Отговори
# 4 920
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Никой ли не ви дава информация след поставяне на ваксината?
Защо не попитахте на място?

Иначе, може да очакваш обичайните неудобства- температура, втрисане, болка а мястото на убождане, нищо притеснително не очаквай

# 4 921
  • София
Здравейте, след първа доза Пфайзер след колко време се вдига температура и въобще какво друго да очаквам? Да пия ли нещо профилактично? Кога може да се махне лепенката от мястото на убождането и може ли да се мокри, да се къпя?

Изобщо не е задължително да вдигаш Т Simple Smile
Аз първата доза почти не я усетих ... лека болка в рамото, леко главоболие в рамките на 24 часа.
Това беше.
Лепенката махнах веднага, къпах се 6 часа след ваксинацията.

Втората доза понесох по-драматично - взимах на 6-8 часа нурофен и парацетамол. Сваляше ми и Т, облекчаваше и много болезнената ми ръка. Всичко премина за около 30 часа. Това след втора доза.

При всеки е строго индивудуално обаче. Нали знаеш Simple Smile

# 4 922
  • London
В Германия на по-младите с първа доза АЗ ще слагат иРНК ваксини за втора доза
Интересно, тамън ще проследим и това. Имам два месеца до втора доза АЗ. Wink
Според мен за тук едва ли ще го приложат, защото няма да имаме толкова ваксини - за едните по две дози, за останалите по 1, да не говорим какво ще правят тогава с АЗ.

Не знам ако се предлага възможност, какво бих избрала втора АЗ или втора иРНК Simple Smile.
Това с втора РНК ми се вижда като коктейл Молотов.🤣 Нещо като безплатни калинка за тестове.....хич не са познали.

# 4 923
Здравейте, днес си правих тест за антитела в Токуда , 3 седмици след 1ва доза АЗ и нещо не мога да разбера резултата. При 1, моят е 34, но по коментара отдолу разбирам, че всъщност нямам достатъчно. Ще приложа снимки

# 4 924
Имаш си антитела, а това за протективния титър го остави, изобщо не става ясно откъде лабораториите взимат тези стойности. А и антителата по принцип трябва да се мерят 2 седмици след втората доза, тогава е техния максимум, при първата ваксина се стимулира клетъчния имунитет.

# 4 925
Има антитела, но е твърде рано за тест, ще се качват още.

# 4 926
Здравейте, днес си правих тест за антитела в Токуда , 3 седмици след 1ва доза АЗ и нещо не мога да разбера резултата. При 1, моят е 34, но по коментара отдолу разбирам, че всъщност нямам достатъчно. Ще приложа снимки

Казахте ли им, че искате тест за антитела след ваксинация? Т.е дали тестът е за вируснеутрализиращи антитела. Тестовете са различни.

# 4 927
Да, казах им, че е тест за антитела след ваксинация. Знам, че е рано, направих го от любопитство. ЛЛ ми каза един месец след 2рата игла да направя тест.
Надявам се все пак да имам някаква защита до след месец, когато ми е 2та ваксина

# 4 928

Казахте ли им, че искате тест за антитела след ваксинация? Т.е дали тестът е за вируснеутрализиращи антитела. Тестовете са различни.

На теста горе пише изрично, че е срещу spike protein/receptor binding domain. Тоест не е нуклеокапсиден (такъв, който не би отразил ваксината).

IgG анти-телата тепърва ще се покачват. Имунитетът не се гради само на тях, така че аз не бих се притеснявал за стойността им толкова рано след ваксинация.

# 4 929
Да, казах им, че е тест за антитела след ваксинация. Знам, че е рано, направих го от любопитство. ЛЛ ми каза един месец след 2рата игла да направя тест.
Надявам се все пак да имам някаква защита до след месец, когато ми е 2та ваксина

Имаш защита, но това не означава, че не трябва да се пазиш, особено сега във вихъра на втората голяма вълна.

# 4 930
Хора да ви питам, как се анулира час в системата? С номера от регистрацията ли накъде?

# 4 931
Влизаш с кода и егн-то, има един червен прозорец "откажи" или нещо подобно. Натискаш и те пита сигурни ли сте, после дава възможност за нов избор.

# 4 932
  • София
Днес мои познати са се ваксинирали в Плевен с Модерна - цялото семейство (трима души) са били записани през платформата за неделя, 04.04, но им се обаждат по телефон днес да ги попитат дали могат да се явят по-рано. Попитали са с каква ваксина - Модерна. Какъв късмет е това, не знам,... В София как можем да разберем къде се ваксинират с различни от АЗ ваксини?

# 4 933

Иначе, може да очакваш обичайните неудобства- температура, втрисане, болка а мястото на убождане, нищо притеснително не очаквай
Имаше само две сестри и казаха, че може да вдигне температура и да се консултирам с личния лекар. Изненадана съм, че нито ме питаха за заболявания, алергии, а аз имам, нито кръвното ми измериха дори. Казаха, че само поставят ваксини и да се консултираме лекар. При положение че ми се обадиха неочаквано да отида след 45 минути, личният не ми вдигна...

# 4 934
  • В страната на мечтите.

Имаше само две сестри и казаха, че може да вдигне температура и да се консултирам с личния лекар. Изненадана съм, че нито ме питаха за заболявания, алергии, а аз имам, нито кръвното ми измериха дори. Казаха, че само поставят ваксини и да се консултираме лекар. При положение че ми се обадиха неочаквано да отида след 45 минути, личният не ми вдигна...

Много странно. На нас вчера и кръвно ни мериха, и температура, разпитваха ни дали имаме заболявания или алергии и към какво. Аз казах, че имам към храни и ме разпитаха подробно към какви точно и казаха, че щом нямам към шоколад, яйца или морски дарове, значи всичко е наред. После дори седяхме пред кабинета 20 минути, за да сме им наблизо, ако се случи нещо.

Общи условия

Активация на акаунт