Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако котката ми дъвче палмови растения?
Как да се справя с косми от котка?
Как да се подготвя за преместване с котка в ново жилище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако котката ми дъвче палмови растения?
Котките често дъвчат палмови растения като драцена и цикас поради техния остър вкус или въздействието им върху стомашната им система. За да предотвратите това поведение, осигурете котешка трева в дома си, която привлича котките и съдържа необходимите хранителни вещества. Освен това избягвайте да имате палмови растения в дома си за благосъстоянието на вашите растения и вашата котка.
-
Как да се справя с косми от котка?
За почистване на косми от дрехи и домашен текстил можете да използвате вълнени топки или специални филтри за сушилнята. В пералнята не трябва да поставяте нищо специално за премахване на косми. Освен това, редовното подстригване на котката и изчесването ѝ с подходящ гребен може да помогне за намаляване на проблема с косми в дома. За ефективно управление на косми от котка можете да използвате различни методи като ръкавици за сресващи се, гребенчета за котки, специални топчета за пране, мокри кърпички в прането или специализирани почистващи препарати. Редовното сресване и почистване на дома също могат да помогнат при намаляване на косми.
-
Как да се подготвя за преместване с котка в ново жилище?
Преди да се преместите в ново жилище с котка, уверете се, че тя е идентифицирана с микрочип и има актуални ваксинации. Можете също така да въведете ново коте преди преместването, за да му помогнете да свикне със съществуващата котка и новата среда. Това може да улесни адаптирането на котките към новото жилище и да предотврати териториални проблеми.
-
Как мога да намеря добър ветеринарен лекар в София за моята котка?
-
Как мога да помогна на котката си да спре да повръща след ядене на косми?

, нещо е заформила дупарката и като цяло е напухкавяла. А не съм променяла дозите храна, нито забелязвам повишен апетит от нейна страна. Май трябва да мисля за смяна на гранулите. Парадокса е, че още я храня с гранули за бебета, но наскоро реших да и вземам такива за пораснали котки и оттогава забелязвам, че се позаформи, а уж бебешките гранулки са по мазни и питателни. Иди, че разбери. Ще го мисля. 

Има котки, които толкова се страхуват от клатушкащата се напред-назад врата, че не смеят да влязат. Все пак са изключения. Повечето разбират за какво става дума.
Обаче без горна част изобщо не мога да си представя как би било. Редовно има пишкащи по стената и ако е открита тоалетна, ще излиза навън.