Отговори
# 4 590
Резултатите на кой ден след ваксината са? Предполагам, че е АЗ? Аз имам много сериозни колебания вече относно втората доза. Отначало изобщо не се притесних, но след като отново започнаха да спират тук и там, започвам да си мисля, че наистина става нещо.

# 4 591
Имам питане към жените, които са сложили АЗ, по-гнусливите да не четата...извинявам се предварително...

Скрит текст:
На 3.03 сложих 1ва доза АЗ. Тогава бях в МЦ. Всичко беше ОК. Може би 7-8 дена след като мина МЦ започнах да пия Аспирин протек - заради притеснтелните новини за обрзуване на тромбоза след ваксинация. Приемах по една таблетка за 5-6 дена и около седмица преди да ми дойде го спрях - все пак да не се гътна пък от кръвозагуба. И така - дойде ми преди 2 дена и преди малко имах огромен съсирек. Извинявам се за подробностите, ама няма как....Дали е свързано с ваксината, мога ли да направя нещо....Усещането не е никак приятно.

# 4 592
  • София
Да, с АЗ - на 8 ден от ваксината / от 22,03/

# 4 593
Чудя се дали и аз да не си пусна едни... много се обърках вече. При мен са минали над 20 дни от първата доза, но май с нея и ще си остана. Мъжът ми се ваксинира преди няколко дена с АЗ, сега за него треперя и му броя колко дена са минали..

# 4 594
Чудя се дали и аз да не си пусна едни... много се обърках вече. При мен са минали над 20 дни от първата доза, но май с нея и ще си остана. Мъжът ми се ваксинира преди няколко дена с АЗ, сега за него треперя и му броя колко дена са минали..

Щом са минали повече от 20 дни и особено ако се чувствате добре, не мисля, че има повод за притеснение, но може да пуснете за собствено успокоение.

Аз пък се чудя след като мъжът ми няма никакви антитела след първата дали не е удачно да сложи по-рано втората доза? Нали препоръчаха интервал от 12 седмици защото през този период антителата се повишавали, но при него като изобщо не са се образували какво има да се повишава? В този пик, пазене за период от 3 месеца е трудно...
Кой ли изобщо би могъл да ми отговори на този въпрос? Чудя се дали да не пробвам безплатния телефон за информация, но предполагам, че ще ме отсвирят.

# 4 595
не мисля. нали имунитетът може да е и клетъчен. официално всички бг и английски мнения са за след 10та седмица.

# 4 596
Днес се ваксинирах с Moderna. Има ли други ваксинирани с нея? През какви неразположения преминахте?

# 4 597
През какви неразположения преминахте?
Не съм лично - моя приятелка. Два дни силно главоболие и един ден температура. Лекарят обаче още със слагането е казал, че имунен отговор с "грипоподобни симптоми" е нормален.

Напоследък има някакви политически скандали в Австрия, несвързани с корона и затова не следя много новостите, май и няма такива. Освен може би, че в Австрия до юни ще се намират един милион дози на руската ваксина и само чакат разрешение.

Скрит текст:
Водеха доскоро дело за един кмет, който се ваксинирал преди другите в старчески дом през януари, но отпаднаха обвиненията.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 16:38 от Анонимен

# 4 598
  • София
Днес се ваксинирах с Moderna. Има ли други ваксинирани с нея? През какви неразположения преминахте?
Не познавам нито един със сипмтоми различни от лека болка в рамото в рамките на ден. А говоря за доста хора. Същото и за Пфайзер.
И защо питаш за неразположения? Гледай си живота и като ти стане нещо виж дали е имало и при други, така като чака човек да му стане нещо и то става и без да е от ваксината. Малко като да си заговорим за въшки, ако ме разбираш.

# 4 599
rose_tattoo, случаите на тромбоза са регистрирани между 4ти и 16ти ден от ваксината. За да си по-спокойна, може да си пуснеш изследване за Д-Димер и протромбиново време.

# 4 600
rose_tattoo, случаите на тромбоза са регистрирани между 4ти и 16ти ден от ваксината. За да си по-спокойна, може да си пуснеш изследване за Д-Димер и протромбиново време.

Благодаря! Ще отида утре в лабораторията да си пусна.

# 4 601
  • на земята
Резултатите на кой ден след ваксината са? Предполагам, че е АЗ? Аз имам много сериозни колебания вече относно втората доза. Отначало изобщо не се притесних, но след като отново започнаха да спират тук и там, започвам да си мисля, че наистина става нещо.
Да човек се обърква отвсякъде вече,пак спират АЗ ваксината в Берлин и и на доста места вече за жени под 55 години.Няма време за тестване на ваксините,това е явно проблема.
За всички ваксини ще излиза по нещо,но нямаме друг избор на този етап от пандемията,другият вариант е без ваксина.

# 4 602
След първа доза - болка в ръката за 2-3 дена. При една колежка се е появило сърбящо червено петно на 10-я ден и втрисане.
След втората доза - пълния пакет реакции - силно втрисане, висока температура (38,5 _ 39,3), главоболие, болки в ръката, болки в мускулите и ставите. Минават в рамките на 24 - 48 часа, рядко продължават три дена. Само на една от колежките ми са се разминали тези реакции. Въобще не са притеснителни (например температура от 38 градуса може да не я усещаш), но е добре човек да ги има предвид дори само за да си приготви едно одеяло за през нощта. 🙂

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 18:17 от Bilyana14.

# 4 603
Аз бях питала вече в темата, но отново ще попитам дали от наскоро ваксинираните с АЗ дами има такива , които приемат противозачатъчни и всичко е ок при тях.
На мен днес ми е 20 ден след ваксината, но все още не мога да се успокоя напълно, тъй като на някои места пише, че случаите с тромбозите можело да имат връзка с приемащите противозачатъчни.
Ваксинирах се точно преди да излезе информацията за тези случаи, ако беше по-рано, щях да си спра хапчето.
Вече ме избива на хипохондрия и постоянно си внушавам някакви страхотии Sad

# 4 604
Има ли някой, който се е ваксинира с Пфайзер? Какви странични реакции имахте?

Общи условия

Активация на акаунт