Отговори
# 5 430
Здравейте, вчера си направих първа доза с Пфайзер и днес горе-долу 24ч по-късно ми дойде цикъла - 8 дни по-рано от очакваното. Някой друг да има подобна реакция?

По-принцип ми е доста точен 27-28дни. Но се чудя дали е реакция или просто неверотните промени във времето са ми изиграли номер - понякога при промяна на сезоните или ми закъснява или идва по-рано... Та... да чудя се.

Иначе нищо друго ми няма - дори и ръката почти не ме боли.

# 5 431
Искам да попитам след ваксинация давали ли са ви листовка храни, които не трябва да се ядат, на приятелка са дали от РЗИ - ами то почти нищо не може да се яде - храните са - ядки, яйца, шоколад, млечни, бобови, риба, свинско, зеле, целина, ягоди ?

На нас не. Но ни казаха да не пием никакъв алкохол до 7-я ден след втората доза.

# 5 432
За храните, на мен нищо не ми казаха (с АЗ съм, от февруари), но като гледам част от тях са тези, дето се водят алергизиращи, може би се презастраховат. Това с непиенето, сериозно ли?
Искам да попитам след ваксинация давали ли са ви листовка храни, които не трябва да се ядат, на приятелка са дали от РЗИ - ами то почти нищо не може да се яде - храните са - ядки, яйца, шоколад, млечни, бобови, риба, свинско, зеле, целина, ягоди ?

На нас не. Но ни казаха да не пием никакъв алкохол до 7-я ден след втората доза.

# 5 433
А това защо? Ужас, аз си пия вечер. Само така боря паник атаките от многото информация...
И всичко ям. Но било страничен ефект от Pfizer- водела до повишен апетит и наднормено тегло:) В 1 от 10 случая.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 20:44 от Amanda.D

# 5 434

Храните, които сте изброили, се смятат за силни алергени. Най-вероятно затова са и ги ограничили.
Месо, ориз, картоф, зеленчуци са подходящи ако се цели избягване на алергична реакция.

# 5 435
  • В страната на мечтите.

На нас ни казаха да не ядем тези неща само, ако сме алергични към тях по принцип, ама то тогава няма да ги ядем така или иначе. Казаха ни, че това било градска легенда, че имало неща, които не трябва се ядат 🤷‍♀️

# 5 436
  • Los Angeles
А това защо? Ужас, аз си пия вечер. Само така боря паник атаките от многото информация...
И всичко ям. Но било страничен ефект от Pfizer- водела до повишен апетит и наднормено тегло:) В 1 от 10 случая.

Пинеже и ние така ... та след консултация с няколко доктори тук в Калифорния ни казаха, че няма никакъв проблем да се пие алкохол , преди или след ваксината (с Файзер) както и да се яде каквото и да било. Ние след първата доза си отворихме една бутилка червено вино с кеф. Smiley

# 5 437
  • Далечният изток
Днес някой беше пуснал тук или в другата тема за Ковид, симптомите на тромбоза, беше на английски. Дали може някой ако ги е видял, да ми помогне да ги намеря, търся, търся, но не го откривам поста.
4-5 поста над този твоя.

С Модерна съм. Нито храна, нито алкохол,  не са ми казвали да не ям или пия...

# 5 438
За мен това са глупости, яжте си каквото ви се яде, а за пиенето, малко количество едва ли би навредило, а голямото количество по принцип си вреди и без ваксина. Аз самата не пия алкохол, ама смятам, че няма проблеми. Simple Smile

# 5 439
  • София
В събота в три следобяд се ваксинирах с Пфайзер. Вечерта пих две чаши вино. Специално питах във ВМА. Казаха, че не трябва да се прекалява. Чаша-две вино не били проблем.

# 5 440
  • Бургас
Леле що нещо съм изяла от забранените. Ми то без шоколад не можах да се вдигна Simple Smile
Намирам тези неща за глупости. Идея нямам защо и какво налага да останеш на хляб, сол и вода.
Хайде за алкохола е хубаво, даже и без ваксина да не се употребява всеки ден, но за храната...
ММ сложи пфайзер, отиде на работа. Прибра се, изпи две малки и си легна. Жив е и даже не усети “връзкарина”.

# 5 441
А какво всъщност разбирате под пазене между двете ваксинации? Не излизате, стоите вкъщи, или общоприетите мерки - маски и т. н.?

# 5 442
  • София
Е, не са глупости това с храните Simple Smile Казвам го, защото реагирате твърде остро. Нормално е при всяка манипулация на имунната система да се избягват алергените, защото те я товарят също. Шоколад, яйца, риба... дори съм убедена, че хората с алергии ще го направят след ваксинация без дори да им казват. Simple Smile

А какво всъщност разбирате под пазене между двете ваксинации? Не излизате, стоите вкъщи, или общоприетите мерки - маски и т. н.?
Аз разбирам да нося маска, да спазвам дистанция, да не ходя на големи събирания на много хора. Просто това, което правиш преди да се ваксинираш, за да се предпазиш.

# 5 443
  • Швейцария
Между двете ваксинации се пазехме както когато не бяхме ваксинирани. Маски, дистанция, дезинфектант и това е.

# 5 444
  • София

Щото сте ваксинирани със Спутник, нали ? Grinning
В кръга на шегата, защо това? На мен ми казаха Два дни никакъв алкохол, тамън да питам 'що два, сестрата и с доктора се скараха - тя ми беше казала при нужда парацетамол, той я нахока да не препоръчва тая отрова и само аналгин да съм пиел; щото пък аналгина нямал други странични реакции, не му остана длъжна сестрата (Александровска).

JennyBG, а сега вече не си ли пазите или как?

Общи условия

Активация на акаунт