Отговори
# 2 430
  • пустинята Гоби
По принцип след ваксина 24 часа не се препоръчва  мокрене на мястото. Лепенката може и да я махнете, а може и да я оставите - както прецените.

# 2 431
На мен ми казаха да не мокря ръката 24 часа и да не пия алкохол също толкова време. Спазих препоръките дори и да не са верни.
И после защо хората не искали да се ваксинират. Ами...

Трудно ми беше спазването на точно това предписание, признавам:)

# 2 432
  • София
Ако някой е гледал брифинга днес, дали може да сподели правилно ли разбрах, че след стартирането на електронната система за записване за ваксини, тези които чакат втора доза ще бъдат служебно регистрирани и поканени за определена дата/час по телефон? Направо ми звучи като от Междузвездни войни на фона на целия хаос..

# 2 433
уж ще заработва система за електронно запазване на час от 17 ч., не я виждам все още.

# 2 434
Тя да не блокира прди да тръгне:)

# 2 435
Влязох в сайта, пълно е обяснения, ама не видях къде става записването.

# 2 436
Вече тръгна на his.bg, най-отгоре над старите зелени правоъгълници се появи нов - червен.

# 2 437
  • София
И аз влязох...ми дано пращат смс за втора доза. Мястото, което търся изобщо го няма- ни в карта, ни в списъка Simple Smile Simple Smile Може и да не знаят за него..

# 2 438
Вече тръгна на his.bg, най-отгоре над старите зелени правоъгълници се появи нов - червен.
При мен от един час изобщо не е тръгнало.

# 2 439
Тръгна и могат да се запазват часове.

# 2 440
Не са ни слагали лепенка. Тръгнах да придържам памучето, но лекарката каза, че няма нужда.
Не са ни казвали нищо за къпане, взехме си душ вечерта, не сме имали зачервяване или нещо друго около мястото на поставяне.

Някой назад питаше за тест за антитела, направих от любопитство, въпреки че знаех, че ми е рано. Домашен, 8 дни след ваксината. Нямам.

# 2 441
  • София
При мен от един час изобщо не е тръгнало.

Аз успях да се запиша за 17.03. Най-ранната свободна дата е 16.03. - за нея има няколко свободни места за последните, следобедни часове. За периода 11.03. - 15.03. всичко е запълнено

# 2 442
Скрит текст:
Здравейте, искам да се ваксинирам срещу ковид,фирмата ми осигурява ваксината (ще бъде astra zeneka). Всичко е чудесно до тук, но от известно време ме драска гърлото. Пуснах гърлен секрет и излезнаха стрептококи, оскъдно количество. ЛЛ ми казада не пия антибиотици, че нямало смисъл за стрептококите, изписа ми други неща и каза, че утре мога да се ваксинирам. Аз обаче се притеснявам, въпреки чезнам, че наличието на бактерии, ако няма симптоми не е предпоставка за отлагане на ваксина . Много се чудя какво да правя след като все пак имам това неприятно усещане в гърлото. Някой да има опит с това? Не намирам информация, консултирах се двама доктори. Единия казва да се ваксинирам и после да пия антибиотик, другия казва да пия антибиотик и после да севаксинирам...лл казва да не пия изобщо антибиотик и да се ваксинира
м..
Струва ми се по-разумно да изчакаш. Лекувай ги с нещо, ако трябва с бабини илачи. Всъщност ако е бета хемолитичен стрептокок А, може да направи разни поразии.

Човече, домашните тестове са бошлаф. При мен излезе положителен, а два количествени в лаборатория отрицателни.

# 2 443
  • на земята
Сега през приложенито може да се избира ваксина?На коя ваксина се спряхте ?И по принцип,коя смятате да сложите и сте сложили?Благодаря
Връщам се назад да ви чета.

# 2 444
Може да се избира (по-скоро да се посочи предпочитание), но не гарантират, че ще получиш избраното. Предполагам, че доста хора искат иРНК ваксина, а България получава сравнително повече векторни ваксини. Тоест като дойде часът, може да се окаже, че нямат желаната, а само тази на АЗ.

Майка ми е ваксинирана с АЗ.
Баща ми другата седмица с Пфайзер/Модерна (приоритетна група и изрично искане от лекар за иРНК ваксина).

Аз ще изчакам да мине напливът и ще се ваксинирам с Пфайзер/Модерна през пролетта/лятото. Изкарах ковид и имам анти-тела, тоест не искам да предреждам хора, които наистина се нуждаят от дози в момента. Има достатъчно възрастни, хронично-болни и хора на първа линия, които още чакат. Когато ми дойде редът - тогава.

Общи условия

Активация на акаунт