Отговори
# 5 490
Предстой ми ваксинация с Модерна във вторник, но започвам леко да се разубеждавам заради всичко, което прочетох докато чакам да стане време Sweat Smile
Освен кръвна картина и наличие на антитела, какви други изследвания е редно да се направят преди да се ваксинираш?
От лекар чух важно е преди ваксина да се пусне само бърз антигенен тест, друго не. Защото Ковид и ваксина е много опасна комбинация.
Тази кръвна картина и антитела за какво да ги изследваш? Аз поне не намирам логика.

# 5 491
  • София
Предстой ми ваксинация с Модерна във вторник, но започвам леко да се разубеждавам заради всичко, което прочетох докато чакам да стане време Sweat Smile
Освен кръвна картина и наличие на антитела, какви други изследвания е редно да се направят преди да се ваксинираш?
От лекар чух важно е преди ваксина да се пусне само бърз антигенен тест, друго не. Защото Ковид и ваксина е много опасна комбинация.
Тази кръвна картина и антитела за какво да ги изследваш? Аз поне не намирам логика.
От кой лекар го чухте това?
Защото пък тук казват точно обратното. Че е абсолютно безсмислено да се прави антигенен тест (моят беше отрицателен, въпреки че бях с Ковид) и че дори да се сложи ваксина, когато вече си заразен, тя само може да помогне.

# 5 492
Veseto, уточнява ли се дали тромбозите от Пфайзер са пак масово при млади жени?
Ако и там има такава тенденция значи трябва да се търси проблемът в комбинацията "ваксина+жена в детеродна възраст".

# 5 493
Veseto, ама за същият вид рядка тромбоза/едновременно кръвотечение и съсиреци/тромби/ ли се говори или по принцип тромбоза?

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 11:43 от stasha_s

# 5 494
  • София
Veseto*, благодаря! Не разбирам френски, така че ще чакам ако можеш да отговориш на въпросите, които са задали другите Simple Smile
Аз продължавам да мисля, че ако е имунна реакция, то тя е към всички ваксини, просто сега се фокусираха върху АЗ. Както винаги се използва половинчато опредлена информация с немедицински цели, а пациентите кучета ги яли.

# 5 495
  • София
Чакайте сега, във френския линк за тромбоза ли се пише или за това рядко срещано явление, докладвано при Астра Зенека, мисля, че се казва тромбоцитопения, да ме извиняват лекарите, ако бъркам?

# 5 496
През цялото време си мисля, че е за всички, а не само за АЗ. Затова и си пия аспирин протект и се моля да не ни настига.
Но мисля, че при Pfizer няма засечени тромбози, комбинирани с ниски тромбоцити. Това е разликата. Само тромбози, ако е успокояващо.

# 5 497
  • София
Чакайте сега, във френския линк за тромбоза ли се пише или за това рядко срещано явление, докладвано при Астра Зенека, мисля, че се казва тромбоцитопения, да ме извиняват лекарите, ако бъркам?
Тромбоцитопения се нарича ниското ниво на тромбоцити. Въпросната тромбоза е съпътствана с нисни нива на тромбоцити, което си е необичайно, защото всъщност многото тромбоцити са рискови за тромбози.
На моето малкото дете като му паднат тромбоцитите почва да му тече кръв от носа. Реално ако са ти ниски тромбоцитите и пиеш аспирин протект не е ОК. Затова ми е чудно като всички се поддадохме на тази истерия какви неща можем да си навлечем с подобни действия като пиенето под път и над път на аспирин, вкл. и риска от кръвоизливи на жените, когато да в цикъл.

# 5 498
Не пийте превантивно аспирин протект, не е ясно дали ще помогне, а много е вероятно даже да навреди.

По принцип това "тромбози" е много подвеждащо, защото реално не обяснява добре за какво иде реч и настава голямо объркване. Това няма общо с обичайните тромбози, а състоянието е по-скоро тромбоцитопения (ниски тромбоцити) която парадоксално води до тромбози.
Най-близко до това е т.н. хепарин индуцирана тромбоцитопения и вероятно се дължи на сгрешен имунен отговор. Лечението не е лесно и вече има алгоритми дори от британскити специалисти, но употребата на кръворазреждащи препарати не е така проста и проволинейна, а се прилагат други методи. Така че според мен не пийте нищо превантивно специално заради това.
Ако ви е предписан аспирин протект по друг повод, тогава пийте си го.

# 5 499
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не вярвам, че пиенето на Аспирин протект ще навреди

# 5 500
И при Пфайзер ли има ниски тромбоцити?
Аспирин пия за първи път:grinning: Лекарства, извън разни добавки като омега 3, селен и витамин С, никога не съм си самопредписвала:)

# 5 501
Ще започнат кисилини в стомаха.

# 5 502
Да, има тромбоцитопении при РНК ваксините, дори смъртни случаи.

Роузи, може да навреди, ако получиш тромбоцитопения, каквото всъщност представлява това състояние. Освен тромбоза има и ниски тромбоцити и кървене. Според мен не е оправдано до го пиеш специално заради това.

# 5 503
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ще започнат кисилини в стомаха.

Ако ти е предписано да си го пиеш, си го пиеш. Срещу Ковид може и да не помогне, но едва ли ще навреди

# 5 504
Ако това нещо го знаех на 12 март, не бих се ваксинирала. Признавам:)
Вече ужасно ме стегна глава, крака. Всичко.

Общи условия

Активация на акаунт