Отговори
# 5 445
тя ми беше казала при нужда парацетамол, той я нахока да не препоръчва тая отрова и само аналгин да съм пиел; щото пък аналгина нямал други странични реакции, не му остана длъжна сестрата (Александровска).

За аналгина в другата тема казаха, че във Великобритания го дават само на животни заради опасни странични ефекти е спрян за употреба при хора. Simple Smile В България обаче си го пием редовно, аз също го пия нещо ако ме боли ми минава много бързо от него. Simple Smile

# 5 446
Искам да попитам след ваксинация давали ли са ви листовка храни, които не трябва да се ядат, на приятелка са дали от РЗИ - ами то почти нищо не може да се яде - храните са - ядки, яйца, шоколад, млечни, бобови, риба, свинско, зеле, целина, ягоди ?

На нас не. Но ни казаха да не пием никакъв алкохол до 7-я ден след втората доза.
Щото сте ваксинирани със Спутник, нали ? Grinning
В кръга на шегата, защо това? На мен ми казаха Два дни никакъв алкохол, тамън да питам 'що два, сестрата и с доктора се скараха - тя ми беше казала при нужда парацетамол, той я нахока да не препоръчва тая отрова и само аналгин да съм пиел; щото пък аналгина нямал други странични реакции, не му остана длъжна сестрата (Александровска).

Ми знам ли - така казаха и го спазваме Grinning Не, че ни пречи де - ние така или иначе не пием алкохол.

# 5 447
  • София
Хайде и хипохондричката в мен се обади. 17 дни след първа доза АЗ,днес ме болят разширените вени. Естествено нямам никаква представа какво значи това. Случвало се е и в далечното минало, но тогава не бях ваксинирана. Сега започвам да си вкарвам разсъждения в главата...дали пък...какво пък...защо ли...а дали след...или не...Вероятно утре ще ми минат, но все пак целия шум покрай тия тромбози си оказва влияние.

# 5 448
  • Бургас
Е, не са глупости това с храните Simple Smile Казвам го, защото реагирате твърде остро. Нормално е при всяка манипулация на имунната система да се избягват алергените, защото те я товарят също. Шоколад, яйца, риба... дори съм убедена, че хората с алергии ще го направят след ваксинация без дори да им казват. Simple Smile
Аз съм с хранителни алергии и такива към съставки в козметични продукти. Просто и като преди си се пазих от алергени. Шоколада - черен (т.е без мляко) и без ягоди (то не, че по това време има такива, които си струват). Смених крема за лице с чисто кокосово масло и просто и взимах ксизала. Но не съм ограничила нищо повече. Може би при Пфайзер има повече значение.

С тези новини ще ни побъркат. Днес си говорих с приятелка, че ни докарват до там: на 20 ти ден от АЗ или ти ядат кюфтетата или правиш курбан Simple Smile

# 5 449
  • София
Благодаря и на мен ми се стори прекалено това с храните, ако човек има алергии разбирам. А това с алкохола да не се пие до след втора доза ако го кажат на моя мъж ще откаже да се ваксинира Grinning

# 5 450
  • София
Скрит текст:
Искам да попитам след ваксинация давали ли са ви листовка храни, които не трябва да се ядат, на приятелка са дали от РЗИ - ами то почти нищо не може да се яде - храните са - ядки, яйца, шоколад, млечни, бобови, риба, свинско, зеле, целина, ягоди ?

На нас не. Но ни казаха да не пием никакъв алкохол до 7-я ден след втората доза.
В кръга на шегата, защо това? На мен ми казаха Два дни никакъв алкохол, тамън да питам 'що два, сестрата и с доктора се скараха - тя ми беше казала при нужда парацетамол, той я нахока да не препоръчва тая отрова и само аналгин да съм пиел; щото пък аналгина нямал други странични реакции, не му остана длъжна сестрата (Александровска).

Ми знам ли - така казаха и го спазваме Grinning Не, че ни пречи де - ние така или иначе не пием алкохол.
Лейди Касиопея, не разбрах заради коя ваксина са ви издали това предупреждение?

# 5 451
Нищо смешно или потресаващо не виждам в това, че трябва да се избягват потенциални алергени, те се наслагват мисля и комбинацията с ваксините хич може да не е добра. За алкохола отдавна казват, за всички ваксини, че не трябва да се комбинира. Толкова ли не можете ден-два да издържите?

# 5 452
Можем без алергени и алкохол, но диапазон от поне 20 дни да ни вменяват самонаблюдение след ваксина си е идиотско,  не може здрав човек да разглежда себе си като потенциално тежко болен.  Колко хора ще си побъркат психиката и ще си докарат фалшиви сиптоми, не им дреме.

Това, което не ме болеше  по тялото, след всичката разнопосочна информация ме заболя.

# 5 453
  • София
За алкохола е ясно, че и с повечвто лекарства не трябва да се комбинира не само с ваксини, не знам защо е толкова изненадващо. Да не говорим, че ако пет дни не можем без алкохол, имаме и друг проблем. Но това е за една друга тема.
За алергените, също не мисля, че в изненадващо. Това важи за всички ваксини, аз лично нямам никакви алергии, никой не ми е казвал да не ям алергени, но няка си от годините опит с децата го предположих. И междувременно 3 дни преди и 3 дни след ваксината пих Зодак.

# 5 454
  • Швейцария
Ronald, спазваме си всички мерки, както и преди ваксината. Когато работя слагам маска и карам и клиентите да слагат. Но съм поканила гости на вечеря, което преди не го правех. Но аз съм си хипохондричка.

# 5 455
Скрит текст:

Лейди Касиопея, не разбрах заради коя ваксина са ви издали това предупреждение?

О, извинявай, не съм разбрала, че ме питаш - Модерна

# 5 456
  • Швейцария
На нас никой нищо не ни е казвал да спазваме. Питаха само какви медикаменти взимаме и какви болести имаме. Особено за антикоагуланти питаха. А и ние сме с Модерна. И спорт правихме и ядохме всичко. Алкохол не пием по принцип.

# 5 457
  • Козлодуй
ditmade, и мен ме заболяха вени на дясната ръка но тя си ме боли от години като се нагрее, а сега още е студено времето и ми направи впечетление, че ме боли и започнах да взимам по един Аспирин протект и валериан вечер за да се успокоя и вече само след три вечери болката се успокои Simple Smile С АЗ съм и в началото ме боляха мускулите и ставите но това отмина Simple Smile Втората доза ми е в края на май и ще я слагам ако има Simple Smile

# 5 458
Аз не разбрах, че за пет дни се изисква да не се пие алкохол, а за период от първа доза  до седем дни след втора доза Модерна, което идва повече от месец. Този безалкохолен пост надали ще е някакво страхотно постижение при друга ситуация, но при такава, в която си притеснен от вируса, отделно и от странични ефекти от ваксината, нямаш особено вълнуващ социален живот, за да се разсейваш с други неща, работиш през по-голямата част от времето от вкъщи, става неприятно. Щефи добре го е описала - вторачваш се във всякакви болежки и от здрав човек се превръщаш в болен. А уж идеята е да си здрав:smile:

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 08:03 от Amanda.D

# 5 459
И ся ко праим, кога трябва да се сложи втората доза на 12-та седмица ли или на десетата 🤔

България продължава ваксинациите с AstraZeneca, но с повишено внимание при жени под 60 години
Не се обмисля смесването на дози на различни производители у нас

Ваксината на AstraZeneca срещу Covid-19 ще продължи да се прилага у нас, но с повишено внимание при жени под 60 години. Това беше решено в рамките на извънредно заседание на Ваксинационния щаб, свикано по-рано днес от здравния министър проф. Костадин Ангелов, след като Европейската агенция по лекарствата потвърди възможна връзка дозите на компанията и случаите на образуване на тромбози.

„Става въпрос за 62 случая при 25 милиона поставени ваксини в Европейския съюз”, заяви Богдан Кирилов, директор на Агенцията по лекарствата.

Той уточни, че заключението на Европейската агенция по лекарствата относно ползите и рисковете от ваксината е положително.

“Ваксинираните ще се проследяват в рамките на две седмици”, заяви д-р Мария Попова от ИАЛ, като уточни, че преди поставяне на доза ще им бъдат задавани определени въпроси, включително дали са пушачи и/или хипертоници.

За първите ваксинирани втората доза от ваксината на AstraZeneca ще започне да се прилага максимално късно - до 84-тия ден след първата, стана ясно още от брифинга.

На този етап у нас не се обмисля смесване на дозите на различни производители по примера на Германия.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/vaksinata-na-astrazeneka-s-povis … ite-pod-60-g.html

Общи условия

Активация на акаунт