Отговори
# 4 950
  • London
Трополинка храниш ли се ? Ако не си яла е напълно нормално да ти се гади .....хапни портокал,банан....нещо и ще ти премине, ако е от това.
Ами то пише, че само 7.9% вдигат над 38 температура от ваксинираните та явно не е много често срещано и да май си е бурна реакция.

# 4 951
  • Далечният изток
Мисля, че имаше гадене към страничните реакции. Бързо да минава, Трополинка.

# 4 952
Само днес ми каза да са две таблетки, от утре по една. Знам, че ако лекарят изпише, може, но интервалът между двете хапчета е много малък. Даже каза в 18 ч. да го пия, аз попитах не е ли много рано, и каза, че може и в 20. Все пак през 4 или 6 часа...Имали други болест, а и разговаряхме в чата, защото не си вдига телефона. Тоест не съм сигурна дали си спомни всичко, имащо отношение към противоалергично. Затова питам има ли прецедент.

Няма проблем да изпиете две таблетки. Аз съм пила и то в продължение на месец заради тежка алергия, неповлияваща се от една таблетка (по препоръка на лекар, разбира се).

# 4 953
Здравейте, имам въпрос към алергичните. Половин час преди ваксината пих един "Зиртек". Личният лекар каза да пия още един към 20ч. Още не съм го пила, понеже прочетох, че се пие по една таблетка от 10 мг веднъж дневно. Има ли някой да е пил по две на ден?
Аз преди почти две години се сдобих с нещо (жестоки обриви по целите ръце и крака),  на които не помогна кларитина, който пия при проблеми със съвсем другата ми алергия. За мене си беше бактериална зараза, но нямало как да се установи. Кожната ми предписва друго (кларитинът не можело да се предозира) четири пъти над нормалната доза. Аптекарката изпадна в шок. Пих го с два пъти над дозата.
А преди много години, когато в Родопите ме ужили една оса и започнах симптоми на много рисковата ми алергия са един следобед и вечер изпих максималната доза за няколко дни напред.
Не съм лекар, но не вярвам предозиране за ден-два да носи по-голям риск от тежка алергична реакция.

# 4 954
Момичета, питам за мой близък.
Освен парацетамол, какво друго може да пие за температурата?  38.4 °

# 4 955
  • London
Ибупрофен, аспирина също сваля температура. Някои пият аспирин + аналгин.

# 4 956
Ацефеин имал, дали е подходящо?

# 4 957
Въпрос към ваксинираните с Модерна:
След първата игла имали ли сте главоболие и, ако да - колко време продължи?
   Лейди, днес около 12 ч. на обяд е ваксиниран моят съпруг с Модерна. За сега - 22 ч. няма никакви оплаквания. Ако има нещо, ще пиша пак.

# 4 958
Към Недоволна и Алина : Благодаря Ви.
На какъв интервал пиехте хапчетата?

# 4 959
Към Недоволна и Алина : Благодаря Ви.
На какъв интервал пиехте хапчетата?
Аз сутрин и вечер по едно, но беше поне две седмици, докато проблемът не намаля.
Без да съм лекар или фармацефт си мисля, че еднократно приемане на по-висока доза за кратко време няма как да създаде проблеми, може само да предотврати такива (алергични, не говоря за други оплаквания и лекарства).

# 4 960
Ацефеин имал, дали е подходящо?
Ацефеинът съдържа парацетамол плюс аспирин. Подходящо е, но аз свалям температура успешно с Аналгин или течната му форма Хексалгин.

# 4 961
  • В страната на мечтите.
Преди да  вземеш хшксалгина  гадеше ли ти се?
Да не е от него?
От през нощта ми се гади, аз чак днес прибегнах до Хексалгина.

Трополинка храниш ли се ? Ако не си яла е напълно нормално да ти се гади .....хапни портокал,банан....нещо и ще ти премине, ако е от това.

Не се храня, честно казано. Мъжът ми се кара доста и само ми дава някакви неща, но нямам никакъв апетит и не мога и да си помисля за храна. Само топла вода с лимон и мед пих.

Мисля, че имаше гадене към страничните реакции. Бързо да минава, Трополинка.

Има, има. Сега и ние четохме листовката, която ни дадоха и има гадене и повръщане в много редки и в редки странични ефекти. Благодаря ти, Аида.

# 4 962
Не се храня, честно казано. Мъжът ми се кара доста и само ми дава някакви неща, но нямам никакъв апетит и не мога и да си помисля за храна. Само топла вода с лимон и мед пих.
Направи си чай от джоджен с мед и лимон, действа срещу повръщане.

# 4 963
  • София
Трополинка, пробвай със Спрайт. Сериозно. Съдържа натриев цитрат и действа много добре срещу гадене. На малки глътки.

# 4 964
Аз повърнах от ваксината и оттогава ми олекна. Два дни ми беше лошо и ми се гадеше.
След това ми мина всичко

Общи условия

Активация на акаунт