Отговори
# 3 090
  • Варна
Лекарите, с които съм говорила, твърдят, че се пазят вторите дози.
Ами може да твърдят, но така беше в началото. После явно се е взело друго решение:
Цитат
На работно съвещание беше решено държавата да осигури мобилни екипи, които да ваксинират в малките и труднодостъпните места, а здравните власти обявиха, че повече няма да се пазят дози от ваксини и всички количества от доставените препарати ще бъдат поставяни, за да може повече хора да бъдат защитени, дори и частично.
От тук:
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/22/4177363_koronavirusut … biaviha_kurs_kum/

# 3 091
  • София
Със сигурност поне се пазят вторите дози Пфайзер за изборната администрация.

# 3 092
  • Варна
За тях може, но не и за простосмъртните. А мисля тук обсъждаме основно тях.

# 3 093
Има ли смисъл да се прави тест за антитела преди ваксинирането? Не съм боледувала.

Имам час на 18.03. Не знам, дали изобщо ще има ваксинация.

# 3 094
  • София
Здравейте!
Извинявам се, че така нахълтвам, може би е било коментирано и преди.
На какъв интервал се прилагат двете дози на AstraZeneca?

Мъжът ми си направи първата на 23.02, а за втората са му писали 03.05! (след повече от два месеца)
Сега гледам картончето на един познат с първа доза също на 23.02 и втора насрочена за 25.03! (след месец)

Как е при вас?
Аз не съм в България, но все пак да кажа, че тук приеха втората доза да се поставя след 12 седмици.
В България срокът е фиксиран - не по-рано от 10 седмици.  от ТУК
В началото пишеха по картончетата какво ли не, но сега, мисля, е прието да е така. Поне при мен в електронното здравно досие е записано за втора дата: не по-рано от ... и датата 10 седмици след ваксинацията. В началото пишеше там друго - от 4 до 12 седмици, после са го коригирали.

# 3 095
  • Sofia
На моето картонче пише 21 март, ваксината ми беше на 21 февруари.

# 3 096
  • София
Простосмъртни, ваксинирани с Пфайзер досега почти няма. Единици са.
Всички досега са такива, за които се пазят дози. Ако някога започнат да ваксинират и обикновените хора, тогава може и да спрат да пазят.

Относно интервала за дозите на Астра Зенека, мъжът ми е ваксиниран в Пирогов на 20 февруари. Втората му дата е 29 април.

# 3 097
  • София
И аз днес имах записан час в  8,00 ч през регистъра- в Столична РЗИ, не бях упоменала избор на ваксина, каквато има..Отивам, започват работа в 8,30. Нямали заповед за ваксиниране на хора от регистъра - правели само втора доза. Нищо не знаят, поздравяваха се за Деня на здравния инспектор, получаваха лаленце от името на д-р Пенчев Flowers Tulip

# 3 098
  • София
На моето картонче пише 21 март, ваксината ми беше на 21 февруари.
В началото така беше - 4 седмици, така го записваха и на картончетата. Мой близък се ваксинира ден преди мен, на картончето му написаха дата за втора доза след 4 седмици.
Сега обаче приеха за всички да е не по-рано от 10 седмици. Така ваксинирането е по-ефективно, така че е по-добре и за нас да изчакаме.
Скрит текст:

# 3 099
  • София
Значи ще дойде вярно това, което ми казаха от Дженерали (поне от днес, че до вчера имаше хора от регистъра с поставени дози файзер/модерна), че е спряна ваксинацията на хора от платформата/регистъра.

# 3 100
  • London
Всички досега са такива, за които се пазят дози. Ако някога започнат да ваксинират и обикновените хора, тогава може и да спрат да пазят.

Относно интервала за дозите на Астра Зенека, мъжът ми е ваксиниран в Пирогов на 20 февруари. Втората му дата е 29 април.
Кралицата е ваксинирана с АЗ, Тереза Мей също......та не е като всеки да предявява претенции.

# 3 101
Благодаря за отговорите за Астра Зенека!
Явно при мъжът ми са гледали този срок от 10 седмици. Simple Smile

Относно темата, той се ваксинира, защото от фирмата им ги "подканиха" да използват зеления коридор.
И двамата смятахме така или иначе да го направим, но в един бъдещ период, когато има малко повече информация за ваксините.
Аз все още много се колебая кога и с какво да се ваксинирам.
Имам и хипофункция на щитовидната жлеза, та трябва и с ендокриноложката да обсъдя нещата. Astonished

# 3 102

Кралицата е ваксинирана с АЗ, Тереза Мей също......та не е като всеки да предявява претенции.
Далай Лама миналата седмица също беше ваксиниран с АЗ.

# 3 103
  • София
За Кралицата не е ясно дали е с АЗ Simple Smile
Някъде срещам инфо, че е с Файзер, другаде - с АЗ....май само тези 2 ваксини се употребяват в UK, засега.

# 3 104
  • София
Ако между 1-ва и 2-ра доза от АЗ е 10 седмици, и не може по-малко, за мен вече тази ваксина не е опция. Живот и здраве, ако всичко е наред трябва на 01.06 да заминаваме на море и ми трябват две дози

Общи условия

Активация на акаунт