Отговори
# 7 860
Моите деца са големи и рискови. Едното е над 18 и вече се ваксинира. Вероятно ще ваксинирам и другото си дете, ако бъдат одобрени. Не държа да карат вируса

# 7 861
Засега нямам мнение относно масовото ваксиниране на деца, още повече че те масово го карат безсимптомно. Детският имунизационен календар е претъпкан с ваксини и не е редно само да добавяме още. Ако се натиска в тая посока, това ще озлоби и без това изнервените родители. На набора на моя син предстои мпр и дтка, та и срешу ковид вече ще е прекалено. Не ми се иска. От друга страна без масова имунизация никоя заразна болест няма да изчезне, а на училище с маски е безумие, а още по-голямо безумие, даже престъпление, е децата с полижителен тест да не бъдат допуснати на НВО след седми клас, което ще им съсипе бъдещето.
Надявам се скоро епидемиолозите и имунолозите да изкажат мнение.

# 7 862
  • София
По-добре да има възможност за ваксиниране на децата, явно има желаещи, особено на по-големите ученици.

# 7 863
О да, за гимназията съм напълно о.к. За малките ми е чуденето, не съм против, но нямам мнение.

# 7 864
  • на село
Деца, деца  колко да са деца, все пак зависи от възрастта. Моята малка навърши преди  дни 17 г. при първа възможност, ще се ваксинира, макар, че тази година има задължителна ДТК, ще ги съчетае някак си.
Племенницата ми, с която са на една възраст, си изкара ковид през декември и все още няма обоняние.

# 7 865
  • София
Тук имаше хора, мисля че някои от тях бяха с медицинско образование, които казаха, че веднага щом има възможност, ще си ваксинират децата в ученическа възраст. Нямаха предвид само гимназисти. В момента процесът явно напредва при американците, така че скоро ще имаме някакви данни по въпроса.

# 7 866
  • Los Angeles CA
За сега в повечето държави препоръчват ваксиниране и на преболедувалите 1 месец след оздравяването.
Само в Бг разни спецове препоръчват ма след 3 месеца, ма след 6 месеца...
Само на мен ли ми се вижда странно???

Мога да каза за САЩ, че не препоръчват ваксиниране при най-малко 90 дние след боледуване. Това са указанията, който аз получих. Може ли да кажете, кой са тези държави, защото "повечето държави" нищо не значи.

# 7 867
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всички прекарали вируса и ваксинирани след един месец около мен са си добре. И странични реакции нямаха.
Изключително объркващо и не знам дали положително е, че нашите лекари не съветват и лекуват по протоколи, а по лично усмотрение.

# 7 868
Би ми било интересно да чуя Мира Кожухарова по въпроса - винаги е много адекватна и конкретна, не залита и се обосновава доста добре, за разлика от нейни колеги, които решиха да стават политици, но по-напред палячовци.

# 7 869
Междудругото Райна 13,
Прочетох предният ви пост. Не ви е правилен начинът на мислене за ваксините при децата. Всъщност, е точно обратното. Ваксините провокират имунитета, иначе той обича да спи, мързелив е. В този смисъл, тук вярното е колкото повече, толкова повече. Колкото повече ваксини, по-стимулиран и работещ имунитет. За децата най-вече, но и за възрастните. Просто си позволявам добронамерен съвет.

# 7 870
Това също не е добре, защото може да провокират и автоимунитет, ваксините не са напълно безопасни, няма какво да се правим, че не е така. Има и тежко увредени от ваксини деца, така че не може решението да бъде лесно за болест, която не засяга тежко децата.
А съветът Ви не е добронамерен, защото си позволихте да определите начина ми на мислене като неправилен. Не че ми пука, просто отбелязвам.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 23:46 от Rayna13

# 7 871
... а на училище с маски е безумие, а още по-голямо безумие, даже престъпление, е децата с полижителен тест да не бъдат допуснати на НВО след седми клас, което ще им съсипе бъдещето.
На мен пък това ми дойде в повече, но си трая. Явно освен с вируса, ще трябва да се уча да живея и с други дадености.

# 7 872
  • SF
Какво е НВО?

# 7 873
  • София
Национално външно оценяване. Въпросните изпити по български и математика, които са и вход за гимназиите, не просто оценяване като при четвъртокласниците.

# 7 874
  • Бургас

Някой пускал ли си е изследвания кръв и урина след ваксина? Преди първата игла правих изследвания и имаше леко завишени някои показатели. Пратиха ме на нефролог. Той каза, че това са много малки завишения, които може да са в рамките на лабораторна грешка. Затова се разбрахме днес да отида да ми ги пусне пак и то по-обширни. Аз междувременно на 30 април сложих първа игла пфайзер. И сега се чудя това как би се отразило на резултатите и въобще добре ли е да ми се взима кръв между двете ваксини?
Аз пусках изследвания на кръв между 2 ваксини АЗ, назначени от кардиолог и нямаше проблем , освен холестерол с гранични стойности , но това не е от ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт