Отговори
# 5 505
Сутринта д-р Аспарух Илиев каза, че няма полза да се пие Аспирин протект при тромбоцитопенията от ваксините, това било някаква имунна реакция на организма. Един хематолог преди време обясняваше, че това състояние много трудно се повлиява от лечение...

# 5 506
  • Враца
Малко въпроси и отговори от UK

Те са си твърди превърженици на АЗ, но едва ли ще стигнат до крайности.

До момента няма съобщена за такава реакция след втората доза и препоръчват да се сложи. Всичките 79 докладвани случая са след първата.
Не пропъръчват пиенето на Аспирин.

В същото издание има новина за това, че близките на починал след странична реакция мъж призовават хората да се вкасинират и да спасят живот.

# 5 507
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Сутринта д-р Аспарух Илиев каза, че няма полза да се пие Аспирин протект при тромбоцитопенията от ваксините, това било някаква имунна реакция на организма. Един хематолог преди време обясняваше, че това състояние много трудно се повлиява от лечение...

Някакви антагонисти на вит. К, вероятно, но това е опасно да се прави вкъщи

# 5 508
  • София
Специално в конкретния линк не е уточнено за какъв вид точно тромбоза иде реч. Нито пък възрастта на засегнатите. Ще продължа да чета и ако намеря информация ще пиша.

# 5 509
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Изследвали ли са колко души умират в рамките на две седмици от тромбоза, след като са пили мляко...

# 5 510
Предстой ми ваксинация с Модерна във вторник, но започвам леко да се разубеждавам заради всичко, което прочетох докато чакам да стане време Sweat Smile
Освен кръвна картина и наличие на антитела, какви други изследвания е редно да се направят преди да се ваксинираш?
От лекар чух важно е преди ваксина да се пусне само бърз антигенен тест, друго не. Защото Ковид и ваксина е много опасна комбинация.
Тази кръвна картина и антитела за какво да ги изследваш? Аз поне не намирам логика.
От кой лекар го чухте това?
Защото пък тук казват точно обратното. Че е абсолютно безсмислено да се прави антигенен тест (моят беше отрицателен, въпреки че бях с Ковид) и че дори да се сложи ваксина, когато вече си заразен, тя само може да помогне.
от известен лекар от Ковид отделение.
Не съм чула ваксина да помага при болен от Ковид, даже навсякъде повтарят, че трябва да си здрав. Моля обясни твоето предположение за обратното.
И всъщност наистина какво ще покаже ПКК и антителата, което да променят ваксинирането. Докато един положителен антиген би отложил ваксината за след време.

# 5 511
  • София
Не виждам какво да обяснявам. Всички от щаба го повториха многократно - Безсмислено е да правите тестове преди ваксинация. Дори да сте заразени в момента на ваксинация, това няма как да ви навреди, даже напротив, може да помогне.
Ако поне веднъж си слушала техни изявления, щеше сама да си го чула.

# 5 512
Добре, де. Да кажем, че по някаква причина за втората ми игла няма Астра Зенека. Не, че не я искам, искам. Но са я спрели, изтеглели и прочия причини.
Това ще означава за мен:
- първа игла Пфайзер или Модерна.
От което какво?
- при първа игла от тези ваксини, доколкото успявам да разбера и прочета няма кой знае какъв имунен отговор, антитела. Нужна е втората, за да се завърши цикъла. Нормално.
Което за мен означава какво?
- да се надявам, че с първа игла Астра и втора Пфайзер... съм наникъде? донякъде?
И защото съм “ прескочила тромбозния трап” с Астрата с първа игла / засега има инфо за тези тромбози само след първата ваксинация/, много искам да си причиня подобно приключение с първа игла на Пфайзер?
От което следва- искам си Астрата. Дано не я спрат.

# 5 513
Не съм чула ваксина да помага при болен от Ковид, даже навсякъде повтарят, че трябва да си здрав. Моля обясни твоето предположение за обратното.
И всъщност наистина какво ще покаже ПКК и антителата, което да променят ваксинирането. Докато един положителен антиген би отложил ваксината за след време.
Когато започнаха коридорите за ваксинация, първо ваксинираха в болницата и искаха тест - ПСР или антигенен, който да е отрицателен. После това отпадна.
После се появи твърдението, че ваксината помага да заразени.
После Чорбанов го опроверга.
И сега е както дойде.

# 5 514
  • София
Аз се ваксинирах с втора игла Пфайзер с безумна хрема и кихане. Интересуваше ги само кръвно и температура. Това в Пирогов.

# 5 515
Тя иглата е наистина първа, ако действително за пръв път срещаш вируса. Но ако преди това си преболедувал да речем, тогава за теб е все едно втора игла, втора стимулация. Затова преболедувалите още на първата ваксина имат много висок титър и за тях 1 доза само е достатъчна. Същото и ако си бил ваксиниран вече веднъж преди това, без значение с коя ваксина.

Иначе си права за прескочените трапове. Не само това, но и изтърпяхме треските и температурите, които се очаква вече да ги няма или да са по-слаби при втората доза АЗ. Докато при Файзера те пък точно на втора доза са по-чести. Joy

# 5 516
Благодаря Simple Smile
Весето, не споря, наистина питам, защото слушам техни изказвания и това явно съм го пропуснала.... а наистина сега се двоумя да пускам ли тест преди ваксина или не?
И наистина не проумявам как тогава за всяка една друга ваксина искат здрав човек, за тези може и болен.... от страх от реакции съм толкова мнителна, не за друго.
Явно всеки си има мнение, съветите са противоположни, което много обърква и панира обикновените хора без медицинско образование като мен.

# 5 517
Лили, налЕ, всички екстри за нас 😛 Не съм карала Ковид. Правих си антитела преди ваксината.
Тук обаче ми светва да те питам- първата игла Пфайзер за такива като нас, ще е всъщност втората такава за нормално ваксинирани с Пфайзер, така ли? Има значение като количество?

# 5 518
Около мен двама колеги се разболяха непосредствено след първа доза. Ваксината не навреди, изкараха го леко.
Но е под въпрос дали хора със симптоми трябва да се редят на опашки и евентуално да заразяват. Ние сме били в контакт тогава. Да, с маски, но в закрито помещение

# 5 519
Някой знае ли колко дена след поставена ваксина е добре да се пуснат изследвания, за да се видят тромбоцитите?
Днес чакам мой близък да сложи първа доза Пфайзер и ми е много напрегнато.

Общи условия

Активация на акаунт