Отговори
# 5 760
А чували ли сте за ваксина Кумирнати- мРНК ваксина? Вчера моя позната е била ваксинирана с тази ваксина против Ковид.

# 5 761
Това е Pfizer.

# 5 762
И ние не сме правили тестове. Записахме се за ваксина, боцнаха ни и сега си чакаме втората доза - АЗ.
Колкото повече чете човек, повече се обърква и паникьосва.
Истина е. Не ми се висеше на опашка, затова не отидох да се ваксинирам свободно. После "дебнах" доста време свободна позиция да се запиша. Сега си чакам датата. Посочих РНК вакисина. Колкото повече чета и до колкото се познавам, ако стигна до мястото на вакисиниране, ще приема всякаква ваксина и да се свършва, пък каквото стане. Не ми е чуждо - ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш.
Хе-хе, аз миналото лято когато се заговори за ваксините бях твърдо убедена, че няма да си сложа. Декември месец вече бях на мнение, че ще си сложа, но ще изчакам 1-2 години Stuck Out Tongue Winking Eye  за да видя как ще тръгнат нещата. В средата на януари обаче, когато ми се обадиха да реша бързо дали да се регистрирам, взех решението без колебание. Предпочитанието ми беше Файзер или Модерна, в този ред. Астра Зенека я бях зачеркнала дебело от списъка. Simple Smile След месец и половина чакане, един съботен ден ми се обадиха, че ако искам да се ваксинирам трябва да отида до два часа в съседния град. Изобщо не съм се колебала и тръгнах веднага. Бях убедена, че ще ме боцнат с Файзер, защото преди да дам съгласие докато се регистрирах преди месец и половина, трябваше да изчета 32 страници информация за ваксината. Едва когато отидох и ни раздадоха декларациите, разбрах че ще е АЗ. Излишно е да казвам дали съм се чудила или не. Днес стават точно 6 седмици от първата ми доза и вече нямам търпение да минат и останалите 6. Simple Smile

# 5 763
  • Далечният изток
По повод сертификатите. Вчера във фейсбук Найо Тицин беше публикувал, че при връщане от Италия в България, ваксиниран с 2 дози и разпечатан сертификат, са го поставили под карантина. Все още сертификатите не важали, му казали на летището.

# 5 764
  • SF
Днес го каза и по телевизията. Отговориха му, че въпереки ваксината, може да разпространява вируса и да заразява хората при контакт. Трябва те също да са ваксинирани, за да може да общува с тях. Ваксината предпазва само него, не и околните.

# 5 765
  • София
А има ли някъде информация откога се очаква да важат?

# 5 766
Още не са се разбрали по този въпрос, поради неравния достъп до ваксини.

# 5 767
  • София
Благодаря.
Дано да се разберат по-скоро. Предполагам (и се надявам),  че за лятото вече ще има някаква яснота.

# 5 768
Днес във ВМА рнк ваксини няма.

# 5 769
Сигурна съм, че докато АЗ е с толкова лоша репутация, няма да ни се получат нещата с ваксинационния план. Самата аз не съм сигурна ако сега трябваше да се ваксинирам дали бих избрала нея или да чакам РНК. Понеже вече наизлизаха публикации и предположения, че всички векторни имали този риск за тромбози....Надявам се АЗ или както там се нарича с новото нескопосано име да се реабилитира ако наистина е една добра и ефективна ваксина, че иначе лошо ни се пише.

# 5 770
Тук някой беше писал за св. Ана, че имат рнк ваксини. В момента знае ли се какво е положението?

# 5 771
"През първата седмица на април в Националния център по заразни и паразитни болести бяха изследвани 365 клинични материала от цялата страна. При почти`100 % от пробите е установен британският вариант на вируса. Засега нямаме нито бразилската, нито южноафриканската мутация", каза днес пред "Нова телевизия" Мария Николова от Националния център за заразни и паразитни болести.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/10/4196753_koronavirusut … /?ref=home_layer2

# 5 772
А има ли някъде информация откога се очаква да важат?
Аз се ваксинирах точно за да пътувам без ПСР,не ме е страх от Ковид ,а от ваксина ме е страх!Сега с едната доза Пфайзер съм на тръни дали ще оживея до втората на 27.04.Засега нямам никакви реакции.Следя за сертификатите и последната информация е за Гърция от 14.05.,а за ЕС от 15.06.

# 5 773
Идвам да се оплача от портала и от ВМА. Оказва се, че те изобщо не спазват никакви часове. Били си тръгвали в момента, в който им свършат ваксините за деня. Като отидохме за записания час от платформата следобед се оказа, че те са си тръгнали в 12 и 30. А това, че са записвали хора за всякакви часове няма значение. Както казах и по-нагоре, днес и утре там ще се ваксинира само с АЗ.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 12:16 от lovely

# 5 774
  • Далечният изток
Засега ЕМА са предложили въпросните сертификати /зелени удостоверения/, които да важат при пътуване в ЕС. Евентуално до лятото държавите от ЕС да подготвят националните си системи и от лятото да се прилагат. А в един по-късен момент да бъдат признати и извън ЕС.

от тук: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-respon … n-certificates_bg

Общи условия

Активация на акаунт