Отговори
# 4 935
  • София
Днес мои познати са се ваксинирали в Плевен с Модерна - цялото семейство (трима души) са били записани през платформата за неделя, 04.04, но им се обаждат по телефон днес да ги попитат дали могат да се явят по-рано. Попитали са с каква ваксина - Модерна. Какъв късмет е това, не знам,... В София как можем да разберем къде се ваксинират с различни от АЗ ваксини?
Аз затова казах, че не е невъзможно да попаднеш на РНК ваксина по съвсем стандартния начин.

# 4 936
И аз мислех, че така трябва, но на въпроса дали няма да ми измерят кръвното, понеже направо тръгнаха да ме ваксинират), казаха, че не мерят нищо, нямат "оборудване" и щяло да отиде по половин час на човек. Обясних и за алергиите, пак без никой да ме пита, и казаха, че трябвало да се консултирам и толкова. Впечатлението беше, че досаждам. Казаха, че това, дето съм чувала и чела, че преглеждат, мерят кръвно и т.н., всъщност не е така и не се прави.🤔
Ти как си?

# 4 937
  • В страната на мечтите.
И аз мислех, че така трябва, но на въпроса дали няма да ми измерят кръвното, понеже направо тръгнаха да ме ваксинират), казаха, че не мерят нищо, нямат "оборудване" и щяло да отиде по половин час на човек. Обясних и за алергиите, пак без никой да ме пита, и казаха, че трябвало да се консултирам и толкова. Впечатлението беше, че досаждам. Казаха, че това, дето съм чувала и чела, че преглеждат, мерят кръвно и т.н., всъщност не е така и не се прави.🤔
Ти как си?

Аз пък си мислех, че е нормално да те разпитат и даже ги питах дали има възможност да получа алергична реакция, а те казаха, че затова разпитват и няма от какво да се тревожа. Явно ние попаднахме на много приятни медицински сестри, които отговориха на всичките ни въпроси и ни отделиха по 20 минути в кабинета, въпреки че отвън имаше човек, които чакаше. А да, и ние пуснаха и двамата с мъжа ми, защото той се притесняваше и ми казаха да го държа за ръката Satisfied

Ако питаш мен как съм - Успях да сваля температурата до 37 градуса и се чувствам по-добре, като изключим, че много ми се гади, но иначе мъжът ми спи вече няколко часа и се надявам като стане вече да е добре.

# 4 938
  • София
Въпрос към ваксинираните с Модерна:
След първата игла имали ли сте главоболие и, ако да - колко време продължи?

# 4 939
  • Далечният изток
Лейди, на третия ден започна и ми мина около деветия след ваксинацията.

# 4 940
  • на пъпа на Златията
За тези с високата температура пробвайте чай с малинов конфитюр или  компот от малини. Чела съм, че руснаците така свалят температурата....

Аз се сетих как като бяхме деца ни слагаха парцали с оцет на челата и помагаше. Ама много миризлива работа, а аз с това гадене и повръщане дето имам само като помисля за кисело и ми се гади още повече.

Ами това гадене може да е от температурата . Слагай обикновена  мокра кърпа най вече на главата.
Тия  40 капки хексалгин не са ли много?
Приготви си и дрехи з а преобличане , като се изпотиш. .

Колко време след  ваксината  ви започнаха реакциите?

# 4 941
  • София

А пиеше ли нещо за глава? Кръвното вдигна ли го или само те болеше главата?

# 4 942
  • Далечният изток

А пиеше ли нещо за глава? Кръвното вдигна ли го или само те болеше главата?
Пиех в началото аналгин, но изобщо не ми помогна, след това парацетамол. От него май се повлия болката.
Кръвно не съм вдигала. Само стрелкаща болка в главата, не постоянна, от време на време, но много неприятна.

# 4 943
Здравейте, имам въпрос към алергичните. Половин час преди ваксината пих един "Зиртек". Личният лекар каза да пия още един към 20ч. Още не съм го пила, понеже прочетох, че се пие по една таблетка от 10 мг веднъж дневно. Има ли някой да е пил по две на ден?

# 4 944
  • София
Лекарите са първи постигнаха жадувания колективен имунитет. Защитени срещу вируса са 71% от медиците ни. С ваксини срещу COVID -19 са 59% от докторите, а други 12 имат антитела след преболедуване. Допълнително още медици са изразили желание да се имунизират. Очакванията са през май защитените срещу вируса доктори да надхвърлят 80%.
Според главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, "ваксинацията срещу коронавирусна инфекция може да стане изискване за започване на работа в определени сфери. Като такива той посочи социалната и тази на здравеопазването."
Ваксините срещу COVID-19 могат да станат задължителни за работещи в медицински заведения и социални служби и това няма да е незаконно. Но съвсем отделен е въпросът дали могат да бъдат уволнени или наказани по друг начин хора от въпросните групи, ако откажат иглата, обясниха днес юристи пред “Труд”.

от ТУК
Вместо да се чудят как да направят ваксините задължителни, управниците и всички там медицински експерти трябва да уточнят, аджеба, опасна ли е или безопасна нарочената за проблемна ваксина, а и всички останали. Защото в момента кашата е пълна и е безумие да бъде задължаван някой да се ваксинира с това, което го забраняват в други държави. Първо да се разберат, а после - под строй на "боц" за когото трябва и ако трябва задължиително.
Методът на убеждението винаги е за предпочитане, но в случая няма как да сработи, докато самите лекари не са убедени, че трябва да се ваксинират и не го направят доброволно. Нали на тях трябва да вярваме?

# 4 945
Здравейте, имам въпрос към алергичните. Половин час преди ваксината пих един "Зиртек". Личният лекар каза да пия още един към 20ч. Още не съм го пила, понеже прочетох, че се пие по една таблетка от 10 мг веднъж дневно. Има ли някой да е пил по две на ден?

Добре де, наистина ли подлагате под съмнение думите на лекар и вярвате повече на потребители във форум? На повечето H1 антихистамини от второ и трето поколение пише, че дозата е една таблетка на ден. Въпреки това, когато предстои рискова интервенция (операция, ваксина и т.н.), може да се изпишат 2х1 за някакъв период с цел натрупване. Обикновено се касае за 3-5 дни с подобно дозиране и после пак се минава на едно на ден.

На листовката също така пише “ако лекар не е изписал друго”. Във Вашия случай лекар е изписал друго. Слушайте го.

# 4 946
  • В страната на мечтите.
За тези с високата температура пробвайте чай с малинов конфитюр или  компот от малини. Чела съм, че руснаците така свалят температурата....

Аз се сетих как като бяхме деца ни слагаха парцали с оцет на челата и помагаше. Ама много миризлива работа, а аз с това гадене и повръщане дето имам само като помисля за кисело и ми се гади още повече.

Ами това гадене може да е от температурата . Слагай обикновена  мокра кърпа най вече на главата.
Тия  40 капки хексалгин не са ли много?
Приготви си и дрехи з а преобличане , като се изпотиш. .

Колко време след  ваксината  ви започнаха реакциите?

Не знам дали е от това гаденето, защото свалих температурата, но гаденето продължава. Ще пробвам и с мокра кърпа, ако пак се вдигне.
За Хексалгина така пишеше в листовката, че в 20 капки има 500 милиграма, а за възрастни над 56 килограма могат да се вземат до 1000 милиграма до 4 пъти дневно.

Трудно ми е да определя кога точно са започнали реакциите, защото 4 часа след това започна едно странно главоболие, което не успях да определя от какво беше и дали не беше от притеснението. После чак към 3 през нощта започна гадене, към 5 часа сутринта вдигнах температура и започна да ме втриса и като цяло съм така цял ден - на приливи и отливи, като в един момент съм добре и после всичко отначало. Снощи изобщо не спах и се надявам тази вечер да е малко по-спокойно.

# 4 947
Само днес ми каза да са две таблетки, от утре по една. Знам, че ако лекарят изпише, може, но интервалът между двете хапчета е много малък. Даже каза в 18 ч. да го пия, аз попитах не е ли много рано, и каза, че може и в 20. Все пак през 4 или 6 часа...Имали други болест, а и разговаряхме в чата, защото не си вдига телефона. Тоест не съм сигурна дали си спомни всичко, имащо отношение към противоалергично. Затова питам има ли прецедент.

# 4 948
При възрастни също има бурна реакция след първа игла на АЗ. Мама е на 72, на 11 час вдигна 39 температура и след това два дни си поддържаше между 37,4-38. Така, че е до организъм според мен, не толкова до годините.
Това не бих определила като "бурна" реакция. Но, разбира се, усещанията са субективни.

От листовката на АЗ:

Цитат
Най-често съобщаваните нежелани реакции са чувствителност на мястото на инжектиране (63,7%), болка на мястото на инжектиране(54,2%), главоболие(52,6%), умора (53,1%), миалгия(44,0%), неразположение (44,2%), пирексия(включва усещане за повишена температура(33,6%) и повишена температура >38°C (7,9%)), втрисане(31,9%), артралгия(26,4%) и гадене (21,9%). Повечето нежелани реакции са леки до умерени по тежест и обикновено отзвучават в рамките на няколко дни след ваксинацията.
В сравнение с първата доза нежеланите реакции, съобщени след втората доза, са по-леки и се съобщават по-рядко. Реактогенността обикновено е била по-лека и се съобщава по-рядко при възрастни в по-напреднала възраст (≥65години).
За мен да се поддържа температура 39 в продължение на часове си е бурна реакция н организма, но всеки както иска да си го приема.

# 4 949
  • на пъпа на Златията
Хексалгина ти е свалил температурата.
Според мен е трябвало   е да го вземеш като си усетила че се вдига температурата над 38.
Преди да  вземеш хшксалгина  гадеше ли ти се?
Да не е от него?

Общи условия

Активация на акаунт