Отговори
# 7 800
Не познавам хора с реакции след Пфайзер, било то и леки. А вашата реакция е сериозна. Възможно ли е да сте се заразила междувременно?
Имам само една приятелка, която се ваксинира с Пфайзер. Имаше реакция, подобна на описаната, няколко дни Т и треска.
Добре е да направи тест, но не мисля, че тази реакция е изключение.
От шестима ваксинирани нито един с подобна или каквато и да е реакция. Аз към 10-ти ден се разкихах алергично, но беше за една вечер и вероятно беше реакция от друго. След втората доза ми се поду лимфен възел под мишницата, но това ми се случва и без ваксина. Лятото се ваксинирах срещу тетанус - поддържах 3 дена температура 37,2-37,4 а мястото на убождането беше червено и подуто.

# 7 801
  • Швейцария
И майка ми на 79 години получи covid arm чак 10 дена след първата доза Модерна. Има доста голямо червено петно, което я сърби.

# 7 802
Македонци с български паспорти се ваксинират у нас

Македонците използват българските си лични карти, за да си направят ваксини, защото трудно се дореждали при тях. Ваксината Pfizer е това, което привличало македонците, защото при тях имало AstraZeneca, разказваха по опашките.

https://trud.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%86 … 0%BD%D0%B0%D1%81/

# 7 803
  • пустинята Гоби
И без български лични карти, пак могат да се ваксинират чужденците в България. Докато аз си слагах ваксината, дойде един английско говорящ човек, лекарите много любезно го ориентираха как да си попълни заявлението - никой не го е питал има ли българско ID и що дири тук.

# 7 804
Чужденци в България не могат да се ваксинират, ако не живеят, учат или работят тук, а в случая с македонците с бг документите, те не живеят в България, но над 60 хиляди имат български документи.
Точно в попълването на документите е детайла. Без ID или ЕГН не става

# 7 805
  • пустинята Гоби
Знам, че има ID в заявлението. Но чужденците, които живеят и работят тук не са длъжни да имат български паспорти, живеят си с техните. И да, могат да се ваксинират. Мъжът ми има колеги чуженци, те първи са се ваксинирали от фирмата, нямат българско гражданство.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 09:15 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 7 806
Ти самата си противоречиш.
В предния пост пишеш, че никой не го питал за ID, а в следващия добавяш, за чужденците работещи и живеещи тук.
То и българите живеещи в много европейски страни не им трябват местни паспорти. Имат си български документ и ако са регистрирани в съответната държава имат същите права и задължения като местните хора.
Не знам кое не разбра.
Македонците пресичат границата и си слагат иРНК ваксина, защото в СМ, им предлагат китайски, спутник и астра, нищо че не живеят , учат или работят тук.

# 7 807
  • пустинята Гоби
Написала съм само, че и хора без български паспорти, включително и македонци могат да получат ваксина.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 13:26 от Не се сърди, човече

# 7 808
Аз мисля че трябва да имат ЛНЧ поне - т.е. български документ - минимум продължително пребиваване в България (това не е паспорт). Дали говори български или не не е критерий.

# 7 809
Написала съм само, че и хора без български паспорти, включително и македонци могат да получат ваксина.
В първия си коментар наблягаш на това , че никой не го питал дали има ID , а само му помагали за документа и аз ти казвам, че без да има ID , няма как да му попълнят документа защото се изисква.
Не става примерно турските шофьори на тирове спират до пирогов слагат си пфайзер и продължават по пътя си.
Не знам как по просто да ти го обясня.
При македонците  с бг документи е друго. Слагат си тук ваксини, без да живеят в България и с нищо не допринасят за намаляването на разпространението на вируса в България, защото не живеят, учат или работят в страната ни.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 13:26 от Не се сърди, човече

# 7 810
  • София
Докладвам: при моите близки засега никаква реакция след втора доза АЗ. Сложена вчера около 16ч.
Мама е на 56 и имаше само лека отпадналост и болка в ръката след първа доза, мъжът ми е на 36 и около 30 часа беше като прегазен от влак (така се описа той). Без температура, но с втрисане и болки в мускулите. Сестра ми на 25 - два дни с болки в мускулите и температура до 38.
Сега няма нищо от това. Засега ...

# 7 811
Докладвам: при моите близки засега никаква реакция след втора доза АЗ. Сложена вчера около 16ч.
Мама е на 56 и имаше само лека отпадналост и болка в ръката след първа доза, мъжът ми е на 36 и около 30 часа беше като прегазен от влак (така се описа той). Без температура, но с втрисане и болки в мускулите. Сестра ми на 25 - два дни с болки в мускулите и температура до 38.
Сега няма нищо от това. Засега ...
И при нас с вторите дози АЗ така. Треска и температура на първа доза, нищо на втора. Вече минаха 24 часа. Нямам дори болка в ръката и не се вижда къде е била иглата /сложи ми я пироговска сестра, нищо не усетих/. Чак ме е яд, че с тази ваксина явно се приключва в България и ЕС като чета страничните действия на другите одобрени.

# 7 812
  • София
Аз се тревожа какво ще стане с бустерните дози по-натам, които ще покриват новите щамове, след като ще прекратяват договора с АЗ...

# 7 813
  • София
И аз чакам какво ще кажат, защото след месец-два ще са изтекли шестте месеца от ваксинираните по Нова година. Единствено можем да разчитаме за някои другидържави да кажат нещо, примерно израелците, защото те започнаха да ваксинират много рано, също и англичаните.

# 7 814
  • SF
Ще си сложите РНК ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт