Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 286 580
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 24 045
Преболедуването едва ли ще я пази още 7-8мес. А рисковете при ново заразяване в този период са големи и последиците могат да бъдат страшни. В допълнение, не могат да се прилагат повечето от медикаментите, които стандартно се ползват за лечение на covid 19.

Само че аз предпочитам да се доверявам на CDC и СЗО пред нашето МЗ, а те препоръчват бременните и лица от рискови групи да не бъдат спирани от ваксинация. Имайте предвид и това, че тук не става въпрос за живи ваксини. Ето и от мен (сериозен) източник на информация, извадката е достатъчно голяма: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2104983?fbclid=IwAR3 … OUc6R6wkYupXB4xuY

И още: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/recommendatio … 18_-DgWVBWDHcf0Cg

Лекарското съсловие у нас обаче масово подкопава доверието на хората във ваксините, което за мен не е редно. Оказва се не толкова лесна задача за една бременна или дори планираща бременност жена да намери къде да се ваксинира.

# 24 046
Така или иначе бях решила да се ваксинирам август-септември, засега мисля да се придържам към това.

# 24 047
Приятелка скоро изкара вируса. Тя с болки в тялото и лека температура, приятелят ѝ на крак. Майка ѝ, която е с онкологично заболяване, на възраст над 70 и синът ѝ не са се заразили. Три седмици се полекува, добре си е сега. Не са ваксинирани. Други приятели, майката и детето бяха положителни, бащата не и на първия, и на втория тест. Не е ясно как в едно семейство и домакинство едни се разболяват, други не.
И при нас беше нещо подобно. Дъщеря ни го изкара изключително леко през Декември. На нас ни нямаше нищо, а бяхме непрекъснато с нея. Аз се разболях в средата на март. С мъжа ми сме били заедно, не съм се изолирала, защото няма къде. На него все още му няма нищо. Не знам как стават така нещата. Не съм изпадала в крайности с непрекъсната дезинфекция, не съм носила маска вкъщи.

# 24 048
  • София
Преболедуването едва ли ще я пази още 7-8мес. А рисковете при ново заразяване в този период са големи и последиците могат да бъдат страшни. В допълнение, не могат да се прилагат повечето от медикаментите, които стандартно се ползват за лечение на covid 19.

Само че аз предпочитам да се доверявам на CDC и СЗО пред нашето МЗ, а те препоръчват бременните и лица от рискови групи да не бъдат спирани от ваксинация. Имайте предвид и това, че тук не става въпрос за живи ваксини. Ето и от мен (сериозен) източник на информация, извадката е достатъчно голяма: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2104983?fbclid=IwAR3 … OUc6R6wkYupXB4xuY

И още: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/recommendatio … 18_-DgWVBWDHcf0Cg

Лекарското съсловие у нас обаче масово подкопава доверието на хората във ваксините, което за мен не е редно. Оказва се не толкова лесна задача за една бременна или дори планираща бременност жена да намери къде да се ваксинира.

Тя го е прекарала и има доста антитела все пак Simple Smile Не е като да го кара за първи път и да се чуди как ще го изкара и то бременна. И все пак всеки си има глава на раменете!

# 24 049
Така е, всеки си решава. Целта ми беше да кажа, че не е задължително "КАТО РОДИТЕ да се ваксинирате", има право и преди това, ако желае, приложих и допълнителни източници на информация. Аз също съм прясно преболедувала и живо се интересувам от темата, т.к. искаме бебе.

# 24 050
  • София
За момента няма достатъчно информация за ваксиниране на бременни и кърмещи жени. Като започне тяхното ваксиниране и излезнат резултати тогава вече нещата ще са по достоверни. За момента обаче нещата са още на ниво опит грешка. И тук говорим за бременна жена, а не за такава, която иска да забременява.

# 24 051
Аз лично не бих се ваксинирала по време на бременност, по-скоро преди това. Имам близки приятели, за които на скоро научихме, че очакват бебе, бяха се ваксинирали и двамата с 1ва доза Астра в края на Февруари, в 30те си год. са

# 24 052
Така е, всеки си решава. Целта ми беше да кажа, че не е задължително "КАТО РОДИТЕ да се ваксинирате", има право и преди това, ако желае, приложих и допълнителни източници на информация. Аз също съм прясно преболедувала и живо се интересувам от темата, т.к. искаме бебе.
По принцип на бремнни и родилки дори елементарни лекарства се изписват много внимателно,  какво да говорим за ваксина, която е никому неизвестно какво влияние ще има дори върху здрави дългосрочно. Ще споделя нещо от личен опит. Бременна бях ваксинирана задължително в университета. Уточних пред лекаря състоянието си, а той ме увери, че няма проблем. Да, вярно нямах веднага след ваксинацията, но детето ми се роди с много тежки алергии. Мнението на всички лекари след това беше, че са резултат на ваксината, която не е трябало да ми слагат. А в онзи момент ни изнудваха, че който не се ваксинира, няма да получи заверка в студентската книжка.
Всеки си има глава на раменете и решава, но хубаво си преценяйте последствията.

# 24 053
Моля да не обръщаме темата в полемика "ЗА" или "ПРОТИВ" ваксините за covid19 и още повече ваксините изобщо. Още повече, че момичето писа, че е взело за себе си решение вече.

Аз за себе си смятам, че рисковете при заразяване за мен и за плода са по-големи от потенциални последици от самата ваксина. Мен по-скоро ме вълнува въпроса КОГА - сега или живот и здраве когато забременея, за да не окажа в ключов момент без защита, но на това вероятно също не му е мястото в тази точно тема.

# 24 054
Моля да не обръщаме темата в полемика "ЗА" или "ПРОТИВ" ваксините за covid19 и още повече ваксините изобщо. Още повече, че момичето писа, че е взело за себе си решение вече.

Аз за себе си смятам, че рисковете при заразяване за мен и за плода са по-големи от потенциални последици от самата ваксина. Мен по-скоро ме вълнува въпроса КОГА - сега или живот и здраве когато забременея, за да не окажа в ключов момент без защита, но на това вероятно също не му е мястото в тази точно тема.
КОГА трябва да каже лекар - специалист.
Освен това не виждам къде съм казала против ваксини. Споменавам за ваксиниране по време на бременност. Все пак бъдещите деца са си ваши, решението и отговорностите след това също. Добре е само да е информирано решение.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 14:26 от Mimito_75

# 24 055
Ако нямаш Т, само леки болки в гърлото и гъгнене, трябва ли антибиотик?
Не се чувствам болна, но всички в семейството караме нещо(ковид)

# 24 056
  • София

Това го преценява лекар

# 24 057
антибиотикът се дава за бактериално усложение, поддържането на температура сигнализира за такова, а ДКК може да потвърди или отхвърли. Аз пих след пети ден температура, която беше малко над 37 с живачен термометър.

# 24 058
При Ковид ниската температура 37.0-37.6 продължава понякога повече от 14 дни без да има нужда от антибиотик. Това си е от вируса. Ако обача се появи бактериална инфекция, то тогава няма как без него.

# 24 059
И нашата Р.Аргирова беше казала, че няма проблем да се ваксинират бременни.

Общи условия

Активация на акаунт