Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 286 599
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 24 015
  • Sofia

Имам и въпрос. Живот и здраве като го изпишат кого трябва да помолим за болничен? Посъветва ни приятел лекар да си вземе още една седмица поне след това. Личния лекар ли, болницата ли...
При хоспитализация и след изписване от блоницата предоставят болничен. При мен за 11 дни в болница, ми дадоха още 19 дни за домашно лечение. Вероятно е индивидуално, с оглед лечение, степен на усложняване и др. фактори, но задължително има и домашен отпуск.

# 24 016
На колега му дадоха 1 месец след изписването.

# 24 017
Грешно се изразих или ти не отчете съюза “и”; така или иначе имах предвид преболедувалите, който са се ваксинирали. Някои от тях или може би дори повечето, не е имало медицинска необходимост да се ваксинират. Но това са още недоказани неща, вероятно можеш на всеки няколко месеца да се ваксираш без сериозни последствия за здравето, стига да искаш.

# 24 018
  • Sofia
teta75 Да, права си и мен ми питаха дали 19 дни дом. лечение са ми достатъчни, защото можело и по-вече.....Но поясниха, че след изтичането на дом. лечение мога да се обърна за допълнителен отпуск и към ЛЛ, ако не се чувствам уверена за работоспособността си.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 19:55 от Lady Royal

# 24 019
И аз с въпрос за антитела, че ми е тъмна Индия... Майка ми изкара вируса през ноември. Днес си прави тест и това са резултатите. Мисли да се ваксинира на 12ти ,но никъде не намираме информация при какво количество антитела е защитена и дали не е опасно при наличие на такива да се ваксинира...

И ние у дома го изкарахме с втората вълна през ноември. Искахме да се ваксинираме. Моята работа е свързана с пътуване.
По тази причина в края на март си направихме тест за антитела. И аз и ММ сме с такива около 200. Вирусолог ни препоръча да отложим. След 6 месеца пак ще се тестваме и ако са паднали много ще се ваксинираме.
Огромният брои антитела може да отключи автоимунно заболяване. Дали е така или не е -идея си нямам.
В коя лаборатория си правихте теста? Виждам, че между Рамус и Цибалаб например има разлика в референтните граници.

# 24 020
И аз с въпрос за антитела, че ми е тъмна Индия... Майка ми изкара вируса през ноември. Днес си прави тест и това са резултатите. Мисли да се ваксинира на 12ти ,но никъде не намираме информация при какво количество антитела е защитена и дали не е опасно при наличие на такива да се ваксинира...

И ние у дома го изкарахме с втората вълна през ноември. Искахме да се ваксинираме. Моята работа е свързана с пътуване.
По тази причина в края на март си направихме тест за антитела. И аз и ММ сме с такива около 200. Вирусолог ни препоръча да отложим. След 6 месеца пак ще се тестваме и ако са паднали много ще се ваксинираме.
Огромният брои антитела може да отключи автоимунно заболяване. Дали е така или не е -идея си нямам.
В коя лаборатория си правихте теста? Виждам, че между Рамус и Цибалаб например има разлика в референтните граници.
Софиямед по метод СLIA или нещо такова Simple Smile
За сега в повечето държави препоръчват ваксиниране и на преболедувалите 1 месец след оздравяването.
Само в Бг разни спецове препоръчват ма след 3 месеца, ма след 6 месеца...
Само на мен ли ми се вижда странно???
И кои са тези  държави? Казват, че месец сле боледуването МОЖЕШ да се ваксинираш.

# 24 021
Да, но нашите светила твърдят, че е добре да се изчака поне 3 месеца, даже 6, даже според някои е ненужно.

# 24 022
  • София
teta75 Да, права си и мен ми питаха дали 19 дни дом. лечение са ми достатъчни, защото можело и по-вече.....Но поясниха, че след изтичането на дом. лечение мога да се обърна за допълнителен отпуск и към ЛЛ, ако не се чувствам уверена за работоспособността си.

Така е. След изписване от болница ще имате допълнителен болничен. След него, ако не се чувствате добре - ЛКК комисия за  удължаване на  болничният. Това е  възможно до 6 месеца. След това ТЕЛК. Колегата ми, не беше на работа  4 месеца с ЛКК  комисия, за да се възстанови от тежък ковид.
Днес и моят мъж беше на ЛКК. Удължиха  болничният с една седмица. Слава богу от два дни няма температура, има главоболие по-рядко, но много кашля . Сменихме  два сиропа. Четох за бром хексин. Някой пил ли го е?

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 20:31 от maidi

# 24 023
Здравейте
Днес си направих ме тест за антитела (ковид)
Моя резултат е 3.70
На моя мъж е 2
Ако може някой да напише да ли сме го изкара ли тоест да ли е положителен резултата

# 24 024
Да, но нашите светила твърдят, че е добре да се изчака поне 3 месеца, даже 6, даже според някои е ненужно.

Ще рече човек, че нашите светила имат съществен принос за разработката на ваксините и говорят в качеството си на откриватели.

# 24 025
Здравейте
Днес си направих ме тест за антитела (ковид)
Моя резултат е 3.70
На моя мъж е 2
Ако може някой да напише да ли сме го изкара ли тоест да ли е положителен резултата

Къде се изследвахте и може ли да покажеш референтните стойности на лабораторията

# 24 026
Иска ми се да не влизам тук точно в тази тема, но уви... Мина половин месец откакто изписаха баща ми. Имаше бронхопневмония в дясно. Ужасна кашлица. Не можеше да спи... Лекуваха го в болница и се подобри, закашляше се, но за кратко и не особено често. След приема на лекарствата, които му изписаха и около 7-8 дни след изписването започва с малко да се увеличава кашлицата му. Сега кашля още по-често, няма температура. От месец е с ковид. Разликата в кашлицата от преди да влезе в болница и сега е, че преди не можеше да спи от нея, а сега поне го оставя да спи. Може да се каже, и че една идея е по-лека от преди. Но все пак много кашля... Не знам вече нормално ли е, пие си витамини, за разреждане на кръвта и сироп. Притеснява ме да не се възвърне наново... Въпреки, че няма температура, няма проблем с въздуха. Просто тъпата кашлица не спира, а ако спре е за малко... Ще се радвам да чуя вашите мнения. В болницата са му поставяли - Цефтриаксон, Дексаметазон, Азакс, Фраксипарин, Фамотидин, Парацетамол,  Амбиксол, Натриев Хлорат + СА Глюконици + Витамин Ц.

# 24 027
  • София
...
Слава богу от два дни няма температура, има главоболие по-рядко, но много кашля . Сменихме  два сиропа. Четох за бром хексин. Някой пил ли го е?
Много стар препарат, изписван при пневмонии и бронхити. Има го и като таблетки. В детството ми съм изпила тонове, баща ми много обичаше да го изписва (лекар е).

# 24 028
  • София
...
Слава богу от два дни няма температура, има главоболие по-рядко, но много кашля . Сменихме  два сиропа. Четох за бром хексин. Някой пил ли го е?
Много стар препарат, изписван при пневмонии и бронхити. Има го и като таблетки. В детството ми съм изпила тонове, баща ми много обичаше да го изписва (лекар е).

Милинка, благодаря! Аз също го помня от едно време. Simple Smile

# 24 029
Приятелка скоро изкара вируса. Тя с болки в тялото и лека температура, приятелят ѝ на крак. Майка ѝ, която е с онкологично заболяване, на възраст над 70 и синът ѝ не са се заразили. Три седмици се полекува, добре си е сега. Не са ваксинирани. Други приятели, майката и детето бяха положителни, бащата не и на първия, и на втория тест. Не е ясно как в едно семейство и домакинство едни се разболяват, други не.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 21:11 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт