Отговори
# 7 830
  • Варна
Не познавам хора с реакции след Пфайзер, било то и леки. А вашата реакция е сериозна. Възможно ли е да сте се заразила междувременно?
Имам само една приятелка, която се ваксинира с Пфайзер. Имаше реакция, подобна на описаната, няколко дни Т и треска.
Добре е да направи тест, но не мисля, че тази реакция е изключение.

Как бе, мен познавате Grinning
Нали писах тук за реакциите си след втора доза Пфайзер. Освен лека болка в ръката, на другия ден се събудих с главоболие ала махмурлия, а някъде 22 часа след ваксинирането имах и температура, колебаеща се около 37.8, отпадналост, но без мускулни болки. Всичко отшумя до другия ден.

След няколко дни напипах и подут лимфен възел около подмишницата, но разбрах, че евентуално е от ваксинирането, след като прочетох тук няколко човека да споделят подобна реакция. И то отмина за няколко дни.

# 7 831
  • Козлодуй
Аз също имах кръв по лепенката при първа доза АЗ и ме заболя още при поставянето и беше поставена някак полегато вместо точка имах драскотина Simple Smile

# 7 832
  • София
Инфо за сертификати от ВМА.

# 7 833
Значи моите мишлета ще мога да ги ваксинирам чак декември живот и здраве.

https://m.facebook.com/drhristianabatselova/photos/a.12905832869 … e=3&source=48
Моите са за Септември.

# 7 834
Здравейте, някой правил ли си е тест за антитела преди ваксината? Майка ми изкара вируса през ноември. Днес си прави тест и това са резултатите. Мисли да се ваксинира на 12ти ,но никъде не намираме информация при какво количество антитела е защитена и дали не е опасно при наличие на такива да се ваксинира...

# 7 835
И аз имах кръв по лепенката след ваксината. Не ми се струва странно или тревожно.
Brainbug, а майка ти защо иска да се ваксинира, след като си има антитела? Едва ли ще е опасно, но най-малкото ще е напълно безсмислено да се товари с ваксина, след като си е защитена. Нека пита за всеки случай ЛЛ, но според мен трябва да изчака няколко месеца да й се намалят антителата.

# 7 836
Brainburg, аз също карах Ковид ноември, по същия метод резултатът ми през април беше положителен, но 28. Майка Ви е със завиден брой антитела по този тест. Аз лично реших да се ваксинирам и другата седмица ще сложа втора доза.

# 7 837
  • София
Почти 30 часа след  втора доза АЗ при моето семейство няма никакви реакции.
Иначе и аз боледувах ноември и имах антитела, но се ваксинирах с голямо желание. Много познати се заразиха повторно, въпреки наличието на антитела. А и ваксината много ми помогна за дългия Ковид.

# 7 838
  • София
Някой може ли да даде логичен отговор на следния въпрос: защо трябва да се ваксинират децата срещу нещо, от което няма да се разболеят, поне не сериозно? Ние се ваксинирахме с мъжа ми при първата възможност, вече сме сертифицирани и се надяваме да можем да пътуваме това лято. Но какъв им е зорът да  ваксинират децата? Смятам че е редно да се ваксинират хора, които са застрашени от заразяване.

# 7 839
  • София
Някой може ли да даде логичен отговор на следния въпрос: защо трябва да се ваксинират децата срещу нещо, от което няма да се разболеят, поне не сериозно? Ние се ваксинирахме с мъжа ми при първата възможност, вече сме сертифицирани и се надяваме да можем да пътуваме това лято. Но какъв им е зорът да  ваксинират децата? Смятам че е редно да се ваксинират хора, които са застрашени от заразяване.
Вирусът засяга все по-тежко децата. Има и смъртни случаи. Британският щам яко ги удари!

# 7 840
  • София
Кой дава зор да се ваксинират деца? Виждам зор за възможност за ваксиниране. Нека да има такава. Засега, при тези данни за коронавируса и за смъртността сред децата, съм решила, че на този етап няма да ваксинирам моето дете. Никой не ми е и давал зор да го ваксинирам, но съм доволна, че ще има такава възможност. На теб кой ти е давал зор?

# 7 841
За сега не се ваксинират деца, а само се правят изследвания дали и как може, и точно заради това - заради британския щам. Всеки би предпочел да му се ваксинира детето, ако има опасност да бъде зле засегнато от заболяване, или поне аз мисля, че всеки.

# 7 842
За сега в повечето държави препоръчват ваксиниране и на преболедувалите 1 месец след оздравяването.
Само в Бг разни спецове препоръчват ма след 3 месеца, ма след 6 месеца...
Само на мен ли ми се вижда странно???

# 7 843
Вирусът засяга всички съдове в тялото, дори при тези, които са боледували леко. Това не се знае какви "изненади" ще донесе в дългосрочен план, но със сигурност няма да е нещо добро. Освен това оставя т.н. "дълъг ковид" за когото се предполага, че е автоимунно при всеки десети преболедувал като децата не са изключение. Вие ако не желаете, не се ваксинирайте, аз моите деца бих ги предпазила при първа възможност.

Весето, изключително много се радвам, че ваксината е помогнала за дългия ковид и при други съм чела, че е имало подобрение, това поне дава някаква надежда.

# 7 844
Някой може ли да даде логичен отговор на следния въпрос: защо трябва да се ваксинират децата срещу нещо, от което няма да се разболеят, поне не сериозно? Ние се ваксинирахме с мъжа ми при първата възможност, вече сме сертифицирани и се надяваме да можем да пътуваме това лято. Но какъв им е зорът да  ваксинират децата? Смятам че е редно да се ваксинират хора, които са застрашени от заразяване.
Аз ще ги ваксинирам срещу Ковид, защото не искам да боледуват, дори. Не ме успокоява факта, че биха го изкарали леко.
Аз ги ваксинирам и срещу грип всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт