Отговори
# 6 075
  • София
След ваксина възможно ли е покачване на кръвното и ускорен пулс? От притеснителните симптоми ли е?
Аз се ваксинирах с pfizer. На четвърти ден кръвното ми скочи 180/96. Вече 11ти ден кръвното ми играе. Нямам хипертония. Дали е странична реакция или просто съвпадение, нямам представа. Личната лекарка и кардиоложката допускат да е реакция на ваксината, но не са сигурни.

# 6 076
След ваксина възможно ли е покачване на кръвното и ускорен пулс? От притеснителните симптоми ли е?
Аз съм с Модерна от вчера. Преди час кръвното ми беше 130/78,:а обичайно имам 110/70 или по-ниско. Пулсът ми беше 90, но той често е по-висок. Ако утре е така, ще звъня на личната.

# 6 077
  • София
Мери, според мен трябва да сигнализираш тук – https://www.bda.bg/bg/%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%8F … D0%B8%D1%86%D0%B0

# 6 078
  • London
Дори нямам апарат за кръвно. Няма апарат, няма проблем. Според мен всичката паника около ваксини те води до вътрешен стрес, превъзбуда и напрежение и оттам кръвното ви ....не мисля, че съм чела за такъв страничен ефект при ваксина.

# 6 079
  • София
Добре де... 6 случая на 7 милиона? На 7 милиона! Не разбирам какво се случва.
Сега пия антибиотик поради ушна инфекция и като видях листовката.....и там от тромби до не знам какви други чудесии записани като много редки реакции. Някой да не е предпочел да си кара с отит, че да не го пие? Едва ли! То наистина няма лекарство без странични ефекти интересно защо е този фокус само при АЗ.....
Когато се отчита съотношението полза/риск, ползите имат различна тежест (когато се лекува заболяване и когато се използва за профилактика).

Моето мнение е, че единствено чрез ваксиниране имаме някакъв шанс да се измъкнем от тази пандемия. Вече имаме възможност да наблюдаваме ефекта в държавите, които са напреднали с масовата ваксинация.
Естествено е да има нежелани реакции, всеки ваксиниран трябва да се наблюдава, без да се вторачва прекалено де, и да се консултира с лекар при необичайни реакции.

Аз искам да споделя, че заради настинка отложих втората си ваксина (Пфайзер) с няколко дни. Това ме посъветваха личният лекар и също по телефона от ваксинационния център. В същото време не можеше да се отлага с много, защото ваксините са предвидени. Внимавайте много и се пазете между двете дози, за да се завърши курсът по предписание.

# 6 080
Каква е разликата между тестовете за антитела? Искам за собствена информация да си направя един преди втора игла и няколко седмици след нея, за да видя разликата. Къде и какъв тест да избера?

# 6 081
     На петия ден след Астра Зенека вдигнах кръвно 175/ 95. Ваксинирах се в понеделник, в събота сутринта ми беше замаяно, помислих, че ще припадна и предупредих сина ми да звъни на 112, ако загубя съзнание. Мислех че ми е ниско кръвното и пих кафе, но стана по- зле. Тогава с апарата на майка ми видях, че е високо. Не съм имала никакви притеснения. Това се случи на 20.02, а тогава още нищо не се говореше за тази ваксина, и слава Богу. Satisfied
      През ум не ми мина, че може да е от ваксината, обясних си го със свинското и винското предния ден и с променливото време. Две- три седмици се покачваше до 150/ 90. 
      Кръвно съм вдигала преди 4 години до 150 горна граница но съвсем инцидентно от стрес. Сега вече си мисля, че може би ваксината е дала някакво отражение.

# 6 082
Каква е разликата между тестовете за антитела? Искам за собствена информация да си направя един преди втора игла и няколко седмици след нея, за да видя разликата. Къде и какъв тест да избера?
На мен ми обясниха в една лаборатория, че като неболедувала а ваксинирана с първа доза ми трябва тест за вирус неутрализиращи антитела за Ковид - 45 лв струва заедно с таксата за взимане на материал. Сега утре ще се обаждам да буча, защото аз платих и дадох кръв в понеделник, до края на днешния ден нямах резултат - много били натоварени и чакали били реактиви..... Утре ще им дам начална скорост отново. Но явно си отнема доста време, защото в Пирогов например не го правят в петък.

# 6 083
Звънях на личната, също посъветва да пия един Валидол Grinning , но каза, че често пациенти звънят с  такива оплаквания след ваксина и до 2-3 дни трябвало да мине. Това исках да разбера дали и при някои от вас се случва, защото в Интернет не намерих тези симптоми като реакция.
Възможно е наистина да е от притеснение с тази масова ваксинационна психоза. Grin

# 6 084
  • София
Определено ще сигнализирам.

# 6 085
  • София
Тестът в Рамус също е за вирус неутрализиращи антитела. Долу под графата с референтни стойности пише.
30-ина лв. дадох аз. Резултат - в рамките на работния ден.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 6 086
Браво, нинче, ти с Файзер ли си?
След 2 доза?

# 6 087
aDream, не е от притеснение, страничен ефект е. Ваксинирах се февруари, тогава още не се споменаваше дори за тромбози. Получих и аз сърцебиене. Мъжа ми по-късно се ваксинира, също с ужасно сърцебиене беше. Не сме от притеснителните по принцип, а и кръвното ни беше нормално през това време. Пихме Валидоли, то нямаше и на кого да се обадим посред нощ. Ден по-късно бяхме ок. За мен е от ваксината. И двамата сме го докладвали това като страничен ефект, но никой не ни е потърсил, предполагам, че по принцип никой не търсят де, просто се събира статистика от този линк.

# 6 088
  • София
Браво, нинче, ти с Файзер ли си?
След 2 доза?

Да, с Пфайзер. Това е резултат на 7-ми ден след втора доза.
Simple Smile

# 6 089
Много хубав резултат, честито! И има да се качва още в следващите седмици. Simple Smile

Баща ми от днес също е с втора игла Файзер. Пак няма никакви странични ефекти като миналия път. Дори точица от иглата не се вижда. Чудя се дали ни слагат от същото или съм осиновен.

Общи условия

Активация на акаунт