Отговори
# 2 715
  • на земята
А защо толкова искате рнк?
Личен избор по скоро.От това което прочетох и разучих,смятам,че е по добрата ваксина е рнк ваксина.
Като цяло едва ли има полезна ваксини,но на този етап в пандемия,мисля,че освен ваксини няма как иначе да се избавим от вируса,по малкото зло е ваксината.

# 2 716
Личен избор по скоро.От това което прочетох и разучих,смятам,че е по добрата ваксина е рнк ваксина.
Като цяло едва ли има полезна ваксини,но на този етап в пандемия,мисля,че освен ваксини няма как иначе да се избавим от вируса,по малкото зло е ваксината.
Зам. министъра обяснява, че ако няма ваксината, която съм посочила, когато отида във ваксинационния център на записания от мен дата час и не искам тази, която има (АЗ), мога да се откажа и да се запиша отново. Ама следващата дата ще е за след 3 седмици и няма никаква гаранция, че и тогава няма да се повтори същото.
Имам право да искам каква ваксина да слагам. Това е моето тяло и аз решавам. Защо тези, които изготвяха плана за ваксинация, го направиха така, че когато е техния ред, да има предпочитаната от тях ваксина. Осигуриха си и време и свобода. За останалите вече е ясно какво се случва.

# 2 717
  • на земята
Зам. министъра обяснява, че ако няма ваксината, която съм посочила, когато отида във ваксинационния център на записания от мен дата час и не искам тази, която има (АЗ), мога да се откажа и да се запиша отново. Ама следващата дата ще е за след 3 седмици и няма никаква гаранция, че и тогава няма да се повтори същото.
Имам право да искам каква ваксина да слагам. Това е моето тяло и аз решавам. Защо тези, които изготвяха плана за ваксинация, го направиха така, че когато е техния ред, да има предпочитаната от тях ваксина. Осигуриха си и време и свобода. За останалите вече е ясно какво се случва.
Ами да така е,напълно подкрепям.
Като няма да има избор на ваксина,ами не го слагайте като опция.
Подигравка с народа.
Тука има ,тука нема,айде стига вече с тази простотия,докога ще мълчим не зная.
Ами министрите и те да си сложат АЗ,да ама не слагат си рнк ваксини.
Като са сложили тази опция в сайта ,ами да си я изпълняват.Не да ми пишат ,че като дойде момента ще се решава за коя ваксина.
Или има или няма.

# 2 718
Ами ваксини няма, поръчани са, но производителите не доставят. Чак пък такава драма...

# 2 719
  • София
Аз пък предпочитам АЗ. Поне се съхранява по-лесно и е по-сигурно, че няма да ми сложат нещо, което не е съхранявано като хората. Освен това не знам защо масово хората смятат, че другите ваксини са по-добри.

# 2 720
Коойтоо иска, ще се ваксинира.
Който не иска, намира причина.
Защо РНК са по - добри от АЗ, да попитам.

И въпросът ми е към твърдото ядро на желаещите ваксина точно с РНК.

# 2 721
  • София
Аз пък предпочетох АЗ, например. Личен избор на позната технология и достъпност. Чух всякакви причини- от днк на шимпанзе, която променяла днк-то на човека, до плацебо група при АЗ ваксините Simple Smile Истината е, че при цена 1.73 Е за флакон на Астра, България не може да си позволи друго. За иРНК, некси предпочитам да се включа за другата глобална пандемия, ако съм жива де.

# 2 722
Аз пък предпочетох АЗ, например. Личен избор на позната технология и достъпност. Чух всякакви причини- от днк на шимпанзе, която променяла днк-то на човека, до плацебо група при АЗ ваксините Simple Smile Истината е, че при цена 1.73 Е за флакон на Астра, България не може да си позволи друго. За иРНК, некси предпочитам да се включа за другата глобална пандемия, ако съм жива де.
Най-после да прочета някой да мисли като мен. Не че ако бяха набедили АЗ за желаната и дефицитна ваксина, нямаше да си сложа pfizer , просто при тоя ръст, още преди 2 седмици ми беше много по-важно да я имам веднага, отколкото избор, в който и без това не съм сигурна.

# 2 723
  • Пловдив
Аз не бих си сложила РНК ваксина-нова технология с много неизвестни...след 5год-да,но сега-в никакъв случай,по-добре Ковид отколкото "опитно зайче".За векторната ваксина(АЗ) притесненията ми са по-малко,затова се съгласих да се ваксинирам.

# 2 724
Обдих се в РЗИ София да питам защо във ваксинационния център нищо не са получавали и нищо не знаят. Пратиха ме в Министерството на здравеопазването. Звъня там на някаква гореща линия. Обяснявам. И ИЗНЕНАДА! Нищо не знаят! Да съм сканирала страницата с регистрацията си и да им изпратя мейл с описание на ситуацията. Направих го. Е, И????
Абе тези хора къде живеят???
Да осветля малко темпото на работа на "горещата" линия на МЗ: на 02.02, за да питам защо хронично болен не е в 4-та група, се обадих на РЗИ (около 30 позвънявания на 4-те телефона, два минискандала), оттам ме насочиха към горещата линия на МЗ. Следват около 20 позвънявания на 3 телефона, накрая вдигнаха, поискаха писмено да изложа случая, направих го веднага, същия ден (02.02) получих входящ номер и оттогава НИЩО. Друг е въпросът, че в момента техните разяснения ще ми свършат работа колкото ланския сняг, защото за щастие хронично болният си реши проблема, ваксинирайки се в зелен коридор.
Та гореща им е линията, направо пари...

# 2 725
Аз искам РНК по две конкретни причини:
- По-висока ефективност
- По-кратък период на постигане на пълен ефект.
С АЗ може да се окаже, че ще чакам втората игла два месеца...

Това е - кратко и ясно. Но ако няма РНК, тогава ще се ваксинирам с каквото има, не ми се чака пак. А и така ще помогна на другите, защото съм 100% сигурна, че до седмица след като се бодна с АЗ ще се изсипят хиляди РНК ваксини Grinning С моя късмет все така става.

# 2 726
С АЗ може да се окаже, че ще чакам втората игла два месеца...
Даже повече от 2 месеца - всъщност 10 седмици. И какво от това?
На 2 март ме ваксинираха, на 10 май съм за втора доза.
Но може пък да чакате много по-дълго за РНК ваксина, без да бъдете защитена през това време ...

# 2 727
  • София
Ами и аз мислех, че до седмица след като се ваксинирам сигурно ще се изсипят РНК ваксини колкото искаш, ама, ей на, вече минаха 2 и рнк ваксини не се виждат на хоризонта.  Радвам се, че успях да се ваксинирам сега, защото ако стриктно бяха спазвали групите, то за не попадащите в никакви групи като мен, едва ли щеше да има ваксини преди септември (оптимистичен вариант). За АЗ дават прилична защита след 3-4 седмици, така че със сигурност е по-добре от нищо. Освен това, както е тръгнало, ще се налагат реваксинации след 1-2 години, та тогава може недостигът да е намалял и всеки да се ваксинира с каквото иска.

# 2 728
Но може пък да чакате много по-дълго за РНК ваксина, без да бъдете защитена през това време ...

Анджек, де. Точно затова ще приема и АЗ, макар да не ми е първи избор.

# 2 729
Не само прилична, но и колкото Файзер. Бяха пускани линкове и тук и в другата тема. Нищо й няма на АЗ. И аз исках РНК, ама ако я чаках... кой знае кога.

Общи условия

Активация на акаунт