Отговори
# 4 455
  • София
Днес са пристигнали 31 590 дози от ваксината на Pfizer. В средата на седмицата се очакват 51 600 дози от Модерна.

Модерна идват довечера или най-късно утре сутринта.

Хубаво е, че пускат иРНК ваксините за масова ваксинация от следващия месец. Определено ще радвижат ваксинацията у нас. Жалко, че не можем да вкараме Спутник още - той щеше да е сериозен катализатор на ваксинационния процес.

# 4 456
Това пък въобще не ми беше хрумвало- че екскурзиантите за изборите ще получат и ваксина. Дали са регистрирани в портала или имат специална организация създадена? Защото зелени коридори освен в София вече май няма.

# 4 457
Някой може ли да ми даде линк към порталът да се запиша за ваксина?

# 4 458
  • София
Някой може ли да ми даде линк към порталът да се запиша за ваксина?

https://www.his.bg/bg/reservation

# 4 459
Ами пристигащите сега дози, тепърва ще ги разпределят. Може изведнъж да се окаже остра нужда от ваксини в определени региони и ще получат точно от новопристигналите ваксини.

# 4 460
Това пък въобще не ми беше хрумвало- че екскурзиантите за изборите ще получат и ваксина. Дали са регистрирани в портала или имат специална организация създадена? Защото зелени коридори освен в София вече май няма.

На мой роднина са му казали, че когато и да отиде до ваксинационния център в Димитровград ще му сложат Астра Зенека.
Само са го посъветвали преди това да му пуснат едни анти-тела, за да видят как е положението. Ако няма, директно на другия ден без проблем щели да го ваксинират, без нужда от записване през портал.

# 4 461
  • Далечният изток
Днес са пристигнали 31 590 дози от ваксината на Pfizer. В средата на седмицата се очакват 51 600 дози от Модерна.

Хубаво е, че пускат иРНК ваксините за масова ваксинация от следващия месец. Определено ще радвижат ваксинацията у нас. Жалко, че не можем да вкараме Спутник още - той щеше да е сериозен катализатор на ваксинационния процес.
Лейди, преписах го от единния информационен портал.
Може по новините да са казали, че пристигат днес, не съм слушала.

За тези, които са пристигнали днес, пише цитирам: Доставените количества веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.

# 4 462
О, това се очакваше.
Но за мен е добре дошло, защото тези хора редовно идват до България, като зная как пламнаха първо смесените райони по Родопите, с големите софри и традициите. Нека се ваксинират, колкото повече безопасни хора има, толкова по-добре.
Ако свършат ваксините, ще се почне - ама защо. Ами защото, когато ни приканват от сутрин до вечер , няма желаещи, затова.
Дано всички рнк ваксини , които идват, бъдат поставени "на светло", защото потъват ли, потъват.

А не зная Спутникът с какво е толкова по-различен от АЗ, само дето двата вектора са различни, но хайде .

# 4 463
Репортажът беше от София, май от Пирогов.

# 4 464
  • на земята
В Стара Загора къде се ваксинирате?
За час няма как да се вреди човек?
Личните лекари ваксини нямат?
Чакат си хората.

# 4 465
Някои големи фирми осигуриха ваксини за работещите в тях, дори ги задължиха - или си поставяш ваксина, или напускаш ( Мтел).
Какво пречи и партиите да осигурят ваксини по същия начин за избирателите си? Гласуваш, ваксинираме те.

Репортажът беше от София, май от Пирогов.

Дали пускането на зелени коридори в почивните дни не е във връзка с тези групи?
Какво им пречи да осигурят изборните автобуси да стигнат и до София за ваксини?!

# 4 466
  • София

Лейди, преписах го от единния информационен портал.
Може по новините да са казали, че пристигат днес, не съм слушала.

За тези, които са пристигнали днес, пише цитирам: Доставените количества веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.

Няма проблем Simple Smile
Направих уточнението за хората, които се интересуват с точност за доставките Simple Smile

И да попитам - добре ли е да си пусна тест за антитела и бърз, антигенен тест преди ваксиниране?

# 4 467
Някои големи фирми осигуриха ваксини за работещите в тях, дори ги задължиха - или си поставяш ваксина, или напускаш ( Мтел).
Никой никого не е задължил.

# 4 468
На мой познат са му поставили точно това условие, затова си позволих да цитирам фирмата. По принцип не са ги задължили в прекия смисъл на думата, дори са им предоставили възможност за избор на ваксина.

# 4 469
Според мен не се знае влизат ли живеещи зад граница във всичките тези статистически изчисления. Ако влизат, това много изкривява сметките.  Важно е, дали някъде има информация, колко бг граждани живеят зад граница и колко са в България.
В нужните 70% влизат, както имунизираните, така и преболедувалите, които също имат някакъв имунитет.

ПС Как се разбират дозите - 1 доза е за 1 поставяне на 1 човек, или 1 флакон, който се разрежда за няколко души?

ППС Като дойдат изборните туристи и се ваксинират у нас, тези дозички моментално ще се стопят и за нашего брата пак няма да има Пфайзер и Модерна.

От колежка, която поставя ваксини знам че 1 доза = 1 поставяне. Тоест от 1 флакон в зависимост от коя ваксина е предоставя различен брой дози.

Общи условия

Активация на акаунт