.
Ари:аз уж си ям  кокала, но най вече пазя пантофа на мама да не  му се случи нещо. А тя що подскача на един крак и вика по кака :"къде ми е пантофа? "идея си нямам.. 🤔

# 560
Мила, дай снимка на кученцето, да преценим. Аз мисля, че щом е на девет месеца, вече е израстнало на ръст.

# 561

Ето го.
Нашето йорки спря да расте едва на година и половина...

# 562
Много е сладък и изглежда кротушко!
Моите кучета са достигали височината си до 7-8-и месец. Според мен няма да расте повече, само килограми ще качи.

# 563
  • о`майна лунна нощ е
Мила,
Височината и при нас я достигнахме преди навършването на една година. На предишното ни куче, което беше смеска между баща дратхар и безпородна, също около годината беше на макс височина. В интерес на истината килограмите и при двамата също се оформиха до годинката. Ако сърцето те дърпа към него, той ще бъде късметлия! А за опазването на две разнополови - комшиите ни са с мъжки и женски бултериери. Пазят ги без проблем вече 6 години, а ги гледат в апартамент и не са кастрирани.

Помисли пак, но според мен сили ще имаш, а проблемът с разнополовите няма да трае дълго.

# 564
Всичко ме дърпа към него.Да не ставам досадна,че обсебих темата.Като ходя на работа в две различни стаи ли.ще трябва да ги оставям?Сама съм с три деца,мъж нямам да разчитам на помощ,а професията ми изисква умът ми да е на работното място...

# 565
  • о`майна лунна нощ е
Комшиите правят точно това. Разделят ги по стаите, когато са сами през деня. А и живот и здраве - по нататък единият от съквартирантите /дано станат такива/ ще бъде кастриран, нали? Тогава проблемът се решава от раз.
По отношение на изхранване обаче не мога да кажа как би било, тъй като голямото куче беше на село и ми е мъка да споделям, че трапезата му беше от масата. Т.е нищо общо с правилното хранене, но пък гранули изобщо не искаше щом имаше манджа насреща.
Ти си знаеш възможностите. Аз давам виртуална подкрепа и знам, че ще вземеш най-правилното решение независимо какво е то.

ПП - не ми изглежда от калибъра на овчарките. По-скоро лабрадорски размери в най-тежкият вариант. Но си мисля, че няма да е огромно, дори не и в графата много големи.

# 566
  • Пловдив
Най-накрая се осмелих да пиша на.организацията и бързо.ме.приземиха.То било бебе,едва на 9 месеца и вече е 15 кг.Знаех че е безпородно,но вероятно.ще стане двойно.на тези килограми а аз нямам площ,каквато е редно да му осигуря.И кастрация скоро ще е немислима,защото му е натрошена и реконструирана костта по крачето и иска възстановяване преди друга интервенция.Много ли голямо.ше стане според вас,направо ми е трудно да се откажа.от идеята да се притежаваме взаимно...Аз имам.куче от година.и.половина и тепърва се уча, та....как се опазват две разнополови кучета в една къща,когато не са кастрирани?
Моето на 4 месеца е над 12 кг. Четох, че кг се удвояват при 4 месечните и това. Сигурно моето ще стане 24-25 кг. Не мисля, че този сладур ще расте още много. Много е хубаво. Heart

# 567
  • Пловдив
https://bg.secrettohappypets.com/2209-can-i-tell-how-big-my-pupp … get-from-its-paws
Лапичките са мънички. Аз мисля, че още 2-3 кг да качи.
Аз също съм сама, но имам само 2 деца, котка и куче. Хората са казали, че каквото човек си направи, никой не може да му го направи. Stuck Out Tongue
Пък 3 деца са работна ръка.

# 568
А защо не кастрирате женското?

# 569
Четох,че женската е хубаво да роди поне веднъж.По принцип ми е свидна изобщо да я събирам с мъжки...Труден въпрос ми поставяте.Против съм подобни интервенции,когато човек си гледа кучето добре няма как то да се заплоди само и да има нежелано потомство.За новото кученце,зная че преди да ги дадат за осиновяване ги кастрират.Това,че то не е ми лепва допълнително бреме,защото антиприродни решения не бих желала да взимам точно аз.

Общи условия

Активация на акаунт