Отговори
# 5 475
Американците са ваксинирани масово с Модерна, сега започват и с Янсен.
Има ли случаи на тромбози? Питам за тези 0,00006 процента, които има при Астра Зенека?

Аз искам Модерна, но май ще ми се падне Файзер.

Има случаи и след Модерна и Файзер, но отново малък % и няма 100% доказана връзка. Затова се чудя защо се говори само за Астра Зенека навсякъде, а не се споменава, че евентуалните проблеми и за трите ваксини са сходни.

https://www.nytimes.com/2021/02/08/health/immune-thrombocytopeni … accine-blood.html

Иначе, аз също се "проверявам и анализирам" от време на време, след ваксината, въпреки, че попринцип съм спокойна, но такова е положението.

# 5 476
Да, измести се фокуса за вредата от covid, към ваксините.
При моя позната, която го кара ноември, започнаха някакви странни реакции - подуване с болки и сърбеж на различни части от тялото. Засега и дават антихистамини, но не знаят какво е това нещо.

# 5 477
Покрай ваксините забравихме като че ли дългосрочните поражения от ковид заболяването, както и огромния риск от заразяване.
Ваксинирайте се, хора.
Но на мен все ми се струва, че страха от ваксините  владее хора, които по принцип искат да изчакат и се колебаят.
Който иска да пътува и живее що годе нормално, вече си е сложил главата в торбата / сложил си е субстрата в тялото/.
Друг е въпросът, че тази причинно следствена връзка на тромбите с АЗ трябва да се анализира и да се намерят причините, защото това самонаблюдение направо ще доведе до масови психози. Несериозно е някак.
Съгласявам се напълно. Бях пръва писта да се записвам за ваксина, когато пуснаха онлайн платформата. После майки, баби и кой ти там ми надуха главата с конспирации и затова сега използвам думата "страх".
Редно е всички, които имат възможност и желание да се ваксинират, но според мен и предварителните проучвания и изследвания са си доста важни.
Аз например съм с таласемия, ходи разбери има ли рискове и какви биха били...

# 5 478
Син динозавър, двама таласъми имам в къщи, нищо им няма след ваксините, не го мисли в тази посока изобщо.

# 5 479
  • София
Американците са ваксинирани масово с Модерна, сега започват и с Янсен.
Има ли случаи на тромбози? Питам за тези 0,00006 процента, които има при Астра Зенека?

От в. "Сега"
"Има сигнали за тромбози и при другите ваксини. За "Джонсън и Джонсън" те са три, но това е твърде малко на фона на 4.5 млн. ваксинирани. Случаите на тромбози сред ваксинирани с "Пфайзер" са 35 в световен мащаб при 44 млн. приложени дози в ЕС. При "Модерна" са докладвани 5 такива случая при 4 млн. ваксинирани в Европа, съобщи шефът на аналитичната дейност в ЕМА Питър Арлет."

Lemy, и аз май ще изчакам.. и аз бях сметнала десета седмица. Нас ни ваксинираха във ВМА и на картончето ми пише от 28 дни до 84, нямам дата. Въпросът е да не се получи обратен ефект. Към 80-ти ден организмът да е забравил за Ковид и наново да се сблъска като с нещо ново. Въпреки, че е малко вероятно.

# 5 480
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Нека, наистина, някой хематолог да си даде мнението, дали изследване на тромбин, плазмин, фибрин, антитромбин...
или каквото там се изследва- Фибриноген, Протромбин биха могли да дадат някаква идея дали след Ковид или ваксина си склонен да образуваш тромби

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 11:09 от Роузи

# 5 481
Относно втората доза на АЗ, мисля че пише до 84 дни, защото след този период те зачеркват и не ти пазят дозата.

# 5 482
  • Sofia
Майка ми утре има час през регистъра в Окръжна . Някой знае ли какво е положението. Вчера прочетох,че имало и от трите.

# 5 483
Да де, но имам предвид, че не се полага.

# 5 484
Здравейте, някои от Пловдив да се е ваксинирал вчера или днес в Рзи,да каже как е положението?Чета, че има големи опашки,но аз като имам час от ел.регистъра дали трябва да се редя и аз?!🤔

# 5 485
# 5 486
  • София
Да, измести се фокуса за вредата от covid, към ваксините.
При моя позната, която го кара ноември, започнаха някакви странни реакции - подуване с болки и сърбеж на различни части от тялото. Засега и дават антихистамини, но не знаят какво е това нещо.
И аз го карах ноември. Леко уж. Доскоро си влачех болки в очите, кръста.
Сякаш потвърждавам теорията, че след ваксина се облекчава и пост ковид синдрома. В събота се ваксинирах...
По повод другите ваксини и тромбози след тях, о, да, има си ги. И са много повече отколкото са посочени в тая статия от "Сега". Само във Франция има 89 случая след Пфайзер. Ще потърся източника.

# 5 487
  • София
Е, ако някой се разболее след първа доза, пак ли трябва да бърза за втора? Ами ако точно тогава е в карантина, какво? Пак го отписват от системата и не му се полага доза ли, макар и в по-късен момент? Много неясноти има още и дано по-бързо да ги изчистят, че колкото повече нараства броят на ваксинираните, толкова повече специфични случаи ще има.

# 5 488
Весето, много е хубаво това, което споделяш за симптомите на дългия ковид, дай боже да има и още по-голямо подобрение след втората доза.

# 5 489
  • София
Ето го. На френски е, но пише, че за периода от 19 до 25 март са докладвани 37 случая на тромбоза след Пфайзер, от общо 89 за целия период.
Източникът е френската агенция по безопасност на лекарствата.

Общи условия

Активация на акаунт