Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 286 514
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 24 030
  • Sofia
Сменихме  два сиропа. Четох за бром хексин. Някой пил ли го е?

На мен в болницата ми даваха освен всичко и Бромхексин 3х1 таблетка, като след изписването трябваше да ги продължа, но вече само 2х1 табл. Също така си пиех и сироп "Проспан", който доста ми помагаше.

# 24 031
Аз след проболедуването като говорих се задъхвах, много се изморявах и подкашлях.
Консултирах се с пулмолог и ми изписа ( лично за мен) Ефира 10мг ( Монтелукаст ) да пия вечер по едно. Много ми помогна след три дена можех да почувствам разлика. Попитай доктора дали би могла да го пиеш.

# 24 032
  • При семейството си
Мишел, колко време след първа доза и с коя ваксина прояви симптоми (ти всъщност си била приета в болница на 12-13 ден от първи симптоми, нали така)?

# 24 033
Здравейте
Днес си направих ме тест за антитела (ковид)
Моя резултат е 3.70
На моя мъж е 2
Ако може някой да напише да ли сме го изкара ли тоест да ли е положителен резултата

Къде се изследвахте и може ли да покажеш референтните стойности на лабораторията
Рамус във София
<50(-)negative>50(+)positive
Потенциално,протективен
 Титър 1050 тестът  включва
Вирус неутрализиращи 
Антитела.
Това пише

# 24 034
И аз днес си направих антитела в Статус. Имам 2,2. Референтните са: отрицателен до 0,8, сива зона от 0,8 до 1,1 и положителен над 1,1. Не съм имала доказан ковид, но мм беше болен. Дали са достатъчни тези антитела, ако някой има опит, моля да сподели.

# 24 035
Здравейте
Днес си направих ме тест за антитела (ковид)
Моя резултат е 3.70
На моя мъж е 2
Ако може някой да напише да ли сме го изкара ли тоест да ли е положителен резултата

Къде се изследвахте и може ли да покажеш референтните стойности на лабораторията
Рамус във София
<50(-)negative>50(+)positive
Потенциално,протективен
 Титър 1050 тестът  включва
Вирус неутрализиращи 
Антитела.
Това пише

За съжаление нямате антитела, не сте се срещали с вируса , ако тешите може да се ваксинирате

# 24 036
  • В тъмната гора.
Мишел, колко време след първа доза и с коя ваксина прояви симптоми (ти всъщност си била приета в болница на 12-13 ден от първи симптоми, нали така)?

На 18-тия ден от ваксинацията с астра зенека - първа игла.

# 24 037
  • София

На 18-тия ден от ваксинацията с астра зенека - първа игла.

Може би не сте имали шанса да изградите достатъчна защита от ваксината, или по - точно при този вирус  2+2, не е = 4.  Пожелавам успешно възстановяване!

# 24 038
  • в джунглата
Според мен и наблюденията от хора изкарали вируса около мен, има пряка връзка от това колко тежко изкарваш вируса и антителата. Повечето изкарали по-тежко вируса имат антитела над 1000, докато други понесли по-малък вирусен това имат около 200 /което също не е лошо при реф. ст  -  33,00/.
Майка ми е с много заболявания и много пост ковид симптоми, още  лекува усложнения и има антитела над 2000.

# 24 039
Не знам дали е така. Аз карах много леко през октомври, началото на февруари имах 1550. Средата на март бяха 1125 (рамус тест, внт). Ще пускам пак тея дни, с други изследвания. Чудя се за ваксина дали още да изчакам, че освен всичко и съм бременна вече Simple Smile

# 24 040
  • София
Не знам дали е така. Аз карах много леко през октомври, началото на февруари имах 1550. Средата на март бяха 1125 (рамус тест, внт). Ще пускам пак тея дни, с други изследвания. Чудя се за ваксина дали още да изчакам, че освен всичко и съм бременна вече Simple Smile

Като родите може да си сложите.

# 24 041
Защо чак като роди? Къде има такова предписание?

# 24 042
  • София
Къде има предписание, че може да се ваксинират бременни жени?

# 24 043
От Бостанския мед център

1.  Ваксината срещу COVID все още не е  тествана при бременни жени.
Ваксината е тествана при над 20 000 лица и няма никакви сериозни странични ефекти. Но все пак, тя не е тествана при бременни жени.
Не разполагаме с данни дали ваксината действа така добре при бременност, както при изследването на индивиди, които не са бременни.
Ние не разполагаме с данни относно това, дали има уникални негативни въздействия при бременност, като различни странични ефекти или увеличен риск от спонтанен аборт или аномалии при плода.   

При условие, че сте бременна и вече сте боледувала според мен не трябва да се ваксинирате

http://www.avismedica.com/bg/dkc/news/bremenna-sym-trqbva-li-da- … ram-sreshtu-covid

# 24 044
  • София
Ето може да си изтеглите документа ако желаете: https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/28?fbclid=Iw … OpIU4hgVYL5TD3Ns8

Общи условия

Активация на акаунт