Отговори
# 5 460
  • София
Можем без алергени и алкохол, но диапазон от поне 20 дни да ни вменяват самонаблюдение след ваксина си е идиотско,  не може здрав човек да разглежда себе си като потенциално тежко болен.  Колко хора ще си побъркат психиката и ще си докарат фалшиви сиптоми, не им дреме.

Това, което не ме болеше  по тялото, след всичката разнопосочна информация ме заболя.
Че това е цел и тенденция от самото начало на ковид кризата Simple Smile

Lemy, ми какво да правим!? Не върви така започнати пък недовършени Wink Аз лично засега смятам да си сложа втората доза. Понеже продължавам да се чудя как така решиха, че е ваксината виновна при положение, че не могат да кажат точно какво отключва тази тромбоза. Единственото им предположение е имунна реакция. Като оставим настрана, че имунна реакция може да има от всяка ваксина, можем да допуснем, че реакцията при втората доза би трябвало да е по-малка. Т.е. и риска от тромбози нищожно малък.

Освен всичко от агенцията не са казали нищо съществено. Потвърдили са ВЪЗМОЖНА връзка между тромбозите и ваксините. Това и аз можех да го кажа, понеже съм възрастна и по мое време не се наблягаше на уроците четене с разбиране, а просто си разбирахме какво четем.

# 5 461
Ваче, въпросът ми е на коя седмица трябва да отидем за втора доза. Аз си бях сметнала за десетата, сега пише че ще удължават още, но но от написаното - до 84-ти ден, не ми говори нищо конкретно. 🤔

# 5 462
84 дни са точно 12 седмици.

# 5 463
Е да де, но в статията са написали до 84-тия ден. Сега последно на десетата ли да отида, на 11-та ли, на 12-тата ли?

# 5 464
Всъщност това, което ЕМА гръмко съобщиха на пресконференцията е същото, което съобщиха и преди месец... може да има връзка, може и да няма, ползите надвишават вредите. Не знам защо отново цялата истерия започва отначало.

# 5 465
  • Враца
Според мен е време да поканят някой хематолог, който да разясни малко повече - дали се налага някакви изследвания преди втора или първа доза.
Аз лично си падам хипохондрик и ако трябва 20 дни след втората доза да треперя за всичко, направо не ми се мисли, ще се зомбирам накрая. А ми се иска да сложа и втората. По план, ако е на 10-та седмица ми се пада 05.05.
Не ми се вярва да се съберат достатъчно данни дали това състояние може да е само след първа доза, а при втората да няма.
Ако немците имат протокол за такива случаи, иска ми се да вземат да го разпространят до лекарите тук.

# 5 466
  • SF
Американците са ваксинирани масово с Модерна, сега започват и с Янсен.
Има ли случаи на тромбози? Питам за тези 0,00006 процента, които има при Астра Зенека?

Аз искам Модерна, но май ще ми се падне Файзер.

# 5 467
Интервю с доктор Илиев по повод Астра Зенека от тази сутрин.
https://nova.bg/news/view/2021/04/08/322395/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

# 5 468
Есме, ти защо искаш точно Модерна?

# 5 469
  • SF
Ами.... аз все питам, питам тук. И накрая реших, че искам Модерна.
Със сигурност искам РНК ваксина и изборът ми е Файзер или Модерна.
Не ме питай защо искам, защото и аз не знам защо я искам. Искам я, за да знам, че имам мнение и уж ми е информиран изборът. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 5 470
Есме, аз пък чух,
Скрит текст:
че Модерна за съществуването си, нямат друго одобрено лекарство. Та някак не ми вдъхва много доверие пред Пфайзер. Де да знам де, мои си размишления.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 10:01 от Lemy

# 5 471
Предстой ми ваксинация с Модерна във вторник, но започвам леко да се разубеждавам заради всичко, което прочетох докато чакам да стане време Sweat Smile
Освен кръвна картина и наличие на антитела, какви други изследвания е редно да се направят преди да се ваксинираш?

# 5 472
Син динозавър, мен повече ме е страх от ковид, отколкото от ваксините. Но ти си прецени.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 10:10 от Lemy

# 5 473
Покрай ваксините забравихме като че ли дългосрочните поражения от ковид заболяването, както и огромния риск от заразяване.
Ваксинирайте се, хора.
Но на мен все ми се струва, че страха от ваксините  владее хора, които по принцип искат да изчакат и се колебаят.
Който иска да пътува и живее що годе нормално, вече си е сложил главата в торбата / сложил си е субстрата в тялото/.
Друг е въпросът, че тази причинно следствена връзка на тромбите с АЗ трябва да се анализира и да се намерят причините, защото това самонаблюдение направо ще доведе до масови психози. Несериозно е някак.

# 5 474
Интервю с доктор Илиев по повод Астра Зенека от тази сутрин.
https://nova.bg/news/view/2021/04/08/322395/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Както винаги много точен.

Аз също си мисля, че за тези, които вече имаме сложена първа доза може би го няма дори малкия риск при втората. Но това засега е само теория.
Както и да е, според мен прекалено много шум се вдига за нещо наистина много рядко. Тромбоцитопении по принцип има и при останалите ваксини, а това 20 дена да се гледаш под лупа след ваксината, според мен вече е прекалено. Хубаво е човек да знае, че има някакъв много малък потенциален риск и какви са симптомите и дотам. Препоръчвам хората да имат нагласата, че нищо няма да им се случи, защото вероятността нищо да не им се случи е меко казано огромна, по-голяма от един куп ежедневни дейности, които сигурно носят по-голям риск.

Общи условия

Активация на акаунт