Отговори
# 6 210
  • София
Не, че втората доза е по-слаба. Просто по-леко се понасят от организма.

# 6 211
  • Варна
Един вид тестовете са пари на вятъра, това че ти е отрицателен теста, не значи че нямаш т-клетъчен имунитет.
Абсолютно. Да не говорим, че преболедувалите ги изкарват с най-нисък клетъчен имунитет, но в същото време няма особена разлика между имунния им отговор спрямо ваксинираните. С две думи... гаранция Франция.

# 6 212
  • София
чета ви за сертификати пило мейл?Утре съм на втора доза Файзер при лл.На него ли трябва да кажа да ми изпрати сертификат?Или автоматично от някаква система се генерира?
На баща ми вчера в РЗИ му го дадоха веднага след втората доза.

# 6 213
  • London
Аз до момента не съм получила по мейла сертификата след втората доза във ВМА вчера.
Да докладвам- за момента сме добре след второто боцкане с АЗ.
Габи нали знаеш,че всички тръпнем да разказваш?

# 6 214
Gabi май просто няма за разказване, тъй като и след първа и след втора доза е добре Simple Smile Дано да се появи някой с по изявени симптоми след първа, да разкаже какво е след втора.

# 6 215
Габи, благодаря, че споделяш.
Аз нещо вчера се депресирах, след цялата тази бъркотия с ваксините и АЗ.

# 6 216
  • London
По принцип при всички случаи трябва да са по-слаби симптомите от което чувам и съм чела.

# 6 217
И аз нямам търпение да изтрая още 3 седмици и да слагам втора доза. Не ми се ще да спрат Астрата и да трябва с още ваксини от друг вид да се набода!

# 6 218
Няма да я спрат, споко. Поне за втора доза ще има, включително и за хората под 60 години. В UK където са най-напред с ваксинацията слагат втора доза и на хората под 30 години, въпреки че за тях препоръчват първа доза някоя друга ваксина. Тоест засега няма причини хората да не си довършат двете дози АЗ, а някои държави са по-предпазливи и препоръчват други ваксини.
Поне от целия хаос около АЗ аз това разбрах.
Също чакаме и ЕМА скоро да излезне с препопъка за втората доза, тяхното мнение е важно, защото те имат много широк поглед и голяма база от данни и специалисти.

# 6 219
Аз вече не вярвам на никой.

# 6 220
Относно сертификата- след като ви сложат втората доза на която и да е ваксина и данните ви бъдат вкарани в регистъра, от мястото на ваксинация могат да ви разпечатят на хартия въпросния сертификат.

Конкретно във ВМА ми казаха да си взема сертификата от личния лекар, тъй като те нямат принтер в залата, но след като настоях ми поискаха мейла, за да ми го изпратят по-късно.
Не съм го получила до момента.
При втората доза си носехме флашки, на които ни качиха сертификатите (е, попитаха ни и дали ги искаме разпечатани).  Флашката според мене би елиминирала проблема "няма принтер в залата".

# 6 221
  • Варна
Относно сертификата- след като ви сложат втората доза на която и да е ваксина и данните ви бъдат вкарани в регистъра, от мястото на ваксинация могат да ви разпечатят на хартия въпросния сертификат.

Конкретно във ВМА ми казаха да си взема сертификата от личния лекар
При втората доза си носехме флашки, на които ни качиха сертификатите (е, попитаха ни и дали ги искаме разпечатани).  Флашката според мене би елиминирала проблема "няма принтер в залата".

На нас след втора доза ни казаха ламинирайте си картончето (на което са изписани двете дати и номерата на партидите), а сертификат да ви разпечата личния лекар.

На мен този сертификат засега не ми трябва, пътуване не планирам в ЕС. А и кога ли нещо ще приемат официално относно тях, че да си ги набавим за всеки случай.

# 6 222
  • София
Да споделя- от ВМА изпратиха сертификатите по мейла.
Официално чипирани, валидирано с документ.. Simple Smile

# 6 223
Да споделя- от ВМА изпратиха сертификатите по мейла.
Официално чипирани, валидирано с документ.. Simple Smile

Браво, Габи, благодаря ти много за информацията. Simple Smile
Само ако можеш да споделиш подробности имейла отделно ли го даде или го записа на декларацията?
Ако можем предварително да подготвим всичко там да не се бавим да пишем.

# 6 224
  • Пловдив
Споделям информация за антитела след ваксиниране с АстраЗенека. Две седмици след ваксиниране проявих симптоми на КВ (бях контактна). Днес ми е 8 ден - 4 дни с темп 37,1-37,2 и лека замаяност.
Днес бях на изследвания 
3 седмици след ваксина и вероятно преболедуване на Ковид имам следния резултат
Антитела COVID-19 IgG - CLIA test¹      271.00   AU/ml   < 12 отр. 12-15 сива зона, > 15 положителен

Общи условия

Активация на акаунт