Отговори
# 5 115
Lemy, не, нямам ясна диагноза. Изследваха ме за лупус и ревматоиден артрит в Ревматологията. Не откриха обаче проблема какъв е. Само този ана титър положителен си излизаше всеки път. Да, четох им препоръките на ревматологията. Доста общо. По-скоро касае хората на терапия как да си я променят заради ваксината.

# 5 116
  • София
Ваксинираха ли се 18 годишните ви младежи?
И ще се ваксинират ли тези, които скоро стават на 18 и ще имат вече това право?

# 5 117
Питах в другата тема, но ме изтриха, та ще пробвам тук. Моля мод ако прецени, че въпросът ми не е и за тук, да го изтрие.
Някой дали би могъл да ми препоръча зъболекар в София (по възможност в източни квартали) , който е ваксиниран или наскоро преболедувал? Наболява ме зъб, но ми се струва доста рисковано в момента да ходя при зъболекар, който нито е ваксиниран, нито е изкарал вируса, а това пък съответно няма как да го знам.
Може и на лични. Благодаря!

# 5 118
  • София
ЕО ДЕНТ, ваксинирани са.

# 5 119
Може да са ваксинирани, но не ги препоръчвам.

# 5 120
Е, жената пита за ваксинирани, друго изискване няма.

# 5 121
ЕО ДЕНТ, ваксинирани са.
Много благодаря! Ходила съм там няколко пъти за обикновени кариеси, за друго нямам наблюдения.
Всичките им зъболекари ли са ваксинирани?

# 5 122
Ваксинираха ли се 18 годишните ви младежи?
Да

# 5 123
  • Бургас
и моят 18г. младеж е ваксиниран

# 5 124
  • Пловдив
Ваксинираните(вкл.с 2-те дози) могат да са заразени,да пренасят вируса,защото ваксините нямат стерилизиращ ефект,ваксините предпазват от тежко боледуване и смърт.Така че ваксиниран или неваксиниран зъболекар рискът за пациента е един и същ.

# 5 125
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не е баш така
1. Вдишваш вирус, но той не се размножава много в тялото ти, защото антителата го локализират и убиват за два дни

2. Вдишваш вирус, започва репликация, разболяване, ти си ходещ
вирусен резервоар, в който вируса все повече и повече се размножава в тялото ти, възможно е да мутира, дори няколко пъти, докато разбереш, че си болен и се тръшнеш, защото тялото е започнало реакция , но преди това да заразиш стотици хора. Това може да продължи от 2 дни, което е най- безопасно за останалите, до 2 седмици инкубационен период, което е най- подло

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 19:41 от Роузи

# 5 126
Ровейки се за автоимунните намерих тази статия. От януари е, но не мисля че към момента имат повече инфо. Общо взето с две думи - на теория по-добре ваксинация, на практика никой не знае. https://www.portalnapacienta.bg/2021/01/12/%D1%80%D0%BD%D0%BA-%D … 0%BE%D1%80%D0%B8/

# 5 127
Ваксинираните(вкл.с 2-те дози) могат да са заразени,да пренасят вируса,защото ваксините нямат стерилизиращ ефект,ваксините предпазват от тежко боледуване и смърт.Така че ваксиниран или неваксиниран зъболекар рискът за пациента е един и същ.
Учените все още не знаят дали това е така, а Вие тук публикувате уверено някакви гръмки и категорични изказвания... 🙄
Може ли достоверен източник да посочите?

https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-covid-vaccine-mo … nsmission-disease

# 5 128
  • София
С коя ваксина са ваксинирани 18-годишните ви младежи?

Имаха ли някакви странични реакции?

# 5 129
  • София
Много от приятелите на 18-годишния ми син се ваксинираха. Всички с АЗ, на коридорите. Повечето имаха очакваните реакции, някои повече, други по-малко, един не реагира никак.
Моят син се беше засилил, аз го спрях, защото изкара ковид през октомври-ноември миналата година и исках да изследва първо антитела (все още има, макар и не много, но с добър процент на протекция, та го оставихме за края на лятото или есента, с надежда да има ваксина, която покрива новите щамове). Иначе той имаше няколко пъти неволен контакт със заразени от декември насам и не се зарази, не го и донесе вкъщи (ние не се заразихме от него, нямахме антитела и се ваксинирахме с АЗ през февруари на коридорите).

Общи условия

Активация на акаунт