Искам да кажа ... (169) през април 2020

• 65 472
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 1 290
Айяла, от опитен градинар знам пропорциите за раундъп- 8 литра вода и 100 мл. отрова, но аз унищожавам всичката трева и плевели.

# 1 291
Полях си китките. Направих омлети и таратор. Стига за днес.
Наздраве с бира!

# 1 292
  • Бургас
Аз моите мисля утре, ако имам време да ги полея.И то ако успея да отида да си взема кристалон.
Ще редувам поливането с мая и кристалон.Сега ще им взема за листата,че едните сакъзчета са с много бледи листа.

Ние ще сме на спаначена супа,печено пиле имам малко и това е.

Наздраве,Новинка и аз съм с БИра!

# 1 293
Карз, кой цвят Кристалон беше за цъфтене?

# 1 294
  • Mediterraneo
След 45 дни вкъщи, днес най- после децата излязоха! Голямата пропусна, де, защото става по обяд, но аз изведох малката и двамата ми племенници из квартала. Двегодишното така се е дресирало, че не може да излиза, че искаше да ми затвори вратата зад гърба и да си остане вкъщи! Каталясахме, че при нас едни баири големи, но имаха нужда да повървят децата. Без паркове и градинки на този етап, надявам се скоро и това да стане възможно!

# 1 295
Тарти, викаш има светлина в тунела! Дано!
Аз пека пици на децата. Огладняват през 20 минути. Първо на единия пицата, а сега и на щерката. После мисля да приключвам.
Я цветарките да се изкажат по един казус.
Имам хортензия. Рехава е- с тънки стъбла и листенца, но е още млада. Днес реших да извадя един корен и да го бучна на друго място. Но стъблото го извадих с ню-ню коренче. Дали има шанс да тръгне според вас? След обяд пак го видях и беше оклюмало.

# 1 296
И брат ми днес е разходил по баирите децата. Племенникът ми толкова е забравил как се ходи навън, че се е пребил в бордюра пред тях, още първите 5 минути;)
Каза, че децата не са били толкова щастливи от излизането, то без паркове и други дечица не са го усетили като награда, кучето обаче е било супер радостно. В последния месец имаха право да го разхождат само на тротоара пред къщата им.
Като се включат цветарките, моля кажете колко често се полива орхидея, че ми подариха една миналата седмица и не ѝ правя нищо от страх да не я повредя.

# 1 297
Тути, моята я поливам на 2 седмици. Сега да ти кажа какво ми казаха и действам така от както я имам. На 2 седмица я слагам със саксията в голяма купа и пускам водата върху саксията. Водата да не е ледена. Чакам да се напълни и купата. Ако трябва добавям нещо в купата, което да придържа саксията да не се обърне. Оставям за 20- 30 минутки. После изцеждам и връшам на мястото ѝ. Скоро отново даде цвят.

# 1 298
Съни, честита да си!
 Орхидеите “поливам “ на 2-3 дни. Слагам им по 2 кубчета лед...

# 1 299
Съни, жива и здрава!
Тути, горкото мъниче...

Моите орхидеи виждат вода 1 път седмично. Пишман цветарка съм, но засега не съм ги уморила... даже вадят нови цветове.

# 1 300
  • Бургас
И аз моята орхидея в началото я поливах като Марѝ, сега просто гледам на няколко дни да ѝ пълня чинийката отдолу с вода.

Марѝ, аз миналата година бучнах така две стръкчета, които отчупих от хортензията си и никое не ми се хвана. Ти дано имаш късмет. Ти всъщност засади ли го или го сложи във вода да си пусне коренче?

Тит, писах ти ЛС за училищата.

Гледах днес репортажи за излизането на децата в Испания, страхотна емоция.

# 1 301
Видях Селесте, благодаря.  Кандидатствахме и на двете места

# 1 302
Засадих я, Селесте. Имаше коренче, но много малко. Дано да оцелее.

# 1 303
  • Ямбол
Съни, честито. Много да си здрава и щастлива.

Нещо ме боли главата и се сетих, че днес цял ден не съм сядала на компютъра. Уж да си почина и го направих. Сутринта да не им тропам на домашните, че само аз съм от ранобудните, се изнесох зад къщата с кафето и обирах трева около градинките. После като заседнахме на терасата, та до следобед.

И на мен много ми липсва морето. Дано отворят градовете за семейно пътуване и ако не ни е много натоварено в училище, ще забегнем за някой уикенд.

Маре, имам хванати хортензии, като съм ги вадила от двора на мама, но с бая корени ги извадих. Миналата година тъкмо почнаха да цъфтят и заминах и нямаше кой да ги полива и изсъхнаха. Тази година пак са тръгнали, добавих и нови, но си се развиват добре. Искат много поливане.
Малко цветенца от терасните ми:
Скрит текст:
Кралско мушкато:

Семпервивум:

Калибрахое:

Черна петуния:

Червена петуния:

Петуния звездно небе:

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 22:51 от Лилянa

# 1 304
  • Euskal Herria
Снощи, като извънредна новина пуснаха, че ако сега излизането на децата не доведе до скок на нови заразени, от 02 май и възрастните ще можем да излизаме за разходка и спорт - индивидуално.
Наближава края на месеца, да споделя впечатления от книга.  "Оцеляване" от Миа Шеридан. Слагам в скрит текст анотацията и моите впечатления.
Скрит текст:
Цитат
История за оцеляване и издръжливост.
История за ново начало и надежда.
История за любовта и нейната сила.

Kогато планинската водачка Харпър Уорд е повикана в офиса на шерифа на малкия град Хелена Спрингс, Монтана, за да помогне при един случай на двойно убийство, тя е шокирана да открие, че единственият заподозрян в разследването е мъж, описан като дивак.

Но колкото повече младата жена наблюдава мъжа, познат само като Лукас, върху монитора в стаята за разпити, толкова повече е заинтригувана. Той действително прилича на първобитен човек с облеклото, съшито от животински кожи, но Харпър вижда в очите му интелигентност, долавя чувствителност в изражението му. Кой е той? И как е възможно да е живял съвсем сам в дивата гора от малко дете?

Колкото повече тайни излизат наяве, толкова повече Харпър се оказва замесена в нещо голямо и ужасяващо. А в центъра на всичко това е Лукас. Но кой наистина е той: Просто дивак, какъвто изглежда? Хладнокръвен убиец? Невинна жертва? Или смущаваща смесица от трите?

Харпър трябва да намери отговорите на тези въпроси бързо, защото колкото повече време прекарва с него, толкова по-голям става рискът да загуби сърцето си…

Не ми беше скучна книгата, но не е от тези, дето се четат на един дъх. Не е типичната любовна история, има убийства, тайни програми, малко мистика - оказва се, че героите са свързани по няколко начина. И за мен краят е е леко отворен, има възможност за продължение.

Общи условия

Активация на акаунт