Отговори
# 2 805
Ronald, аз също навремето доста се измъчих с отвратителни синузити при всяко боледуване. Влачех се под над месец. В един момент просто ми даваха АБ за всяка хрема локално и през устата, защото иначе по две седмици ме сцепваше глава и се влачех по още две за капак.

Та...ходих при доц. Стаевска (алерголог) и проф. Чалъков (УНГ). Изписаха ми Фортекал (анти-хистамин през устата) по едно на ден (без ограничение в продължителността) и Авамис (локален кортикостероид, доста пречистен, по 2 впръсквания в ноздра сутрин). Май 4-5 месеца го ползвах. 

Вече нямам никакви проблеми на фона на това, което беше преди. Като се разболея (много рядко) изобщо не стигам до остър синузит. Пролетта в сезона на алергиите пак пия за няколко месеца Фортекал, но това е.

ПС: Извинявам се за спама.

# 2 806
  • София
Ronald, аз също навремето доста се измъчих с отвратителни синузити при всяко боледуване. Влачех се под над месец. В един момент просто ми даваха АБ за всяка хрема локално и през устата, защото иначе по две седмици ме сцепваше глава и се влачех по още две за капак.

Та...ходих при доц. Стаевска (алерголог) и проф. Чалъков (УНГ). Изписаха ми Фортекал (анти-хистамин през устата) по едно на ден (без ограничение в продължителността) и Авамис (локален кортикостероид, доста пречистен, по 2 впръсквания в ноздра сутрин). Май 4-5 месеца го ползвах. 

Вече нямам никакви проблеми на фона на това, което беше преди. Като се разболея (много рядко) изобщо не стигам до остър синузит. Пролетта в сезона на алергиите пак пия за няколко месеца Фортекал, но това е.

ПС: Извинявам се за спама.

Ако това са обаче противоалергични товарите черния дроб и постоянното пиене в един момент ще ви изиграе лоша шега понеже организма привиква.

# 2 807
При мен нямаше. Биластин (Фортекал) е изключително пречистен. В началото го ползвах година и половина него (Авамис - 4-5 месеца). Чернодробните изследвания ми бяха перфектни през целия период. АСАТ, АЛАТ, ГГТ, билирубин (общ и директен), белтък и албумин са ми правени няколко пъти - всички много под горна граница. Нямаше никаква забележима хепатологична токсичност.

Като бях болен от ковид преди 6 месеца - пак си бяха така. Ако не бъркам, биластин дори го изследваха за безкрайна употреба последно като рових и заключенията бяха същите. Не знам дали проучването е приключило вече и е peer reviewed.

# 2 808
До момента 7 държави спряха ваксинирането с "АстраЗенека" - Австрия, Люксембург,  Естония, Литва, Латвия, Дания, Норвегия и Италия

Дания и Норвегия, спряха ваксинирането с "АстраЗенека" до окончателно изясняване има ли проблем с партида на компанията, от която са доставени 1 млн. ваксини в 17 страни, сред които и България, съобщава Сега.
Препаратите бяха изтеглени след инциденти с имунизирани жени в централноевропейската държава, единият от които фатален.

https://www.dunavmost.com/novini/osem-strani-spryaha-vremenno-va … eto-s-astrazeneka

# 2 809
  • София
Някой да знае при медикаментозна алергия - към антибиотик на 80-годишни, какви противоалергични са подходящи за прием преди и след ваксиниране?

# 2 810
  • София
До момента 7 държави спряха ваксинирането с "АстраЗенека" - Австрия, Люксембург,  Естония, Литва, Латвия, Дания, Норвегия и Италия

Дания и Норвегия, спряха ваксинирането с "АстраЗенека" до окончателно изясняване има ли проблем с партида на компанията, от която са доставени 1 млн. ваксини в 17 страни, сред които и България, съобщава Сега.
Препаратите бяха изтеглени след инциденти с имунизирани жени в централноевропейската държава, единият от които фатален.

https://www.dunavmost.com/novini/osem-strani-spryaha-vremenno-va … eto-s-astrazeneka
България нема тоя проблем, оказа се, че сме изфукали всички дози от въпросната партида.
Пак от сайтовете е информацията, и далеч не от дунавмост.

# 2 811
  • София
Обаче е много добре, че ваксините продължават да се гледат под лупа.

# 2 812
  • София
На брифинга сутринта казаха, че почти всички дози от въпросната партида в България са употребени.

Еми това е била пратка от 12.02. Ако имаше нещо,щеше да се е случило вече. Така или иначе няма доказателства, че е свързано с ваксините.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 18:00 от Не се сърди, човече

# 2 813
Днес, градска болница Варна. Ваксинират по списъци от записалите се през системата, но средно на 5 човека записани беше дошъл само един. Имат и Файзер-и и дано намерят на кой да ги бият.
Здравейте.
Имате ли представа, ако се отиде на място да се изчака, ако не дойдат записаните дали ваксинират, за да не се унищожават дозите? И дали ваксините на Файзер са за първа игла или ги пазят за втора доза?

Относно питанията защо предпочитам РНК ваксината - аз съм с придружаващо заболяване, заради което по принцип попадам в 4-та група, но както стана ясно за нас няма приоритет, а наблюдаващите ме лекари изрично ми казаха да е тази ваксина.

Благодаря

# 2 814
  • на земята
По телевизията казаха,че Пфайзер ваксини ще има от другата седмица.Така,че който иска РНК ваксина може да изчака.

# 2 815
Сигурно е обсъждано, но при АЗ след втората доза пак ли се очакват странични ефекти като след първата?

# 2 816

В тази връзка нося един пост от темата за коронавируса.

Позицията на ЕМА по случая с Астра Зенека от днес:

EMA е наясно, че датските здравни органи са спряли кампанията си за ваксинация с ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca. Това беше взето като предпазна мярка, докато продължава пълното разследване на съобщения за образуване на кръвни съсиреци при хора, получили ваксината, включително един случай в Дания, при който човек е починал. Някои други държави-членки също са спрели ваксинацията с тази ваксина.

Понастоящем няма индикации, че ваксинацията е причинила тези състояния, които не са посочени като странични ефекти при тази ваксина. Позицията на комитета за безопасност на EMA PRAC е, че ползите от ваксината продължават да надвишават рисковете и ваксината може да продължи да се прилага, докато продължава разследването на случаи на тромбоемболични събития. PRAC вече преглежда всички случаи на тромбоемболични събития и други състояния, свързани с кръвни съсиреци, докладвани след ваксинация с ваксината срещу ковид COVID-19 на AstraZeneca.

Броят на тромбоемболичните събития при ваксинираните хора не е по-голям от броя, наблюдаван сред общата популация. Към 10 март 2021 г. са съобщени 30 случая на тромбоемболични събития сред близо 5 милиона души, ваксинирани с ваксина срещу COVID-19 на AstraZeneca в Европейското икономическо пространство.

EMA ще комуникира допълнително с напредването на оценката.

https://www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-vaccine-astrazeneca-p … vaccines-benefits

# 2 817
На брифинга сутринта казаха, че почти всички дози от въпросната партида в България са употребени.

Еми това е била пратка от 12.02. Ако имаше нещо,щеше да се е случило вече. Така или иначе няма доказателства, че е свързано с ваксините.
така или иначе няма доказателства и за обратното. "нещо" може и да не се случи веднага. Ако се случи след 10 дни или повече, казват "няма връзка". А дали?
Има проверка. Държавите, които се отнасят отговорно към гражданите си спират прилагането на тази ваксина до изясняване на ситуацията. Другите, като България, продължават да я прилагат до изясняване. А после вече ще се окаже, че е употребена.
Скрит текст:
Аз на ЕМА вярвам колкото на СЗО, т.е. никак

# 2 818
Аз не разбрах дали спират ваксината или спират партидата. Съвсем не е едно и също. А у нас какво да спират, като партидата е изхарчена преди да се разбере?

# 2 819
И днес са ваксинирали с тази партида. На брифинга казаха, че няма да престанат.

Общи условия

Активация на акаунт