Отговори
# 2 415
Update: Току-що научих, че съм била в контакт с колега, който е болен (последно в Петък). Правил си е тест и уж е отрицателен, но е с температура.

Не знам има ли смисъл да правя тест като нямам никакви симптоми, ако да, какъв тест. Или да се моля просто да не ме е заразил.

Привет,

Днес сутринта поставихме първа доза Пфайзер, за момента не усещам някакви нежелани реакции.
Малко след ваксинирането ми се зави свят, но съм си по принцип с много ниско кръвно и предполагам беше на психологическо ниво. Хапнах малко шоколад, пийнах вода и ми мина. Hug

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 19:46 от basicwitch

# 2 416
  • SF
Къде намери Файзер???

# 2 417
Къде намери Файзер???

В избирателна комисия съм.

# 2 418
Update: Току-що научих, че съм била в контакт с колега, който е болен (последно в Петък). Правил си е тест и уж е отрицателен, но е с температура.

Не знам има ли смисъл да правя тест като нямам никакви симптоми, ако да, какъв тест. Или да се моля просто да не ме е заразил.
С маски ли бяхте?
Мисля, че няма нужда от тест.

# 2 419
Заради това че сме в стръмната част на изкачващата се крива, неизменно се появяват случаи на хора, които са се ваксинирали, но все пак се разболяват малко след ваксината. Онази част от хората, които са обявили на всеослушание, че няма да се ваксинират, но са дълбоко разколебани и неуверени в себе си, само това и чакат, за да кажат "видяхте ли, ваксините разболяват", защото искат да намерят потвърждение. Ваксините не разболяват, многократно е обяснявано от специалистите защо това е невъзможно и все пак тази мантра не спира да се повтаря. Ако се ваксинираш и след два дни се разболееш, значи си се заразил преди ваксината. За изграждане на имунитет са нужни 3 седмици, през което време е възможно и да не се опазим. Сигурна съм, че четящите темата знаят тези неща, но ги пиша, защото много вече взе да ми писва всякакви капацитети да пускат в пространството неверни твърдения от типа "ваксините разболяват" и да хвърлят народа в паника. Паника си има и без тяхното съдействие.

# 2 420
Моя близка на 88 години е в старчески дом за хора с деменция и др. здравословни проблеми. Не може да ходи (ходи с проходилка), и разбира се не може да чака на опашка. Не са ваксинирани, нито домуващите, нито персонала. От персонала ходили, питали обещавали им и НИЩО!
Затова пък непрекъснато ни обясняват по ТВ, как всичко се прави именно за възрастните и болните. Те само трябва да почакат (които успеят) да се ваксинират всички други и ще дойде и техния ред

# 2 421
Моя близка на 88 години е в старчески дом за хора с деменция и др. здравословни проблеми. Не може да ходи (ходи с проходилка), и разбира се не може да чака на опашка. Не са ваксинирани, нито домуващите, нито персонала. От персонала ходили, питали обещавали им и НИЩО!
Затова пък непрекъснато ни обясняват по ТВ, как всичко се прави именно за възрастните и болните. Те само трябва да почакат (които успеят) да се ваксинират всички други и ще дойде и техния ред
Ваксинацията на хората от стачческите домове се извършва на място. Разбира се, няма как едновременно да се случи навсякъде, но ще стигнат до всички.
Това не е само при нас, във всички страни тече ваксинация в момента.

# 2 422
  • При семейството си
Персоналът и обитателите на старческите домове и изобщо такива за социални грижи не трябваше ли да са по-приоритетни  от разни ПР и оператори?

# 2 423
Приоритетни са, тяхната ваксинация не е спирала.

# 2 424
  • София
Здравейте, искам да се ваксинирам срещу ковид,фирмата ми осигурява ваксината (ще бъде astra zeneka). Всичко е чудесно до тук, но от известно време ме драска гърлото. Пуснах гърлен секрет и излезнаха стрептококи, оскъдно количество. ЛЛ ми казада не пия антибиотици, че нямало смисъл за стрептококите, изписа ми други неща и каза, че утре мога да се ваксинирам. Аз обаче се притеснявам, въпреки чезнам, че наличието на бактерии, ако няма симптоми не е предпоставка за отлагане на ваксина . Много се чудя какво да правя след като все пак имам това неприятно усещане в гърлото. Някой да има опит с това? Не намирам информация, консултирах се двама доктори. Единия казва да се ваксинирам и после да пия антибиотик, другия казва да пия антибиотик и после да севаксинирам...лл казва да не пия изобщо антибиотик и да се ваксинирам..

# 2 425
  • София
Колко време държахте лепенката на убоденото място? Simple Smile
Ваксинирах се сутринта, но ще дам качествен фийдбек утре. Прочетеното в тази тема ми беше много полезно, бих искала и аз поне малко да допринеса с личния си опит.

# 2 426
Ваксинирах се сутринта, но ще дам качествен фийдбек утре. Прочетеното в тази тема ми беше много полезно, бих искала и аз поне малко да допринеса с личния си опит.
Изобщо не съм имала лепенка.

# 2 427
  • Пловдив

Прибрах се в къщи,махнах лепенка,памук и се изкъпах.

# 2 428
На мен ми казаха да не мокря ръката 24 часа и да не пия алкохол също толкова време. Спазих препоръките дори и да не са верни.

# 2 429
  • София
На мен ми казаха да не мокря ръката 24 часа и да не пия алкохол също толкова време. Спазих препоръките дори и да не са верни.
И после защо хората не искали да се ваксинират. Ами...

Общи условия

Активация на акаунт