Отговори
# 4 620
  • Wonderland
Имам питане към жените, които са сложили АЗ, по-гнусливите да не четата...извинявам се предварително...

Скрит текст:
На 3.03 сложих 1ва доза АЗ. Тогава бях в МЦ. Всичко беше ОК. Може би 7-8 дена след като мина МЦ започнах да пия Аспирин протек - заради притеснтелните новини за обрзуване на тромбоза след ваксинация. Приемах по една таблетка за 5-6 дена и около седмица преди да ми дойде го спрях - все пак да не се гътна пък от кръвозагуба. И така - дойде ми преди 2 дена и преди малко имах огромен съсирек. Извинявам се за подробностите, ама няма как....Дали е свързано с ваксината, мога ли да направя нещо....Усещането не е никак приятно.
За първи път ли ти се случва? Според мен това си е нормално...Безброй пъти ми се е случвало.
На мен всеки месец ми се случва Simple Smile

# 4 621
И на мен
Вероятно си е от аспирина

# 4 622
Този съсирек е от излющването на матката, вероятно е била по-дебела лигавицата и е нормален процес 😉

# 4 623
Не ми звучи необичайно, поне при мен е нормално.
В интерес на истината, на мен след първа доза на ваксината ми дойде по-рано от очакваното, ден след иглата и продължи повече от 7 дни. Изобщо не съм сигурна, че причината е ваксината, обаче. По-скоро - не. По принцип в началото на пролетта цикълът ми се обърква тотално от край време, а и съм във възраст като за всякакви симптоми на предменопауза (44) .... С Файзер съм, за статистиката.
Втората доза изобщо не я усетих.Там имах някакви минимални симптоми от сорта на усещане на малка бучка в ръката  на мястото на поставяне на инжекцията.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 20:17 от Light Beam

# 4 624
  • София
Аз бях питала вече в темата, но отново ще попитам дали от наскоро ваксинираните с АЗ дами има такива , които приемат противозачатъчни и всичко е ок при тях.
На мен днес ми е 20 ден след ваксината, но все още не мога да се успокоя напълно, тъй като на някои места пише, че случаите с тромбозите можело да имат връзка с приемащите противозачатъчни.
Ваксинирах се точно преди да излезе информацията за тези случаи, ако беше по-рано, щях да си спра хапчето.
Вече ме избива на хипохондрия и постоянно си внушавам някакви страхотии Sad
Аз съм мислила по въпроса, макар, че не пия противозачатъчни, но съм пила преди години. Там има предупреждение, че контрацептивните таблетки увеличават риска от тромбози, сравнено с жените, които не приемат таблетки. Но това е по принцип и не касае ваксините. Дори пише да се спре тютюнопушенето при употреба на противозачатъчни, точно защото увеличава риска от тромбози. Според мен хормоните имат влияние върху тези процеси, вкл. и при жените в пременопауза. мисля си, че след като са минали 20 дни не се притеснявай и в тази връзка и аз имам един въпрос, който ме човърка от няколко дни Simple Smile
Нчкъде четох, че проблема с тромобозите е реакция на имунната система. Значи ако това е така, би следвало да важи за всички ваксини. Второ, ако приемем, че при АЗ имат повечето хора реакция при първата игла и се очаква при втората тези реакции да ги няма или да са доста по-малко, това важи ли и за риска от тромбози (ако има такъв). С две думи, след като прескочихме трапа на първата доза, намалял ли е риска при втората?

# 4 625
rose_tattoo, случаите на тромбоза са регистрирани между 4ти и 16ти ден от ваксината. За да си по-спокойна, може да си пуснеш изследване за Д-Димер и протромбиново време.

Благодаря! Ще отида утре в лабораторията да си пусна.

"Огромен" е субективно понятие. По принцип е нормален процес, но вместо в лаборатории, защо не отидеш на гинеколог, да те прегледа, да обсъдите нещата, а той ще прецени има ли нужда от разни изследвания.

Free Soul, а ти защо ги правиш тези непрекъснати изследвания, особено Д-димер? По лекарска препоръка или за твое успокоение?

--------------
Едва ли е тромб това стъпало. Тромба ще те остави на място набързо, не е шега работа.
Скрит текст:
Ето това постигнаха тия крясъци по телевизията, хората се паникьосват и вече всяко изтръпване, прах в носа или устата и се превръща в тромб. Става несъзнателно разбира се......, Но така работи мозъка ни. Ако не бяхте чули за тези тромби щяхте да го свържете с поредната липса на витамини или неудобни обувки. Представете си какво е пък за хората с панически атаки и разстройства. Според мен в момента в който човек спре да чете и да мисли ваксината всички неразположения ще му изчезнат.

Някои тромби наистина не са шега, но това, че тромб ще те остави на място, е доста далеко от истината. ДВТ често протича без симптоми.

Стъпалото не е типично място за тромби. В стандартния случай, при тромб има зачервяване, оток, понякога "твърдо" на мястото. Може и друга симптоматика, но не е тема за тромби.

# 4 626
  • София
Аз си сложих АЗ в събота. Днес ми дойде и винаги първите 1-2 дена ми е много тегаво и успявам да избутам само с ибупрофен. Преди даже и с Аулин се зомбясвах. Иначе реакцията ми беше замаяно в неделя и зачервено на убождането. Сега с тия новини от всякъде, се чудя дали утре ако си пусна тези изследвания д-димер, тромбоцити и другите, дали няма да покажат откоонения, защото съм в цикъл.

# 4 627
Скрит текст:
Не съм чела последните страници, но съм толкова бясна, че няма как да не пиша. Бих път до друг град за проклетата ваксина, за да се окаже, че кабинета е заключен, вътре е тъмно и няма никой!? А аз имам час от преди месец 😠 на регистратурата ми казват, че те не отговарят за това и не им пука за кабинета, защото не бил към тях?? Да звъним в РЗИ, защото там ваксинират само медицински работници, а другите да ходят другаде. На въпроса защо тогава има часове в платформата ми беше казано, че нищо не знаят. Излизам и звъня в РЗИ където ми отговаря една супер сърдита и злобна жена, която ми се рязкрещя, че те нямат общо с това и аз естествено казах, че нали те са държавна институция и трябва да следят за тези неща и ми беше отговорено : "тъй лии? Тъй ли мислИТИ???" после ми каза, че съм трета която се обажда за днес за въпросния кабинет и ме прехвърли на нейна колежка, която уж да помогнела. Е разгеле, говорих с един нормален човек, които не ми се държеше като идиот насреща и след като се опита да ме успокой, защото аз крещях и ревях от яд вече, ми каза, че може в четвъртък да отида в РЗИ в нашият град и те ще ме вкаиснират в Астра. Толкова бях ядосана, че направо нямам думи.
Прехвърлят си топката, държат се супер арогантно и накрая те пращат на майната ти без да им пука, че цял ден си пътувал и си си загубил деня.
Скрит текст:
А за съобщението за регистрацията и после за напомнянането ми казаха, че се изпращат автоматично и никой не отговаря за тях. Не знам как никой не си признава, че има пропуски в системата и само те прехвърлят насам и натам 😠
Извинявайте за дългото писане, но страшно много се ядосах.
Исрено се надявам да ти е поолекнало.
Никой нищо не знае, дори и телефоните си не дигат, тези които вдигнат, не зависело от тях.
Освен господата по ТВ друг дали е наясно какво, къде и как трябва да се случва!

# 4 628

Нчкъде четох, че проблема с тромобозите е реакция на имунната система. Значи ако това е така, би следвало да важи за всички ваксини. Второ, ако приемем, че при АЗ имат повечето хора реакция при първата игла и се очаква при втората тези реакции да ги няма или да са доста по-малко, това важи ли и за риска от тромбози (ако има такъв). С две думи, след като прескочихме трапа на първата доза, намалял ли е риска при втората?
Да, един лекар изказа предположения в групата "Ваксини", че е реакция на имунната система към спайк протеина и важи за всички ваксини. Аз също се вълнувам от темата този риск сериозен ли остава и при втората доза, която ми предстои в четвъртък. Омръзна ми да броя дните. И се ядосвам, че пуша повече от обичайното от притеснение,  а така си увеличавам рисковете за тромбоза.
Поне противозачатъчни никога не съм пила....

# 4 629
  • София
И се ядосвам, че пуша повече от обичайното от притеснение,  а така си увеличавам рисковете за тромбоза.
Поне противозачатъчни никога не съм пила....
Simple Smile Ти поне пушиш, аз ги отказах, а толкова обичах да пуша Wink

# 4 630
Имам въпрос относно втората доза на АЗ - аз ли трябва да се запиша пак, защото като вляза в приложението и ми изписва, че вече съм ваксинирана, или от центъра където са ми сложили ваксината ще ми звъннат?

# 4 631
  • София
Имам въпрос относно втората доза на АЗ - аз ли трябва да се запиша пак, защото като вляза в приложението и ми изписва, че вече съм ваксинирана, или от центъра където са ми сложили ваксината ще ми звъннат?
На моя мъж от Пирогов му казаха направо да отива в деня, в който са му написали.

# 4 632
Все още никой не е правил втора ваксина , когато първата е направена чрез регистъра. Според мен като наближи датата е добре ти да се поинтересуваш.
Моят опит за втора игла е, че седмица преди датата ми се обадих да попитам и отидох на  същото място, бяха подготвени с ваксини и само си изчаках реда.

# 4 633
  • Бургас
На мен ми казаха, че ще получа смс или обаждане седмица преди датата. Ако няма такива, а датата наближава, да се обадя в РЗИ, понеже те разпределяли дозите.

# 4 634
  • София

В Софиямед ни дадоха картончета с втората дата. Казаха да отидем на датата ли няколко дни преди това. Ако на самата дата сме ангажирани.

Общи условия

Активация на акаунт