Отговори
# 7 815
Бустерите не е задължително да са АЗ, ще слагаме от РНК-тата, даже така е по-добре.

# 7 816
  • София
Бустерите не е задължително да са АЗ, ще слагаме от РНК-тата, даже така е по-добре.
Защо е по-добре? Не се заяждам, не знам наистина.

# 7 817
# 7 818
Вчера Богдан Кирилов каза, че Пфайзер са подали документи за оценка в ЕМА за ваксиниране на лица от 12 до 17 години. Очаква се решението да излезе средата на юни. Предстои и Модерна да представи документи.

# 7 819
  • Бургас
Винаги съм била за препоръчителни ваксини. Дори и детските. Имам си съображения за това.
Но когато възрастен или дете посещава колектив ще е хубаво да отговаря на минимални изисквания.
За детските градини: дори и при препоръчителни детски ваксини, да се допускат само ваксинирани деца(или освободени по мед.показания).

В този ред на мисли, дори при препоръчителна ковид ваксина, то същата да бъде искуема за мед.лица, учители, служители в институции и детски градини. Да не кажа и за ученици над 16 години. За пътуване и т.н 100% искуема.

Никой не задължава никого да се ваксинира, но е редно да има регулация с определени изисквания. И без да се хленчи, че било дискриминация. Щеше да е дискриминация ако не можеш да докажеш с ПСР, че не си заразен или с ПСР, че си преболедувал.мисля, че точно това ще се случи в близките няколко месеца.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 12:52 от MeMyselfI

# 7 820
Съжалявам за глупавия въпрос, но някой имал ли е кръв на мястото на убождането след махане на лепенката? Нямам предвид само да си личи точица от иглата, а малко количество кръв (като от рана, порязано)? ММ се върна преди малко от втора доза АЗ и се учудихме, че има кръв като махна лепенката, а предния път и двамата не сме имали изобщо.
Не бих се замислила по принцип, но ме притеснява защото нали казаха, че е важно при поставянето да се аспирира и не трябва да има кръв. Дали това значи, че е уцелен кръвоносен съд?

# 7 821
Аз имах малко кръв на лепенката при втората доза. Да ви кажа, метнях я в коша, без да се замислям. Първият път нямах лепенка. Само натисках памучето известене брой секунди и после го изхврълих и не помня имаше ли или не.

# 7 822
Млада италианка вчера погрешка
е била инжектирана с 6 дози от
ваксината на "ПфайзерБионтех" и
е поставена под лекарско
наблюдение в болница в Тоскана,
но е в добро състояние

https://www.24chasa.bg/novini/article/9780539

Жената с 6 чипа наведнъж, си е направо за суперкомпютър.

# 7 823
Млада италианка вчера погрешка
е била инжектирана с 6 дози от
ваксината на "ПфайзерБионтех" и
е поставена под лекарско
наблюдение в болница в Тоскана,
но е в добро състояние

https://www.24chasa.bg/novini/article/9780539

Жената с 6 чипа наведнъж, си е направо за суперкомпютър.
К'во от това ? Нищо й няма. Човешкото тяло може са понесе доста повече. Аз съм си слагала 4 различни ваксини наведнъж.

# 7 824
  • София
Аз имах кръв по лепенката след първата доза. Заболя ме неочаквано силно по време на поставянето, а бях чела в темата, че повечето нищо не са усетили. Не се замислих за засегнат кръвоносен съд тогава, още не беше излязла информацията за тромбозите.

Добре, де, тези, които мислят че се прибързва с ваксините не би ли трябвало да се радват, че има такива, които "рискуват" да си ги слагат? В крайна сметка, ако никой не си сложи ваксина, кел файда, че са минали 10 години от създаването ѝ ако няма кого да се наблюдава Joy

# 7 825
Аз също имах кръв по лепенката, въобще не съм се замисляла дали е редно, защото и на децата, когато са поставяли ваксини, са имали кръв по лепенките.

# 7 826
  • София
5- или 6-валентна ваксина говори ли ти нещо?

# 7 827
  • София
И аз имах кръв при първата доза. Уцелен капиляр, нищо особено.

# 7 828
Чужденците живеещи в България имат ЛНЧ - личен номер на чужденеца.

# 7 829
Значи моите мишлета ще мога да ги ваксинирам чак декември живот и здраве.

https://m.facebook.com/drhristianabatselova/photos/a.12905832869 … e=3&source=48

Общи условия

Активация на акаунт