Любители на кучета - 103

• 24 292
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • sofia
За къпането, аз съм научена, че кучетата се къпят рядко. Максимум 2 пъти годишно с химии. С вода, когато и колкото е нужно. Е, ако се отъркаля в нещо гадно, разбира се е неминуемо...
Не бих рискувала, да извеждам куче, преди да изгради имунитет след третата ваксина.

# 631

Да ви занимая пак малко с моя проблем-смятам да пробваме отново двете кучета заедно.Как да постъпим

1. Взимате една черна кокошка и я заколвате.
2. С кръвта и чертаете кръг и пентаграма.
3. Вкарвате двете кучета в кръга.
4. а) Двете кучета се разбират. Всички са доволни.
4. б) Голямото изяжда малкото. Благодарите на Шейтан, че е приел вашата скромна жертва. Все пак в тези смутни времена не се знае от къде може да дойде помощ.
    Сега пък в нова драма ме хвърляш?Къде да търся черна кокошка?Явно срещата ще се отложи,докато намерим.
   Аз имам чувство за хумор,както също и добре разбирам,че въпросите ми за печените кучкари са смешни.Обаче за мен са си важни и търся мнения и съвети.
   Мама Еми каза да започна да възпитавам овчарката,три пъти на ден,по 20 минути и да увеличавам времето.Обаче аз ходя на работа,и нямам това време.Изпълнява команди,малко и невинаги.Не е агресивна,просто според мен се дразни на игривото хлапе,което нарушава спокойствието и хегемонията на бабенцето.
   Вчера седим с щерката на терасата и минава някакво улично куче.Овчарката лае,дребоса  и той се наежва на терасата и приглася.Като свърши заплашителното  лаене, овчарката се обърна нагоре , изскимтя на хлапето и то сви уши и се скри зад стола.

# 632
  • sf
Според мен с всеки изминал ден спомагате за това овчарката да не приеме бебето. Казваш, че не е агресивна. Изкарайте ги на двора, те ще се оправят. Просто стойте наоколо в готовност. Аз поне така щях да направя.

# 633
За къпането-като ни докараха Енджи това беше първото нещо,което направих. Тя беше една шепичка де,направо на мивката я изкъпах,после подсуших хубаво и увихме в одеалце. Нямаше й нищо,освен,че изскочи една бълха. 🤣

# 634
  • под тепетата
И аз бих изкъпала. Това означава да се изчака два-три дни за външното обезпаразитяване. За запознаването съм съгласна с Хибискус - изморени и без каишки. И по-малко нервозни като мен около тях. Предава се на кучовците.
Забравих да поздравя Бебешка! Добре дошли! Извинете ме, но с това ДО тотално съм изкукала. Вчера още в 15 ч ми се искаше едно двойно. В 6 часа хванах пътя сама с кучо, представете си без опашка ( т.е. без ученика Satisfied)

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 10:37 от bilqna_69

# 635
Здравей, Иланг-иланг!
Нашият е роден на 25.12 и е вече 9 кг. Той и добре си хапва, засега по 4 пъти на ден. Знае си часовете за хранене и ако се отплесна нещо и се забавя, ми напомня, че е време да се яде)

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 10:42 от Бебешка

# 636
  • Бургас
Вкъщи от няколко дни е КОСМОпАД! Чак по стените има косми. Роботът иска да става синдикалист, много извънреден труд. Замислям се за фурминатор...

# 637
# 638
Ей, чудесни сте! Много ви блгодаря на всички за отговорите. Вчера я взехме и нямах време дори да се сетя да отворя групата. Заведохме я веднага в клиника за вътрешно обезпаразитяване. Понеже им казах, че ще я изкъпя, не я обезпаразитиха външно, казаха след 2-3 дни. С ваксината също ще изчакаме няколко дни, така ни посъветваха те. Та изкъпахме я, голямо приключение, после сушене със сешоара и цял ден в къщи. Отказах се от извеждането. Тя пишка през 1-2 часа, просто няма как да я извеждам толкова често. Бебешка му работа Simple Smile Поне бързо схвана за какво е пелената. От тази нощ пишка в нея. Само за акането още не я уцелва. Два пъти изкара глисти. Не знам от породата ли е, или просто съм забравила какво е, но много мирише. Самата тя, въпреки къпането. Четох че има специални шампоани за това, но ако някой знае за нещо, ще съм благодарна да сподели. Искам да питам и собствениците на ловни породи - ветеринарите ми казват да купя една храна и да не я сменям. Да не давам никаква човешка храна... Защо не се сменя? Не трябва ли да има разнообразие, за да получава различни вещества? Тя има зверски апетит. 120 гр на ден и облизва купичката за секунди. И защо не трябва човешка храна? Та ловните кучета, които се използват за лов едва ли ядат гранули... Отново ви благодаря за топлия прием! Ще следя да се образовам. Качвам и снимки на поспаланката, която между другото се казва Хари Simple Smile

# 639
Ей, чудесни сте! Много ви блгодаря на всички за отговорите. Вчера я взехме и нямах време дори да се сетя да отворя групата. Заведохме я веднага в клиника за вътрешно обезпаразитяване. Понеже им казах, че ще я изкъпя, не я обезпаразитиха външно, казаха след 2-3 дни. С ваксината също ще изчакаме няколко дни, така ни посъветваха те. Та изкъпахме я, голямо приключение, после сушене със сешоара и цял ден в къщи. Отказах се от извеждането. Тя пишка през 1-2 часа, просто няма как да я извеждам толкова често. Бебешка му работа Simple Smile Поне бързо схвана за какво е пелената. От тази нощ пишка в нея. Само за акането още не я уцелва. Два пъти изкара глисти. Не знам от породата ли е, или просто съм забравила какво е, но много мирише. Самата тя, въпреки къпането. Четох че има специални шампоани за това, но ако някой знае за нещо, ще съм благодарна да сподели. Искам да питам и собствениците на ловни породи - ветеринарите ми казват да купя една храна и да не я сменям. Да не давам никаква човешка храна... Защо не се сменя? Не трябва ли да има разнообразие, за да получава различни вещества? Тя има зверски апетит. 120 гр на ден и облизва купичката за секунди. И защо не трябва човешка храна? Та ловните кучета, които се използват за лов едва ли ядат гранули... Отново ви благодаря за топлия прием! Ще следя да се образовам. Качвам и снимки на поспаланката, която между другото се казва Хари Simple Smile

Здравейте,
Ние имаме ловно куче-Трицветно гонче гледаме го на двор в клетка и всеки ден го извеждаме по 5-6 часа в гората ,а ако нямаме възможност за това го извеждаме само за нужди/въпреки ,че всички кучета освен Кане Корсото са дворни имат хигиенни навици/ за храната съвет не мога да дам нашите всички кучета ядът готвено и гранула никое няма проблеми.За миризмата нашето не мирише колкото и да го душиш не мирише за разлика от кавказката.Не го къпем освен когато сам се напльока в реката.Единственото което мога да кажа като съвет за ловна порода отглеждана в апартамент е ,че трябва да получава супер мн разходки ,а ако имате и възможност да го изкарвате в гората и просто да го пускате за да търси дири на други животни и да се разхожда ще бъде най-щастливо.

# 640
Да, ще ходим в планината като я отворят. Ние обичаме да ходим. Не на лов, просто на разходки. За пускането не знам. Страх ме е да не срещне бясно животно. Четох, че ваксината против бяс е много гадна. Дори майката на кученцето едва не е умряла от нея. И мисля да ѝ я спестя.

# 641
  • о`майна лунна нощ е
Първосигнално реагирам на "изкара глисти" - явно има паразити и това ви прави по-оттоворни към личната хигиена, за да не се налепите и вие. Задължително редовно миене на ръце от децата! За големите - си знаете. Акото - веднага да се маха, щом си свърши работата и почистване на мястото. Щом е извадила глисти вероятно ще си наложи да повторите обезпаразитяването след 2 седмици. Консултирайте това с ветеринаря.

# 642
Ваксината за бяс е задължителна. Не е толкова страшна, на Арчи му я сложихме преди две седмици. Понесе я много добре. Предупредиха ни, че може да има странични реакции, но нямаше.

За храната - качествената гранулирана храна съдържа всичко необходимо. Вие каква му давате в момента?
Ако му давате човешка храна, ще свикне с нея и няма да иска друго. А и не всичко е полезно за кучета от нашата храна. Така че давайте си гранулки.

# 643
Nelika, много сладък бебок, но съвет от мен-стига слушай този и онзи какво страшно нещо са ти казали за еди коя си ваксина. Потърси малко, попрочети и тогава си изграждай мнение. Веднъж ми направи впечатление като спомена хомеопатия и съмнения за ваксините, втори път ми се набива на очи и няма как да си замълча. Има много бездомни, които ще срещате и пренасят заболявания, чрез изпражнения и урина също, а няма как да изолираш кучето да не души тревата в градинките например. За това се имунизират домашните животни, за да не заболяват, ваксината за бяс също е задължителна и всяко куче в групата (да свирка някой, ако послъгвам) е с такава ваксина, пък са си живи и здрави. Най-много да е по-омърлушен в деня на ваксината, макс едно повръщане, което на фона на заболяването е пе-сен.
Обадете се на ветеринаря и му кажете, че е изкарало глисти, дават се обезпаразитяващи по друга схема в случая и трябва да са наясно, за да ви кажат кога да отидете пак.

# 644
Nelika, Роузи направи алергична реакция на годишната ваксина (тя е против бяс и още нещо), но с бърза реакция и лекарска намеса се оправи за няколко часа. На улицата среща други кучета - играят, гонят се, хапят се. Не се знае кое колко е обгрижено от стопаните си, така че е добре да ваксинирате вашето. Още повече, че противобясната ваксина е задължителна по закон в България (трябва да се поставя веднъж годишно) и при евентуална проверка подлежите на санкция.
Както и сама казваш, ще я водите в гората и не се знае накъде ще хукне и кого/какво ще срещне по пътя.

Общи условия

Активация на акаунт