Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 286 811
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 24 060
И Христиана Бацелова, и Цветелина Великова.

На мен не ми се размина без антибиотик - изписаха антибиотик Foxero за Т 37гр, която държа почти без прекъсване от 26.03. Чудих се доста време, накрая го купих и почнах. Пък уж карах вируса леко.

# 24 061
Здравейте! Някой от вас правил ли си е тест за антитела SARS CoV-2 IgG-количествен анализ в лаборатория City lab? При референтни стойности <6 отрицателен >6 положителен, резултатът ми е 9.785. Положителен е, но не знам колко е нормално да са стойностите. Много малко ми изглеждат.

# 24 062
Здравейте! Някой от вас правил ли си е тест за антитела SARS CoV-2 IgG-количествен анализ в лаборатория City lab? При референтни стойности <6 отрицателен >6 положителен, резултатът ми е 9.785. Положителен е, но не знам колко е нормално да са стойностите. Много малко ми изглеждат.

Здравейте,
Аз си правих тест миналата седмица в City lab и даже писах тук да питам дали резултата ми е ок. Моят резултат е 400, но реф. бяха повече от 13 като минимум и пише нещо за протективни стойности, които са над 200.

ето моят пост.
Здравейте,
Искам да попитам дали някой си е правил тест за анти тела в Сити Лаб? Моите резултати от днес са 404 при реф. стойности <13 Отрицателен, >/=13 Положителен, Потенциално протективни стойности >/=200

# 24 063
  • в кукувиче гнездо
Ако нямаш Т, само леки болки в гърлото и гъгнене, трябва ли антибиотик?
Не се чувствам болна, но всички в семейството караме нещо(ковид)
Нещо или ковид? Защото, ако е нещо може и да се оправите с трахизан. Ако е ковид, надали.. То и затова толкова хора измряха, щото само от леко дразнене ден-два и нелекуване и изведнъж бам - на кислород. Лекари има, тестове.. Тук никой не вади кълба да гадае.

# 24 064
Да не отваряме дума, че ако "нещото" е Ковид, трябва да се изолирате все пак.....

# 24 065
При Ковид ниската температура 37.0-37.6 продължава понякога повече от 14 дни без да има нужда от антибиотик. Това си е от вируса. Ако обача се появи бактериална инфекция, то тогава няма как без него.

Обаче на практика, и без да има бактериална инфекция, по-тежък Ковид не минава без антибиотик. В болницата даже наливат по два различни такива.

# 24 066

Здравейте. На 06.03 имах + тест за ковид. Направих си тест за антитела на 29.04, но за съжаление не показва да имам изградени антитела.
Питането ми е това нормално ли е?
Случвало ли се е на някой от вас да изпадне в такава ситуация?

# 24 067
Скрит текст:
При Ковид ниската температура 37.0-37.6 продължава понякога повече от 14 дни без да има нужда от антибиотик. Това си е от вируса. Ако обача се появи бактериална инфекция, то тогава няма как без него.

Обаче на практика, и без да има бактериална инфекция, по-тежък Ковид не минава без антибиотик. В болницата даже наливат по два различни такива.

Може ли да обясниш по какъв точно начин при неналичие на бактериална инфекция независимо от тежестта на ковид, антибиотикът помага? По принцип при тежък ковид доста често има насложена бактериална инфекция.

# 24 068
Може ли да обясниш по какъв точно начин при неналичие на бактериална инфекция независимо от тежестта на ковид, антибиотикът помага? По принцип при тежък ковид доста често има насложена бактериална инфекция.

Не мога, но не се и опитвам, споделям реалната практика. Бях в болница с Ковид и нямаше нито един, лекуван без антибиотици.

# 24 069
Специално за доксициклин има изследване че блокира репликацията на РНА вируси, аз затова след загуба на обоняние и 5ти ден температура  пих такъв. Водех се от принципа на нормалните вируси, при които след 3 дена температура обикновено има бактериална инфеция (при ковид знам че не е задължително така). Също и от това че ковид може да се прекара по-леко ако се приема доксициклин https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214250920301724. Имаше друго изследване че с доксициклин пациентите си връщали обонянието за 3 дни - моето се върна за толкова, докато на мъжът ми без антибиотик - за седмица. Той нямаше температура и не пи антибиотик.
Скрит текст:
Едно време тетрациклин сваляше температурата от вирус на брат ми ако друго не действа. Да не споменавам кокошките на баба, като се одремеха хапваха и те тетрациклин. Това по времето на соца. Доксициклин е от същата група.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 19:59 от Sparkles

# 24 070
Точно вчера една лекарка обясняваше, че при повечето каращи ковид съпътстващо тръгват и бактериални възпаления и за това се изписва антибиотик като предпазен екран. Вероятно не при всички е необходим, но истината е, че при тежко протичане е изписван задължително.

# 24 071
Именно, едната причина е имунната система да се бие само на един фронт,а не и с разни бактерии. Втората е, че явно някои антибиотици помагат и срещу вируси.

# 24 072
Здравейте, не знам има ли в темата хора от град Разград, но искам да попитам. От няколко дни сестра ми не се чувства добре, има положителен тест и утре и предстои да бъде приета в разградската болница. Разбрахме, че лекуващ лекар ще бъде д-р Мирослав Петров. Някой има ли впечатления от него? Притеснява ме, че никой от познатите ни не го е чувал, а в мрежата няма нито една думичка за него, камо ли кординати? Ще бъда много благодарна, ако някой от вас знае нещо да го сподели, дори и на лично.

# 24 073
  • София
До колкото разбрах не само антибиотици, но и кортикостероиди се изписват за бактериални инфекции.

# 24 074
До колкото разбрах не само антибиотици, но и кортикостероиди се изписват за бактериални инфекции.
доколкото знам кортикостероидите са за подтискане на свръхреакцията на имунната система, т.нар цитокинова буря както и намаляване на възпалението

Общи условия

Активация на акаунт