Отговори
# 5 415
86 случая на редки тромбози, 18 от тях фатални от общо 25 милиона ваксинации на територията на Европа. Тоест.:

Риск от рядка тромбоза: 1 на 300 хиляди
Риск от смърт от рядка тромбоза: 1 на 1 милион и 400 хиляди

От ЕМА не препоръчват ограничаването на АЗ доколкото разбирам.

# 5 416
Всъщност няколко пъти повториха, че рискът е 1-2 на 100 000.

# 5 417
А в какъв период се проявяват тези тромбози? Още ли е до 16 дни след първа доза или има промяна?

# 5 418
А в какъв период се проявяват тези тромбози? Още ли е до 16 дни след първа доза или има промяна?

Аз видях, че пише до 2 седмици след ваксинация, но не видях да се уточнява дали след 1ва или 2ра доза.

# 5 419
  • София
Да, такъв резултат се очаква след втора доза. Колежката сигурно е преболедувала преди това.
По-вероятно е да не е, не мога да го твърдя със 100% сигурност, но с голяма, да. Обаче има едно нещо друго при нея. Тя имаше мнооого бурна реакция от първата игла, хем е в групата над 55 г. Много силна болка в мускулите, главоболие, абе всичко и беше около 24 часа. Възможно е нейната имунна система да действа така и да е създала антитела. Трябва и да се каже, че теста е този на Abbot (май така се пишеше) с граница 50 за анителата +/- Мои приятели със същия тест след преболедуване мъжът имаше 200 и малко, а хич не го изкара леко, с двата антибиотика и на кортикостероиди. Изследването беше направено както си тряба 40-50 дни след симптомите.

# 5 420
Твоят приятел с 200-те сигурно щеше да има подобен резултат като на твоята колежка, ако към боледуването беше прибавил и една ваксина. Сравняваш две различни неща. Може да го е изкарала безсимптомно.

За АЗ от ЕМА казаха до 2 седмици след ваксинация.

# 5 421

Аз видях, че пише до 2 седмици след ваксинация, но не видях да се уточнява дали след 1ва или 2ра доза.
А какви са симптомите за тромбоза?Аз вчера се ваксинирах с първа доза на Пфайзер!Засега нямам реакция, освен напрежение, безпокойството,страх и сърцебиене.

# 5 422

След първа доза, нямат още достатъчно данни за след втора доза.

Цитат
А какви са симптомите за тромбоза?Аз вчера се ваксинирах с първа доза на Пфайзер!
На АЗ симптоми за тромбоза, предполагам важат за всяка ваксина:

Цитат
Patients should seek medical assistance immediately if they have the following symptoms

shortness of breath
    chest pain
    swelling in your leg
    persistent abdominal (belly) pain
    neurological symptoms, including severe and persistent headaches or blurred vision
    tiny blood spots under the skin beyond the site of injection

# 5 423
  • София
Твоят приятел с 200-те сигурно щеше да има подобен резултат като на твоята колежка, ако към боледуването беше прибавил и една ваксина. Сравняваш две различни неща. Може да го е изкарала безсимптомно.

За АЗ от ЕМА казаха до 2 седмици след ваксинация.
Абе не искам сега тука в публично пространство да изпадам в подробности защо съм почти сигурна, че не го е карала дори и безсимптомно.  Simple Smile
Имаше преди няколко страници линк към едни предаване по руския Първи канал. Там има отговори на страшно много въпроси, вкл и това защо дозите са две. От видяното там смятам, че макар и рядко е напълно възможно и с една доза да постигнеш такъв имунитет, има доста много фактори, които са важни.

# 5 424
  • София
Във Великобритания ваксинират с Астра Зенека хора над 30 г.
https://m.24chasa.bg/novini/article/9688231

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 21:55 от Не се сърди, човече

# 5 425
Здравейте! Аз боледувах в началото на ноември,не съм си изследвала антителата, днес от работното ми място ни предложиха утре да се ваксинираме с Пфайзер и съответно нямах време да си пусна контрола за антитела. Според вас редно ли е да се ваксинирам без да съм се изследвала?

# 5 426
  • Los Angeles
Здравейте! Аз боледувах в началото на ноември,не съм си изследвала антителата, днес от работното ми място ни предложиха утре да се ваксинираме с Пфайзер и съответно нямах време да си пусна контрола за антитела. Според вас редно ли е да се ваксинирам без да съм се изследвала?

Мои роднини на 24 и 27 , преболедували Ковид края на Ноември се ваксинираха с първа доза на Файзер преди две седмици. Не правиха тест преди това. Нямаха проблеми или реакции, освен болка в ръката.

# 5 427
Днес някой беше пуснал тук или в другата тема за Ковид, симптомите на тромбоза, беше на английски. Дали може някой ако ги е видял, да ми помогне да ги намеря, търся, търся, но не го откривам поста.

# 5 428
  • София
Искам да попитам след ваксинация давали ли са ви листовка храни, които не трябва да се ядат, на приятелка са дали от РЗИ - ами то почти нищо не може да се яде - храните са - ядки, яйца, шоколад, млечни, бобови, риба, свинско, зеле, целина, ягоди ?

# 5 429

Мои роднини на 24 и 27 , преболедували Ковид края на Ноември се ваксинираха с първа доза на Файзер преди две седмици. Не правиха тест преди това. Нямаха проблеми или реакции, освен болка в ръката.

Благодаря и аз съм на 28.

Общи условия

Активация на акаунт