Отговори
# 7 845
Скрит текст:
Някой може ли да даде логичен отговор на следния въпрос: защо трябва да се ваксинират децата срещу нещо, от което няма да се разболеят, поне не сериозно? Ние се ваксинирахме с мъжа ми при първата възможност, вече сме сертифицирани и се надяваме да можем да пътуваме това лято. Но какъв им е зорът да  ваксинират децата? Смятам че е редно да се ваксинират хора, които са застрашени от заразяване.
Аз ще ги ваксинирам срещу Ковид, защото не искам да боледуват, дори. Не ме успокоява факта, че биха го изкарали леко.
Аз ги ваксинирам и срещу грип всяка година.

Аз също и благодарение на това досега не са боледували от грип, нито пък са боледували тежко. А иначе изкараха всички други възможни вируси от яслата и градината.

# 7 846
  • София
Аз също бих ваксинирала децата си. Едното ми дете е с предразположеност към бронхиална астма. Това определено ме притеснява. Има много деца с астма и какви ли не заболявания, за които е важно да бъдат ваксинирани.

# 7 847
  • Пловдив
Да споделя нещо относно защитата след първа игла с АЗ, преди две седмици мъжът ми беше контактен с болен/возил се в колата му без маска и цял ден в една стая са били заедно/ една седмица се изолирахме Предстоеше втора доза, за щастие не се зарази и си я постави. Двама други, неваксинирани колеги обаче са се заразили и то от половин час един до друг. Та мили хора, ваксината пази!

И още нещо, вируса повтаря, вече две от приятелките ми са болни повторно, доказано с ПСР и двата пъти, едната го кара октомври, другата декември и сега пак са болни, едната е в болница с много висока температура и силни болки в гърба, а и първия път не беше леко. И двете си мислеха, че са защитени...

# 7 848
Здравейте! Нали на почти 17 годишна девойка може да се направи ваксината на Пфайзер?

# 7 849
  • София
Здравейте! Нали на почти 17 годишна девойка може да се направи ваксината на Пфайзер?
Не съм проверявала информацията, така че е ЕЖК, но дали в тази тема, дали в темата за ваксините пишеше, че може, но след разрешение и то при някои заболявания (не знам кои). Пак казвам, че информацията е ЕЖК, така че може да се обадиш до РЗИ и да провериш.

# 7 850
Днес личния лекар ми каза,че не трябва да правя никакви тестове преди да се ваксинирам....Въпроса е какво става ако имаш вируса в момента или си го прекарал скоро?!

# 7 851
  • Пловдив
Съжалявам за глупавия въпрос, но някой имал ли е кръв на мястото на убождането след махане на лепенката? Нямам предвид само да си личи точица от иглата, а малко количество кръв (като от рана, порязано)? ММ се върна преди малко от втора доза АЗ и се учудихме, че има кръв като махна лепенката, а предния път и двамата не сме имали изобщо.
Не бих се замислила по принцип, но ме притеснява защото нали казаха, че е важно при поставянето да се аспирира и не трябва да има кръв. Дали това значи, че е уцелен кръвоносен съд?

И първия, и втория път имах на лепенките съвсем малко количество кръв - като кръгче с диаметър около 2-3 мм. При самото поставяне на ваксините никаква болка не съм усетила.
Днес ми е 12-тият ден от втората доза и по едно време през деня усетих лека болка на мястото на убождането. Иначе отдавна не ме боли ръката и дори след втората доза ме боля много малко. Днес ме заболя за около 5 минути. При някой такава болка след толкова време имало ли е?

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 21:32 от marzeliva

# 7 852
Да се отчета и аз. Днес се ваксинира-първа игла, с Модерна. Няколко часа след поставянето имам болки в ръката. Съпругът ми се ваксинира в събота, няма оплаквания, освен, че го наболява мястото на убождането. На мен доста ми костваше да се престраша, та се надявам всичко да е наред!

# 7 853
  • SF
Къде се ваксинира и защо избра Модерна?

# 7 854
Е хайде сега пък и много антитела можело да отключи автоимунно заболяване. Съвсем вече се обърках и притесних. Аз съм в много тъпа ситуация. Изкарах ковид преди 2 месеца, имам антитела, но са много под границата да ме опазят поне според теста на рамус 280, а уж над 1050 пазят. Изобщо започва да ми писва от дезинформацията, която цари. Не знам да се ваксинирам или не. ако не се ваксинирам този месец, няма да мога цяло лято Disappointed Relieved

В чужбина наистина препоръчват ваксинация още след като оздравеят, тук да сме чакали 3, пък 6, пък не знам си колко месеца...плашат ни с какво можело да се случи и ето как става разколебаването.

# 7 855
  • Deutschland/HE
Ваксината на Пфайзер е с разрешение за лица над 16г. Предполагам, че не е проблем при личния лекар или Зелените коридори, да ваксинират деца.

# 7 856

Някой пускал ли си е изследвания кръв и урина след ваксина? Преди първата игла правих изследвания и имаше леко завишени някои показатели. Пратиха ме на нефролог. Той каза, че това са много малки завишения, които може да са в рамките на лабораторна грешка. Затова се разбрахме днес да отида да ми ги пусне пак и то по-обширни. Аз междувременно на 30 април сложих първа игла пфайзер. И сега се чудя това как би се отразило на резултатите и въобще добре ли е да ми се взима кръв между двете ваксини?

# 7 857
  • София
В България е над 18.

# 7 858
Ваксината на Пфайзер е с разрешение за лица над 16г. Предполагам, че не е проблем при личния лекар или Зелените коридори, да ваксинират деца.
У нас не е разрешено все още.
Елпис, не знам кой де е надявал на масова ваксинация, аз не съм. Крайно скептична съм.
Me myself, ясно, но са предположения. На мен ми се иска да знам, не да предполагам.

# 7 859
  • В тъмната гора.
Е хайде сега пък и много антитела можело да отключи автоимунно заболяване. Съвсем вече се обърках и притесних. Аз съм в много тъпа ситуация. Изкарах ковид преди 2 месеца, имам антитела, но са много под границата да ме опазят поне според теста на рамус 280, а уж над 1050 пазят. Изобщо започва да ми писва от дезинформацията, която цари. Не знам да се ваксинирам или не. ако не се ваксинирам този месец, няма да мога цяло лято Disappointed Relieved

В чужбина наистина препоръчват ваксинация още след като оздравеят, тук да сме чакали 3, пък 6, пък не знам си колко месеца...плашат ни с какво можело да се случи и ето как става разколебаването.

А защо няма да можете цяло лято да се ваксинирате? Ако е лична причина, извинете ме...но ако има някакъв проблем с ваксинирането, моля споделете. И аз се чудя какви да ги върша. От една страна, ако след първата доза през март, която си направих и разболяването в началото на април, сега си направя втора доза, дали няма да е грешка и точно през зимния сезон 21/22 да остана незащитена, защото не се знае колко време ще пазят ваксините. Много е сложно, никой нещо не знае.

Общи условия

Активация на акаунт