Отговори
# 4 020
По-добре си пийте щом препоръчват.

Не бях вдигала такава температура от дете,  по принцип не боледувам и се надцених,   бях настроена, че ще мина леко, много беше неприятно като се задейства  висока температурата и втрисане.

# 4 021
Колко часа след ваксинация?

# 4 022
  • София
Днес пратих мъжа ми до Софиямед Люлин да се ваксинира. Преди него е имало само една баба (Уейв, нищо чудно да сте били вие) и още двама души след него. Доктора и на него е казал да изпие два парацетамола превантивно, в Испания било практика и взели да го прилагат и тук. На мен никой нищо не ми каза, чаках си до последно и да си призная съжалявам, по-добре щеше да е, ако знаех и аз да джасна два. За сметка на това после пих нурофен (май парацетамол е по-добре за имунитета, но от децата знам, че при висока температура не действа). Днес вече втори ден след ваксината съм с подобаващо главоболие и постоянна 37.3-4...адски досадно. Преди малко не издържах и пих един парацетамол, че и да работя имам. Надявам се утре вече да приключваме с тия реакции, че не мога да си гледам децата с това главоболие. Съседите за мой късмет ремонтират банята...с много чукове и машини...

# 4 023
  • London
Тук в Англия много си обичаме парацетамолчето. Какво толко му се чудите?

Днес говорих с чистачката на нашия блок ....ужасена, че нейна позната след ваксина била ослепяла временно....и нещо с крака получила, била в болница. Не обясни много акуратно и ваксината не знаеше коя е....ама вече изплашена и нямало да си бие, мина комшийка и като се развика колко видиш ли измирали от тромбоза. От вируса не се плашат явно? Сред такива хора е добре, че аз се ваксинирах.....

# 4 024
  • пустинята Гоби
Сигурно са от нашия край на Европа, все пак тук повече ги разбираме тия работи.

# 4 025
  • Бургас
Изрично питах дали да пия превантивно нещо /парацетамол, аспирин протект, друго/, казаха не, само ако има настъпила причина за това.

# 4 026
  • London
От Африка са. Тук от нашите почти всички, които познавам ще се ваксинират или вече са, ако им е предложено. Каквото и да говорят за който пътува ще е удобно да има ваксина.....въпрос на време е, та го знаят нашенци.

Най-вероятно в баровете ще искат сертификат че си ваксиниран в Англия
https://www.chroniclelive.co.uk/news/uk-news/pubs-bar-vaccine-co … -johnson-20250831

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:26 от La Catrala

# 4 027
Който си е правил кръвна картина след ваксина, може ли да сподели колко му е СУЕ-то? Моето е 44 Thinking MCH - повишен, а еритроцитите - понижени...

# 4 028
Който си е правил кръвна картина след ваксина, може ли да сподели колко му е СУЕ-то? Моето е 44 Thinking MCH - повишен, а еритроцитите - понижени...

АЗ и ММ си пуснахме ПКК на 21-ви ден след ваксина, всичко е в норма. СУЕ не сме изследвали.

# 4 029
  • София
Не е ли по-добре да се пие парацетамол ако вдигнеш температура? Превантивно ми се струва малко преиграване вече. Аз така и не пих, както споменах, вдигнах до 38, но въобще не се чувствах зле. Повечето тук явно сте с много тежки реакции, но имайте предвид, че не при всички се получават такива.
Ами не е точно така. Примерно ако си със сърдечно заболяване и не е добре да ти скача пулса. А при температура си се повишава. Аз цяла нощ усещах как ми бумти сърцето. За един човек с проблем по-добре да не чака да вдига.

# 4 030
  • София
Писах по-назад - 29 дни след първа доза АЗ - с изключение на инсулиновата резистентност (която имам от над 10 години, та не обвинявам ваксината), всичко е наред и в норма, вкл. Д-Димер, феритин, тромбоцити, протромбиново време, СУЕ (17 при норма 37), СРП и т.н.
Непосредствено след ваксината не съм правила изследвания.

# 4 031
  • Варна
Обаждат ли ви се по телефона преди да отидете да се ваксинирате при направено заявление през регистъра или просто си отивате на избраното място в посочения час? Питам за София.

На мен ми се обадиха същия ден преди обяд (часът ми беше за 14.20ч), питаха ме ще дойда ли, здрава ли съм.
Варна, обаче.

# 4 032
  • София
Днес от Софиямед се обадиха на ММ - имало свободен час по обяд, ако иска да отиде. Много добре се получи, че тия дни не е на работа и до понеделник ще му минат симптомите/ако има/. Отидох с него, предложиха и аз ако искам да се ваксинирам. Сега и двамата сме с Астра Зенека, друга нямаше. Купихме 1 парацетамол, да има. Предупредиха до утре вечер да не ядем алергизиращи храни - шоколад,  ядки, морски дарове, алкохол да не пием.
Дадоха картонче с дата за втора доза - 02.06, пак там.
Освободих 1 час за 13 ДКЦ, 29.03.2021 - 13.00 ч.
Ако някой търси и му е удобно.

# 4 033
Искам много да благодаря на всички, които се включиха да споделят за Мениеров синдром и ваксинация. Изключително се надявам да не ми се влоши състоянието, че миналата година имах 5 кризи със загуба на слух и едвам ги овладях.
Аз много се ядосвам, че не казват нищо за видовете ваксини. Някак си мъгливо е инфото. Все уж идват бройки и все са запазени. И все се чакат уж доставки, но не се разбира кога. Изключително е дразнещ начина, по който се крие тази информация или се казва на час по лъжичка.

# 4 034
  • София
В кое ваксинационно гнездо в София има най-малък брой желаещи за ваксина?
Чудя се накъде да се ориентираме за втора доза скоро на Аз... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт