Отговори
# 2 640
  • Sofia
Ваксинирахме се с мъжа ми в Окръжна болница преди 10 дни. Влязохме,боднаха ни и излязохме.  2 минути всичко.

# 2 641
  • София
А, това е чудесно. И аз ще отида в Окръжна. В 25 ДКЦ ваксини няма /питам от 2 седмици/ и няма да има скоро, а ако има ще вървят по групи.

# 2 642
Преди 10 дни са се ваксинирали.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 19:16 от Пролетно цвете

# 2 643
  • София
Ох, ясно. Тогава имаше някаква пратка явно, която са разпределили.

# 2 644
  • пустинята Гоби
Днес четох, че е пристигнала нова пратка Пфайзер (21 000 дози), а до дни чакат АЗ (100 000 дози), така че вероятно скоро ще можеш да се ваксинираш.

# 2 645
Днес в Ст Загора звъннах да попитам за ваксини, имало, дадоха ми час и вече съм с АЗ.

# 2 646
  • София
Нъцки! В електронната система всичко е заето до 30 март!

# 2 647
  • София
ЛЛ ми се обади. Утре ще ме ваксинира.

# 2 648
  • София
С АЗ ли? Или не е казал?

# 2 649
  • Бургас
Някой има ли информация как върви ваксинирането за Фаза 3, като свършат с изборните комисии, кои следват, изобщо има ли някакъв ред, още февруари се правиха списъци на работата ми, а досега обаждане за ваксина нема

# 2 650
С АЗ ли? Или не е казал?
Мисля, че личните лекари ще ваксинират с АЗ, защото нямат хладилници за толкова ниски температури, колкото са необходими за Пфайзер и Модерна.

# 2 651
Джонсън също не изискват фризери, стига да дойдат бройки де.

# 2 652
  • София
С АЗ ли? Или не е казал?

Да, с АЗ.

# 2 653
  • Пловдив
J&J вече са предупредили,че ще имат произведствени проблеми и няма да могат да доставят договорените количества.

# 2 654
Аз се ваксинирах на 2 март с Астра Зенека при личния лекар. Бях се записала още първия ден, в който обявиха, че можем да го направим. Много добра организация - 12 човека за деня, по половин час за всеки. За София се отнася. Точно спазване на часовете, не съм чакала и 5 минути. Измерване на кръвно и температура преди ваксината. Подписване на документа за информирано съгласие. Бях предупредена в продължение на поне три дни преди това да пия противоалергичен препарат.
Точно 12 часа след ваксината, в 3 часа през нощта се събудих с много силна треска, главоболие и болка във всички кости едновременно. Температурата беше малко над 37. На другия ден - 3 март, бях цял ден със слабост и главоболие, прекарах в легнало положение. Следващите два дни - 4 и 5 март вече нямах треска, но главоболието беше много неприятно, виеше ми се свят и ме болеше ръката, но трябваше да работя, което ставаше с голямо усилие, защото усещах и силна умора. Имах лека болка в гърлото и запушен нос, а също и липса на вкус. Обичам много кафе, което беше напълно безвкусно тези дни.  Пих темпалгин 3 -4 пъти през този период, от което главоболието се повлия много добре. Имам мигрена от години и лека степен на хипертония. Често пия антибиотици за проблеми с бъбреците.
От всички 12 ваксинирани за деня - медицинската сестра ми каза, че само двама сме с подобни реакции, и двете сме под 50 години.

Общи условия

Активация на акаунт