Отговори
# 5 130
И аз от вчера на обяд съм в групата на чипираните с първа доза. Това е петия ми опит за ваксинация и първия успешен. Нищо не усетих при ваксинирането, до този момент също нямам никакви оплаквания. С Пфайзер.

# 5 131
  • София
Много от приятелите на 18-годишния ми син се ваксинираха. Всички с АЗ, на коридорите. Повечето имаха очакваните реакции, някои повече, други по-малко, един не реагира никак.
Моят син се беше засилил, аз го спрях, защото изкара ковид през октомври-ноември миналата година и исках да изследва първо антитела (все още има, макар и не много, но с добър процент на протекция, та го оставихме за края на лятото или есента, с надежда да има ваксина, която покрива новите щамове). Иначе той имаше няколко пъти неволен контакт със заразени от декември насам и не се зарази, не го и донесе вкъщи (ние не се заразихме от него, нямахме антитела и се ваксинирахме с АЗ през февруари на коридорите).
Само да кажа, че аз боледувах ноември и някои от моите познати, с които го карахме по едно и също време, вече се разболяха втори път. Аз лично в събота се ваксинирах и смятам, ще това е правилното решение. Решението, разбира се, е Ваше, но помислете.

# 5 132
Моята дъщеря се ваксинира с АЗ. Не е карала ковид. Странични реакции - температура, главоболие, замайване, прилошаване. Първите 24 часа по-изразени, на следващия ден вече по-слаби. Реакциите бяха по-силни и по-продължителни, отколкото при мен и мъжа ми, но не са ме притеснили, бяха в рамките на очакваното.

# 5 133
  • Варна
То пък щото след ваксина никой не се разболява. Има хора, които просто не изграждат имунитет, за съжаление. С новите щамове ефективността също е спорна. Аз също мисля да изчакам до края на лятото. С ваксина, без ваксина скоро няма да се юрна по живота без предпазни мерки, така че...

# 5 134
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
То лятооо... Не, че нещо, но нашите втори дози са за юни и чак 20 дни след тях се очаква да сме предпазени. Тъй че, лятото дойде

# 5 135
  • Варна
Ами аз преболедувах и все пак мисля/надявам се, че имам имунитет поне колкото след ваксина. Както и синът на Рали.

# 5 136
  • Бургас
И моят младеж е с АЗ,  първа доза преди 15  дни, бая реакция имаше, първата вечер имаше силна треска, беше му студено, чак зъбите му тракаха, през нощта вдигна температура 39, на другия ден- 37.5, на третия ден се събуди здрав и свеж  като репичка

# 5 137
  • на земята
Запазих час за РНК ваксина на 9 април.
Казаха,че щяло да има,много се съмнявам ,ама да видим.
Дано сме здрави до тогава .

# 5 138
Е  не, вакснте прстигнаха - Пфайзер.

# 5 139
  • София
Е  не, вакснте прстигнаха - Пфайзер.

След като са тук, кога ще ги пуснат за свободен избор?

# 5 140
За момента са само 62000 дози, ако пазят втората са за 30000 души, мислите ли че ще стигнат?

# 5 141
Аз се надявам, с тях, да започнат приоритетно да ваксинират тези над 65г и хронично болните, особено диабетици и сърдечно болни.

# 5 142
  • София
За 18-годишната мисля да изчакаме Джонсън. Подочуха се мнения, че била поподходяща за хората до 25 г. Въпреки, че честно казано вече не вярвам на всичко. За нас е важно да е векторна, а не иРНК и понеже Спутник няма да дойде скоро, търсим алтернативни варианти. Като гледам как реагират младите на АЗ малко ме хваща шубето, въпреки, че честно казано още миналата седмица мислехме да се ваксинира щерката с АЗ, но един разговор в ИСУЛ ми промени стратегията.

# 5 143
  • SF
Чакам Модерна да стигне до коридорите.

# 5 144
  • Варна
Като гледам как реагират младите на АЗ малко ме хваща шубето, въпреки, че честно казано още миналата седмица мислехме да се ваксинира щерката с АЗ, но един разговор в ИСУЛ ми промени стратегията.

Младите по-бурно реагират, защото имат силна имунна система за разлика от по-възрастните.
Аз, честно казано, щях да се притесня, ако нямах никакви реакции. Така се зарадвах на температурата, че не е истина. Joy

Общи условия

Активация на акаунт