Отговори
# 6 390
Според мен е пълно безумие да се твърди, че "жени в детеродна възраст" не трябва да се ваксинират. Няма никъде такова изискване. По-добре ли смятате, че е да се разболеете? Недай боже да сте бременна и болна от Ковид.
Съгласна съм с вас, никой не твърди, че не трябва да се ваксинират. Въпросът е, дали ваксините могат да предизвикат странични реакции и да увредят днк-то. Знам, че рнк ваксините не достигат до клетките, но няма научни изследвания дали не увреждат плода. Не случайно казват да не се забременява 1 година след ваксинация. А имаме ли гаранция, че след година и половина всичко ще е ок?

# 6 391
  • София
Приятелка с роднини лекари, с много консултации с гинеколози и специалисти, взе решение и се ваксинира с АЗ. Казали са и, че трябва да минат два месеца след втората доза и могат да подновят опитите.
Това разбира се е лична история, без документация, с кото да я подкрепя. Но все пак е подобна ситуация.

# 6 392
Здравейте, днес разбрах, че в сряда ще ме ваксинират с Модерна. Знаете ли какво трябва и не трябва да се прави преди и след ваксината и колко време?
Благодаря предварително.

Няма някакви специални ограничения. Пазите се както и преди (нито повече, нито по-малко).

# 6 393
  • в страната на чудесата
А имаме ли гаранция, че след година и половина всичко ще е ок?
А имате ли такава гаранция за каквото и да е?
И се чудя как 6 месеца не ви омръзна, как не досадихте на себе си с подобни разсъждения...

# 6 394
  • London
Според мен е пълно безумие да се твърди, че "жени в детеродна възраст" не трябва да се ваксинират. Няма никъде такова изискване. По-добре ли смятате, че е да се разболеете? Недай боже да сте бременна и болна от Ковид.
Доста родилки починаха от ковид.....та и аз си мисля, че си е безотговорно по време на пандемия да бременееш без някаква защита. Аз изобщо не бих и мислила за деца на този етап, но всеки си знае.

# 6 395
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Съгласна съм с вас, никой не твърди, че не трябва да се ваксинират. Въпросът е, дали ваксините могат да предизвикат странични реакции и да увредят днк-то. Знам, че рнк ваксините не достигат до клетките, но няма научни изследвания дали не увреждат плода. Не случайно казват да не се забременява 1 година след ваксинация. А имаме ли гаранция, че след година и половина всичко ще е ок?

Идете и се ваксинирайте смело.
Ваксините не увреждат ДНК- то

# 6 396
А имаме ли гаранция, че след година и половина всичко ще е ок?
А имате ли такава гаранция за каквото и да е?
И се чудя как 6 месеца не ви омръзна, как не досадихте на себе си с подобни разсъждения...
За какви 6 месеца говорите и за какви досади, за първи път пиша в темата..като нямате мнение по въпроса, по добре замълчете. Аман от хора, които си мислят, че всичко им е ясно. Явно колкото по ограничено ти е мисленето, толкова по лесно ти е в живота..

# 6 397

А кой ще ви даде гаранция, че няма да се разболеете от Ковид бременна и недай боже да пометнете или пък още по-страшно, да оставите първото си дете без майка? Попитайте лекаря си. Да видим дали ще ви даде гаранция, че ако се разболеете от Ковид, всичко ще е наред. Ваксините са, за да Ви предпазят и ако евентуално все пак се разболеете, да го изкарате леко. Всичко друго е игра на руска рулетка.

# 6 398
PureFlower, защо чак сега си задавате тези въпроси?
Не е ли малко несериозно, след 2 години пандемия, чак сега да се интересувате?

Аз буквално не познавам човек, който още да се чуди

Ако искате да слушате разума и да сте здрави- ваксинирайте се!
Ако предпочитате териите за конспирацията- не се

# 6 399
  • София
Доста родилки починаха от ковид.....та и аз си мисля, че си е безотговорно по време на пандемия да бременееш без някаква защита. Аз изобщо не бих и мислила за деца на този етап, но всеки си знае.

Къде пък са тези доста?

Нелка* Не се ваксинират бременни

# 6 400
Поне две починаха само този месец

# 6 401
PureFlower, защо чак сега си задавате тези въпроси?
Не е ли малко несериозно, след 2 години пандемия, чак сега да се интересувате?

Аз буквално не познавам човек, който още да се чуди

Ако искате да слушате разума и да сте здрави- ваксинирайте се!
Ако предпочитате териите за конспирацията- не се
Чак сега си задавам тези въпроси, защото ми предстои да се върна на работа след 2 месеца, до момента не съм била в рискова среда, за да се ваксинирам. Мъжът ми работи от вкъщи. Мисля, че самият факт, че имам желание да се ваксинирам, говори достатъчно. Не знам защо е толкова странно това, че се притеснявам дали ваксината може да има негативи върху евентуална бременност. Нали на всички ни е ясно, че е минало прекалено малко време, откакто са одобрени ваксините и не е като да е ясно всичко..

# 6 402
Здравейте, днес разбрах, че в сряда ще ме ваксинират с Модерна. Знаете ли какво трябва и не трябва да се прави преди и след ваксината и колко време?
Благодаря предварително.
Аз се ваксинирах с Модерна преди десетина дни. Докторката каза без алкохол 24 часа. Само за това ме предупреди. Идея си нямам каква е връзката на ваксината с алкохола.

# 6 403
да не натоварваш черния дроб, защото антителата се образуват там

"Всички знаят какво е имунитет. Оценяваме го най-вече в сезона на настинки и грип. Но малко хора знаят, че черният дроб е “дясната ръка” на имунитета.

Доказано е, че той изпълнява над 500 метаболитни функции и е основен играч в полето на всички метаболитни процеси в организма. Това е изследователски и преработвателен център, който в частност, произвежда протеини за синтеза на имуноглобулини, антитела, интерферон и други “градивни елементи” на имунитета. Черният дроб е най-важното място за взаимодействие на имунните клетки - лимфоцитите." ...

# 6 404
  • София
PureFlower, скочихте на лекаря в темата.

Общи условия

Активация на акаунт