Отговори
# 5 730
  • София
Daisy12,
Как да няма антитела жената??? При горна граница 1 тя има 14.... Честно, не разбирам защо продължавате да се самонавивате и да я тествате. Има си доволно антитела.

Аз пък друго не разбирам - майката на Дейзи под запрещение ли е поставена? Или пък е някоя 95 г. склеротичка?
Предполагам жената е в разцвета на силите си и сама може да вземе информирано решение как да постъпи. И защо заради паниката на дъщерята обикаля по лаборатории, кой знае какво друго ще лепне там.
Ако докато се мотам из нета засека, че дъщеря ми рови и копае по темите от мое име - много ще се разсърдя.
Имайте малко повече доверие на хората над 50 г., не сме толкова прости и изостанали, все още четем, мислим и преценяваме. Че понякога и на вас адекватни съвети даваме.

# 5 731
Daisy12,
Как да няма антитела жената??? При горна граница 1 тя има 14.... Честно, не разбирам защо продължавате да се самонавивате и да я тествате. Има си доволно антитела.

Аз пък друго не разбирам - майката на Дейзи под запрещение ли е поставена? Или пък е някоя 95 г. склеротичка?
Предполагам жената е в разцвета на силите си и сама може да вземе информирано решение как да постъпи. И защо заради паниката на дъщерята обикаля по лаборатории, кой знае какво друго ще лепне там.
Ако докато се мотам из нета засека, че дъщеря ми рови и копае по темите от мое име - много ще се разсърдя.
Имайте малко повече доверие на хората над 50 г., не сме толкова прости и изостанали, все още четем, мислим и преценяваме. Че понякога и на вас адекватни съвети даваме.
Изобщо не й се бъркам. Тя сама иска да се ваксинира, даже още следващата седмица иска. Тя не беше наясно с тестовете за антитела и се допитва до мен като човек, който повече чете и се интересува. За нейно добро й казах, че е трябвала да направи друго изследване, което да покаже положението с по-голяма точност. И сама тя отишла да направи тест за неутрализиращи антитела.  Слава богу, е разумен човек и изобщо не е ставало въпрос при нея да се откаже от ваксинация. Даже допреди време беше съгласна и на АЗ. Питанката при нея е дали да се ваксинира другата седмица или да чака заради наличие на антителата, които има. Тя самата се колебае много какво да прави. Това е.

# 5 732
  • София
На мен лл ми каза, че даже е добро съчетание антитела плюс ваксина. Аз боледувах ноември, ще се ваксинирам на 22.04. Антитела не съм правила.

# 5 733
  • София
И ние не сме правили тестове. Записахме се за ваксина, боцнаха ни и сега си чакаме втората доза - АЗ.
Колкото повече чете човек, повече се обърква и паникьосва.

# 5 734
  • София
Рок, когато ме ваксинираха, и на мен ми казаха същото.

# 5 735
На мен лл ми каза, че даже е добро съчетание антитела плюс ваксина. Аз боледувах ноември, ще се ваксинирам на 22.04. Антитела не съм правила.
То си е така. Говореше се, че не е добре да се ваксинираш при много антитела затова решихме да ги проверим. Пък и откакто боледувахме ноември не сме ги изследвали. Предстоящата ваксинация ми се стори добър повод да разберем след месеци с какви антитела разполагаме и дали изобщо ги има.  Това е първо тестване след прекаран  ковид за нас.

# 5 736
Навсякъде казват различно.
Моят близък имаше съмнение за изкаран Covid януари и в центъра в Димитровград му казаха да пусне антитела преди ваксинация.
Е, неговите излезнаха абсолютно, напълно отрицателни. Даже бяха под прага на засичане.
Миналия ден му сложиха първа доза Пфайзер. Simple Smile

Не знам ако беше положителен как щяха да процедират.

# 5 737
Аз си направих тест за антитела преди ваксината, но не и след нея.

# 5 738
  • София
Отдолу като коментар пише, че за протективен пост-имунизсционен тигър се отчита концентрацията на IgG S1 /RBD антитела над 7.0.U/ ml.
Aaa, ей това беше важното Simple Smile

# 5 739
И ние не сме правили тестове. Записахме се за ваксина, боцнаха ни и сега си чакаме втората доза - АЗ.
Колкото повече чете човек, повече се обърква и паникьосва.
Истина е. Не ми се висеше на опашка, затова не отидох да се ваксинирам свободно. После "дебнах" доста време свободна позиция да се запиша. Сега си чакам датата. Посочих РНК вакисина. Колкото повече чета и до колкото се познавам, ако стигна до мястото на вакисиниране, ще приема всякаква ваксина и да се свършва, пък каквото стане. Не ми е чуждо - ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш.

# 5 740
Daisy12,
Пише над 1. Но отдолу коментара на резултатите е казано, че за протективен пост-имунизсционен тигър се отчита концентрацията на IgG S1 /RBD антитела над 7.0.U/ ml. Нейният резултат е над 7, но не много над 7. Тя се чуди дали да се ваксинират сега или да чакала. Но с ваксина резултата й би бил по-добър, все пак са минали 4 месеца от както изкара вируса.

Това 14 при референта стойност 1 е много високо! Изобщо не е ниско, както пишете. За сравнение аз и ММ след изкаран Ковид имахме стойности 4 и 6 при референт 1. А нашите ваксинирани приятели имат 18 и 20 при същия референт. Така че 14 си е едно много хубаво число в случая.

# 5 741
Daisy12,
Пише над 1. Но отдолу коментара на резултатите е казано, че за протективен пост-имунизсционен тигър се отчита концентрацията на IgG S1 /RBD антитела над 7.0.U/ ml. Нейният резултат е над 7, но не много над 7. Тя се чуди дали да се ваксинират сега или да чакала. Но с ваксина резултата й би бил по-добър, все пак са минали 4 месеца от както изкара вируса.

Това 14 при референта стойност 1 е много високо! Изобщо не е ниско, както пишете. За сравнение аз и ММ след изкаран Ковид имахме стойности 4 и 6 при референт 1. А нашите ваксинирани приятели имат 18 и 20 при същия референт. Така че 14 си е едно много хубаво число в случая.
Благодаря. И аз знам за хора преболедували преди няколко месеца с резултат 7-8. Може би може да изчака с ваксинацията при нея, но пък от друга страна стои факта, че може да получи още по-добър резултат с ваксината. Преди време четох, че не е добре човек да се ваксинират при много антитела. Не знам къде го четох, но ми се върти в главата такава информация.

# 5 742
  • Бургас
ММ е на 24 часа след втора доза Пфайзер. С доста силни болки в ръката. Каза, че го боли много повече от това при първа доза, но за сега е само това. Мъже Simple Smile

# 5 743
  • София
А възможно ли е хората, които не образуват антитела след ваксиниране, да са от онази кагегория, които са неподатливи на вируса и не биха се и заразили?

Скрит текст:
Имам колежка, която лекува болен съпруг (до момента на ясни признаци двамата са спали в едно помещение), след това тя отиде в дома на майка си, за да се грижи за нея (с тежко протичане на болестта) и не се зарази.
Аз също имам подобни предложения. Моят мъж не се зарази докато и аз, и децата бяхме болни. А бяхме затворени 10 дни нон стоп заедно. Яли сме на една маса, спали сме в едно легло през цялото време. Децата си се катереха отгоре му както обичайно. Simple Smile
Не се разболя, нямаше и никакви антитела после.
Ваксинира се от на 20 февруари, първите дни на зелен коридор. С Астра Зенека. Месец след ваксината нямаше никакви антитела. Повече не сме проверявали.

# 5 744
Daisy, според мен и двата теста са с високи стойности (отделен въпрос е че никой не се наема да каже колко точно е достатъчно, но и никой не знае). Първият тест е със стойности над максимума, който може да отчете теста. Вторият тест е с резултат двоен на протективния титър. "Пато" е поле, което се попълва, когато резултата е извън долната или извън горната референтна граница. Във вашия случай понеже е над горната референтна граница вероятно червеното З означава завишени.

Общи условия

Активация на акаунт