Отговори
# 4 515
  • София
Мисля утре да си пусна ПКК, протромбиново време, д-димер и д-р. Утре ми 8-ми ден след първата игла на АЗ. Дясното ми стъпало е все едно изтръпнало....само го мисля
Дали трябва на гладно да ми вземат кръв?

# 4 516
  • София
Естествено, че кръв за ПКК се пуска на гладно, жадно и без миене на зъби.  Това го знам от близка лаборантка.
За изтръпналото стъпало - пий магнезий.

# 4 517
Естествено, че кръв за ПКК се пуска на гладно, жадно и без миене на зъби.  Това го знам от близка лаборантка.

Кръв се пуска на гладно, в никакъв случай на жадно, защото вените колабират и не може да се вземе кръв, а зъбите какво общо имат не знам...
Естествено, пие се вода, а не кафе, чай и подсладени напитки.

# 4 518
Няма никаква нужда кръв за ПКК да се дава на гладно. На жадно изобщо не е добра идея. Гладува се преди определени изследвания - например, глюкоза. ПКК не е от изследванията, които предполагат конкретен режим на хранене. Може да се храните свободно преди това и да дадете проба, в която и да е част на деня.

Източник: https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/complete-blood-count … bout/pac-20384919

# 4 519
  • London
Едва ли е тромб това стъпало. Тромба ще те остави на място набързо, не е шега работа. Ето това постигнаха тия крясъци по телевизията, хората се паникьосват и вече всяко изтръпване, прах в носа или устата и се превръща в тромб. Става несъзнателно разбира се......, Но така работи мозъка ни. Ако не бяхте чули за тези тромби щяхте да го свържете с поредната липса на витамини или неудобни обувки. Представете си какво е пък за хората с панически атаки и разстройства. Според мен в момента в който човек спре да чете и да мисли ваксината всички неразположения ще му изчезнат.

# 4 520
  • Бургас
Някой да има странно усещане за косъм в устата/гърлото, а косъм да няма?
От седмица и повече се побърквам от това усещане.

Такова усещане имам, когато ходя на гости на хора с домашни любимци, защото имам алергия към козина. Освен това започвам и да кашлям сухо и насечено. Не ми прилича по никакъв начин на реакция към ваксината, а на алергия към някакъв външен дразнител.
Аз не кашлям. Само едно натрапчиво чувство по езика и устата. Алергия или нещо сензорно. То ще си покаже.
Алергии към домашни любимци, прах, полени и т.н доказано нямам. Т.е инхалаторния ми панел е чист като сълза. Теста ми е от няма и преди 6 месеца, заедно с ФИД и т.н правени при алерголог.
Имам реакции към храни и козметика.
Питам по - скоро от любопитство, дали има други с подобни усещания.

Ако ще се подигравате на питанията на хората, да не ви занимаваме изобщо! В последните дни, а някой нещо е питал, а сте му начукали канчето.

Психясали може да има, аз не съм от тях. Минах през доста тежки реакции и ги влачих 4 дни, консулт правих, ПКК пусках за пурпура не съм ревнала, че ще умирам. Очаквано беше.

Стъпало може да изтръпва от други неща. Защо да е тромб? Едно обаждане до ЛЛ би следвало да реши проблема. Освен, ако не е найстина тревожно, не бих се завряла в лаборатория баш сега. Ако ще помогне: изтръпваха ми и двата крака около 4-5 дни, често бях замаяна сутрин, загубих периферия на дясно око за два, три дни.
Заради синки и петехия ЛЛ ме прати на изследвания, притеснителни данни за тромби и тромбоцитопения нямаше. Към днешна дата съм ОК.
Помислете го така: ако ваксината е демо версията, то цялата ще е в пъти по - зле. И шанса да сте онзи 1 от милиона е нищожен.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 01:26 от MeMyselfI

# 4 521
  • Швейцария
Пети ден главоболие след Модерна счита ли се за нормално?

На моята брошура за Модерна пише ако някой симптом не изчезне до 3 дена да се потърси лекар за консултация. Аз имах освен температура и леко главоболие, което изчезна за 24 часа.

# 4 522
  • Пловдив
Ваксинирах се с АЗ в петък. Ръката все още е доста болезнена, подута и зачервена. Смятате ли, че е нормално?

# 4 523
  • В страната на бурите
Колежка сподели, че ръката й била така седмица. Между другото, зълва ми, ваксинирана с Модерна, имаше същите оплаквания.
Ваксинирах се с АЗ в петък. Ръката все още е доста болезнена, подута и зачервена. Смятате ли, че е нормално?

# 4 524
Естествено, че кръв за ПКК се пуска на гладно, жадно и без миене на зъби.  Това го знам от близка лаборантка.
В никакъв случай не трябва да си жадна. 🙂 Това ми е редовната грешка, която правя - забравям да се хидратирам и после вените се свиват, кръвта "не иска да тръгне" Wink)). Така веднъж чак от шестия път успяха да ми вкарат абокат, и то след като помолих за чаша вода.

# 4 525
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Така е, добре е да се пие вода.

# 4 526
  • В страната на мечтите.
Аз ще ходя да се ваксинирам днес от 15:40. Честно казано всичко, което се говори по медийте малко ми повлия и се страхувам, но мисля, че така е по-отговорно към мен и хората около мен. После ще пиша какво е станало и как се чувствам.

# 4 527
Как се записвате в този https://his.bg/  портал? Стигам до часове и край - всичко е заето или няма график.

# 4 528
  • Пловдив
Колежката (65г) и съпругът (63) и се ваксинираха в четвъртък с АЗ.
Снощи и двамата вдигнаха температура. Мъжът сега е по-добре, но колежката продължава да поддържа температура 37,5. Възможно ли е да от ваксината? Минали са 4 дни.

# 4 529
Пие ли температуропонижаващи?

Общи условия

Активация на акаунт