Отговори
# 5 055
Днеска предизборно новина, че щели да внасят Пфайзер. Ама мерси. А Астрата ще я бутат, докато може явно, да не отиде зян. Докога ще ги чакаме да се накумят тия хора се чудя!? Изключително е дразнещо, че в момента пробутват на всички от платформата АЗ, а лъжат че имаш избор.

# 5 056
  • sofia
Вчера мм се ваксинира. Казали са му да пие по 1 аспирин протект вечер, 2 седмици след ваксината. 5 дена по-рано, на мен не ми препоръчаха това. Може би има нови протоколи?

# 5 057
Между 4 и 20 дни след първа доза.
На няколко места срещнах период между 3 и 14 дена, в единични случаи - до 16 дена. Това до 20 дни нова информация ли е?

# 5 058
И на мен ми казаха 20 дни да пия аспирин протект.
Аз се ваксинирах на 02.04 в 14. Вечерта имах болка и изтръпване в ръката и леко гадене, на сутринта имах леко главоболие, сухота в очите, леко гадене. Но към 10 вдигнах 38 и почнаха силни болки в мускулите и така до 20 часа. До 3 през нощта бях с 37.6, тази сутрин вече нямам температура, но съм отпаднала.
На 26 съм.

# 5 059
  • София
Няма значение на колко години е човек - на всеки може да се случи да изпадне в състояние, в което да не може или да отказва да взема решения. Тогава е моментът роднини или приятели да се включат и да поемат инициативата.

# 5 060
Вчера в другата тема беше даден линк към изявление от някакъв човек, който е в болница с тромб един месец след ваксинация с АЗ и твърди, че има още една жена, хоспитализирана по същата причина, пак месец след ваксинация. Това според мен е нещастно съвпадение, тъй като първо е цял месец след ваксината и второ, става въпрос за обикновен тромб, а не за това супер рядко състояние, за което се тръби. Това, което ме кара да съм леко подозрителна към човека е, че същата информация от първо лице беше пусната от друг профил, който прилича на тролски. От друга страна, и двата профила твърдят едно и също, не се повтарят дословно и са много конкретни и последователни в поставената диагноза, което ме кара да мисля, че пише един човек. Не мисля, че човекът лъже, но и не мисля, че става въпрос за страничен ефект от АЗ.

# 5 061
  • В страната на бурите
Може ли някой да сподели информация за периода между  първа и втора доза при АЗ? При мен е 28 дни според листчето, при мъжа ми е над 3 месеца. И двамата сме още с първа доза. Знам, че периода варира, че е по-добре да мине повече време, но дали сте попадали на лекарско интервю или обосновано медицинско мнение по въпроса?

# 5 062
Може ли някой да сподели информация за периода между  първа и втора доза при АЗ? При мен е 28 дни според листчето, при мъжа ми е над 3 месеца. И двамата сме още с първа доза. Знам, че периода варира, че е по-добре да мине повече време, но дали сте попадали на лекарско интервю или обосновано медицинско мнение по въпроса?
Има интервал даден от производителя - 4-12 седмици между двете дози. У нас решиха този интервал да е 10 седмици.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/vaxze … nformation_bg.pdf

# 5 063
  • София
Да, на някои са казали, че на картончета пишат първата възможна дата (след 4-ри седмици), а не че тогава е задължително да се постави втората доза. После приеха 10 седмици у нас.

# 5 064
  • София
Моята дата е 11 седмици след първата доза. Ваксинирах при личния лекар, уговорката е да се чуем няколко дни преди това.

# 5 065
  • София
В Софиямед се ваксинирахме с ММ, с АЗ.  Следващата дата е след 11 седмици. Казаха на датата да отидем директно в кабинета, нямало нужда да се обаждаме. И няколко дни след това - при ЛЛ за документа за ваксиниране, че ни е важен.

# 5 066
  • София
Пети ден след АЗ (жена ми) има усещане за тежест от колената надолу. Има ли повод за притеснение и въобще връзка с тромби? Не е с прекомерно тегло, активен човек, не пуши, противозачатъчни не е пила последните десет години.

# 5 067
В Софиямед се ваксинирахме с ММ, с АЗ.  Следващата дата е след 11 седмици. Казаха на датата да отидем директно в кабинета, нямало нужда да се обаждаме. И няколко дни след това - при ЛЛ за документа за ваксиниране, че ни е важен.
Aisha, в коя София Мед? Аз си мислех, че могат да дадат сертификата веднага след ваксинацията, но явно не им се занимава. А е глупаво понеже на мен и ЛЛ ми е в София Мед и веднъж за ваксина, веднъж до ЛЛ си е двойно разкарване.

# 5 068
Най-добре е притесняващите се да си пуснат кръвни картини, няма смисъл тук да се гадае.

# 5 069
Пети ден след АЗ (жена ми) има усещане за тежест от колената надолу. Има ли повод за притеснение и въобще връзка с тромби? Не е с прекомерно тегло, активен човек, не пуши, противозачатъчни не е пила последните десет години.

Ако се притеснявате, пуснете кръвни или се обадете на ЛЛ. Но това всичко може да е, включително и преумора.

Общи условия

Активация на акаунт