Отговори
# 4 545
  • Бургас
Аз пък сега се замислих, към какъв лекар се предполага да се обърне човек, ако някои от описаните горе симптоми след ваксина, които са индикация за тромбози?
Би следвало уж към ЛЛ, но не ми се струва много мъдро решение.
Аз лично се обадих на приятел, лекува децата ми от сума години и работи в спешна помощ. Видя ми се резон точно нея да питам.
Като подчертавам: данни за тромбоза при мен ясни нямаше, по - скоро за ниски тромбоцити. Но и тромбоцитите не бяха толкова ниски. Вероятно температурата, дехидратация и т.н. са си казали думата.
Има един много тънък момент, които трябва сам човек да прецени: не всяко главоболие и изтръпване е тромб. Все си мисля, че глабоволие от тромбоза не минава с хап, засилва се и те мори здраво. Та е хубаво да правим разлика и ако нещо ни притесни да търсим съвет от лекар, а не от форум. Защото аз мога да кажа - изтръпваха ми краката и имах други проблеми, но нищо ми няма, обаче това не значи, че при всички ще е така.
В крайна сметка, не е толкова честа пустата тромбоза с тромбоцитопения, та да се изследва всеки ваксиниран. Ще бъде твърде жалко да се заразиш в лаборатория и поставената ваксина да иде по дяволите без време. Още повече ковид прави в пъти по - големи поразии, че и в много пъти по - често.

Сега за моя невероятно чувствителен език Simple Smile ще поизчакам още малко преди да хукна по лекари. Бургас сега не е място където да отидеш на профилактичен, консултация и т.н. Ще поизтръпва още няколко дни, ще се чудя от къде съм лапнала пустия косъм дето го няма и после ще го мисля. Мечтая си найстина да взема да намеря косъм.

# 4 546
Здравейте,някои знае ли колко време след контакт с болен се образуват антитела?Детето беше болно,като първите оплаквания бяха от 17.03,а положителния тест е от 19.03.След колко време мога да си проверя антителата, че имам час за ваксина за 08.04 и не знам дали да ходя.

# 4 547
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Би трябвало 2 седмици, но не съм сигурна.

# 4 548
  • София
Безкрайно идиотска е цялата организация, както всичко в милата ни държава... Уж имаш право на избор, отиваш и всъщност никакво право нямаш, трябва да се задоволиш с това, което има.. Ок, но в същото време пристигат едни РНК ваксини, за които се тръби по всички медии и уж те са също толкова добри, колкото и тази на АЗ, но после се оказва, че те липсват при желание на обикновените хора да се ваксинират с тях...
Всички се чудят къде потъват - ами явно просто се отделят за "специални хора" като държавна администрация, участници в изборите и т.н....
Нагло е цялото това нещо, с риск да ядосам някои от пишещите тук, не мога да не се зачудя защо, като и едните и другите ваксини са лаишки казано еднакво надеждни, според официалната информация, държавния апарат не си поставя различна от РНК ваксината?!  Пресен пример, работещите в РВД са получили имейли, ако желаят да се ваксинират с Файзер да отидат днес във ВМА.....Чудно дали, ако обикновен човек, записан през портала за днес, поиска такава ще има шанса да я получи?!
Тук не споря за ползите от едната или другата ваксина, яд ме е само на цялото лицемерие за пореден път.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 16:45 от Tara_RZ

# 4 549
Здравейте,някои знае ли колко време след контакт с болен се образуват антитела?Детето беше болно,като първите оплаквания бяха от 17.03,а положителния тест е от 19.03.След колко време мога да си проверя антителата, че имам час за ваксина за 08.04 и не знам дали да ходя.
Първо трябва да мине болестта, че да се следят антителата.
При мен, 2 седмици след разболяването нямаше антитела, 2 месеца след това се появи достатъчно количество.

# 4 550
Memyselfi, по телефон ми беше мисълта. Иначе по добре не сега.

# 4 551
  • Далечният изток
По принцип съм с мигрена и затова се чудя сега мигрена ли е или реакция след ваканцията. Но главоболието сега не ми е съвсем като мигренозното, ама знам ли вече...
Аз също имам мигрена, но главоболието скед ваксината имаше съвсем различен характер, предимно в очите и челото, докато при мигрена ме боли половината глава. Все пак при мен премина за няколко часа и мисля, че 4 дни са твърде много, но ако затихва постепенно, може пък и да не е толкова странно - чета за доста бурни реакции след ваксина, а главоболието е типичен симптом при разболяване и хората споделят, че продължава по 2 и повече седмици, така че може би при някои и след ваксина точно главоболието миже да продължи повече време.
Да, затихва определено. Днес май не я усещам. Болката е точно там, където ми е и мигренозната, в лявата горна четвърт на главата, но е стрелкаща болка, на моменти се появява, изчезва, после пак... От парацетамол се повлиява.

# 4 552
Memyselfi, а възможно ли е да е от самата маска? Аз също имам понякога такова усещане. Като единият път беше основателно,кичур от косата съм застъпила с маската.. Иначе нося доста време маска,на работа, и забелязвам, че от време на време усеща, като че прах някакъв ми дразни из устатата. Обяснявам си го с продължителното носене на маска съпроводено с физическите усилия по време на работа. KN95 е модела.

# 4 553
Не знам дали това, което ще напиша ще успокои някого, но все пак...
При мен страничните реакции след АЗ продължиха дълго. Всъщност дори не съм 100% сигурна, че бяха от нея, но няма от какво друго да е. Мисля, че и притеснението си каза думата.
След първоначалните мускулни болки, отпадналост и лека температура (които продължиха по-малко от 24 часа) започнаха болки в очните мускули и челото, които продължиха цели 10 дни, дори ходих на очен лекар, който ме увери че не вижда нищо притеснително и в крайна сметка преминаха от самосебе си, без никакво лечение. В този период имах и дразнене от светлината и замавайне на главата когато гледам в монитори.

Също така през първите 20 дни почти всеки ден имах главоболие, но леко, не постоянно, не ми се е налагало да пия обезболяващи и не е било повече от час-два на ден.

За капак имах и доста червени кръвоизливи по кожата (аз имам от преди, но когато прочетох, че това е притеснителен симптом се загледах и установих, че са станали много повече). Естествено си изкарах акъла заради целия шум около тежките случаи и на няколко пъти бях почти с пристъп на паника.

На 21-ви ден (вече бях напълно добре) пуснах кръвни изследвания. В Рамус Д-димера ми излезе повишен и вече съвсем реших, че съм пътник Stuck Out Tongue Winking Eye
След това го повторих в друга лаборатория и всичко беше ОК - ПКК (включително и тромбоцити), Д-димер и целия пакет показатели на кръвосъсирването.
Днес съм 26-ти ден, жива съм, нямам симптоми вече, но определено тревожността си каза думата.

Та мислъта ми е, че наистина е редно всеки, при който симптомите продължават повече от 4-5 дни да се консултира с лекар, но и да не мисли, че непременно е нещо страшно, явно има по-чувствителни хора, които реагират по-силно на ваксината. Аз съм с Хашимото и може и това да има значение.
Имам още 5 познати ваксинирани със същата ваксина и никой от тях нямаше странични реакции за повече от 48 часа, така че явно съм рядък случай.

# 4 554
  • Бургас
Memyselfi, а възможно ли е да е от самата маска? Аз също имам понякога такова усещане. Като единият път беше основателно,кичур от косата съм застъпила с маската.. Иначе нося доста време маска,на работа, и забелязвам, че от време на време усеща, като че прах някакъв ми дразни из устатата. Обяснявам си го с продължителното носене на маска съпроводено с физическите усилия по време на работа. KN95 е модела.
13, не е. Аз за щастие съм хоум офис. Маска нося най - много веднъж седмично, докато ходя за хляб примерно.
Ще си изчакам ще го видим. Не е спешно.

АЛИНА, бях почти същата история, но ме тресе 3-4 дни и може би ми трябваха още два, за да се върна към нормална домашна активност. Не ме е боляла глава в нито един момент. По принцип никога не ме боли глава. Дори и когато нервата ми е в повече.
Към днешна дата: остана само тоз пуст език /ако изобщо има общо/ и кръвното се бъзика леко /рязко пада - замайвам се, олеквам, но това за мен не е новост. Преди години пак съм имала подобни периоди. С добра храна, витамин и торта ще  мине. Тортата е за душевното лечение, защото е далеч от добра храна/
Кактово и да си приказваме ни побъркаха с информация.
АЛИНА, какви ти бяха тромбоцитите? Пак от любопитство?

# 4 555
  • Далечният изток
MeMyselfI, днес ми сподели една позната, че докато е била с Ковид и пила имуностимулиращи препарати, е имала такъв проблем с езика, с подобни усещания към гърлото, някакви власинки или израстъци по езика. Дали няма някаква връзка с имунитета?!

# 4 556
MeMyselfI, тромбоцити 239 при реф. 130-440. Доста петехии имам, но не знам кога са се появили, дали преди или след ваксината.

# 4 557
  • Бургас
MeMyselfI, тромбоцити 239 при реф. 130-440. Доста петехии имам, но не знам кога са се появили, дали преди или след ваксината.
Аз съм с повече 280 при същата граница. Но пак с петехии. Точно заради тях и цикъл, който подрани доста и не спря повече от 8 дни ме пратиха на изследвания. 100% при мен се появиха на 5-6 дни след ваксина. Аз се разглеждам заради алергични обриви, затова добре си познавам кожата. Най - вече по вътрешната част на ръцете и бедрата имах. Понякога се чудя дали пък нурофена и парацетамола не са главните виновници за това.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 12:46 от MeMyselfI

# 4 558
Аз съм с повече и пак с петехии. Точно заради тях и цикъл, който подрани доста и не спря повече от 8 дни ме пратиха на изследвания. 100% при мен се появиха на 5-6 дни след ваксина. Аз се разглеждам заради алергични обриви, затова добре си познавам кожата. Най - вече по вътрешната част на ръцете и бедрата имах.

Доколкото четох след много други ваксини може да се появи временна тромбоцитопения. Дори го пише в листовката на противогрипната ваксина. Не знам защо в листовката на Ковид ваксините не е посочено. Аз моите ги изследвах чак на 21-ви ден, а петехиите са се появили преди това, тъй като ги забелязах някъде на 10-ти ден. т.е. предполагам, че може да са ми били и по-ниски тромбоцитите.

# 4 559
MeMyself, тук има за страничните реакции от Нурофен:
https://apteka.framar.bg/30000774/%D0%BD%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%84 … 0-%D0%BC%D0%B3-12

Общи условия

Активация на акаунт